Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 2,5 tys. 30m^2

Ramzzesik

Rekomendowane odpowiedzi

30m kw to już spory kawałek pomieszczenia. Jakiej muzyki słuchasz i jaki dźwięk lubisz?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 2 miesiące później...
Gość

(Konto usunięte)

Stivi daj spokój, 3/7 za 2600 i ampli do tego ? Nie mówię że źle grają bo byłem pod wrażeniem m20 ale nie do kina Dynaudio . Świst gwizd wybuch i strzał nie na tak ciepło grających kolumnach plus zapas mocy trzeba do nich. Kolega Ramzes looknie na alle jest sporo używek w tym przedziale . Ryback dobrze prawi Do kina bas nie nada bo sub ma się tym zająć chyba że chcesz stereo ale to wtedy 5.1 czy 7.1 ,nic nie piszesz o innych kolumnach . Może stereo bedzie lepsze ?

Hej.

Co mogę polecić to Melodika BL 40 MKII lub nieco coś droższego ale również opłacalnego to Heco Aurora 700. Spójrz na opinię o tych kolumnach. Oby dwie ciepłe brzmienie ze sporym kawałkiem basu, scena szeroka. Nie są chaotyczne dosyć szybkie odcięcia.

Wypożyczamy też sprzęt do domu.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

Kino domowe będzie w systemie 5.1, ale głównie chodzi mi o dobry bas w stereo pzy słuchaniu muzyki. Nie siedzę zbyt w temacie amplitunerow, można włączyć subwoofer podczas słuchania muzyki w stereo?

ale tu nikt nie mowi nawet o zalazku audiofilstwa bo mamy do czynienia z malym budzetem i ampli kina domowego hehe, a moje nawiazanie do subow tyczy sie zwyklego odsluchu, po prostu wiekszosc subow nie nadaje sie do stereo, chyba ze odsluch ma byc lubu dubu i nie wazne ze bass bedzie sie ciagnol :)

Gość

(Konto usunięte)

Właśnie,są tacy którzy oczekują niewiadomo jakiego zszycia suba z reszta i tacy którzy chcą po prostu ustawić podstawowe opcje i słuchać i ja np do takich się zaliczam. Jasne że przy małym budżecie sub bedzie taki sobie ale tak jak reszta systemu więc ma W ogóle nie słuchać?? Kup central taki sam na jakie kolumny się zdecydujesz a sub taki na jaki Cię stać i będzie ok. Masz używki 260f na alle za tyle co chcesz wydać więc do tego metrażu lepiej nie trafisz ,potem zbieraj na centralny.

Sub w stereo to już kwestia gustu lecz jednak to nie to samo co czyste dwie kolumny ze wzmakiem. Dobrą propozycją na sub w stereo jest REL - zamknięta konstrukcja, wysoka dynamika, świetnie sobie radzi w muzyce, lecz jednak koszty wtedy się nieco zwiększą.

Oby dwie konstrukcje podane powyżej dostarczają naprawdę wiele basu nie sądzę że będzie i potrzebny sub no chyba że naprawdę kiepską akustykę masz w pomieszczeniu odsłuchowym.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

jak wezmie klipscha to tam ma jeden z lepszych centrali w swojej cenie 450c :DDD

niestety kolego ale na 30m2 w tym budzecie efektu wow nie bedzie choc bys sie nie wiem jak staral, ale zacznij od tych 260f jak lubisz efektowne granie a pozniej powoli dokup reszte

Do 2.5tyś to i nawet Heco MS900 za parę można dostać jak się dobrze poszuka, tam na bass nie ma co narzekać.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Gość

(Konto usunięte)

Ludzie.....jeżeli jest coś z Niemiec to o tym pisze a jeżeli nie to z pl tylko telefon się grzeje i masz taką jaką sobie wydzwonisz. W Niemczech nie zejdziesz niżej tego co masz w cenniku no chyba że niektórzy opuszczają 4% za przedpłatę i tyle tu się nikt nie targuje. U nas masz " dzień dobry powie Pan ile Pan do tej pory usłyszał żebym wiedział czy dam radę niżej " często się to słyszy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Ukryta Zawartość

Zbij trochę cenę z nich. Jeśli są sprawne to bierz bez wahania. 900 graja świetnie! Sprawdzą się w muzyce i w kinie.

Co do Sub to bierz z Klipscha lub ewentualnie Jamo będzie tańszym odpowiednikiem a praktycznie tym samym, z tego co wiem produkty bliźniacze.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.