Skocz do zawartości
IGNORED

problem ze wzmaciaczem

Porażka

Rekomendowane odpowiedzi

może na wstępie napisze jak i co się stało.

Podczas zmiany kabli rca przekręciłem gniazdo tak nieszczęśliwie, że w prawego kanału wydobywał się tylko szum, ta sama strona po XLR grała normalnie.

Chciałem sam zrobić, ale lewy jestem i oddałem do punktu naprawy. Po kilku dniach odebrałem i niby gra, ale przy zapalaniu jarzeniówki w łazience, coś strzela w prawym głośniku.

Sprawdzałęm w kilku konfiguracjach i 100% wzmak jest temu winny.

Ktoś może podpowie co jest nie tak, skoro gra idealnie, tylko te pierdnięcia przy zapalaniu jarzeniówki, przy normalnej żarówce nic się nie dzieje.

z góry dziękuje

https://www.audiostereo.pl/topic/137740-problem-ze-wzmaciaczem/

Przepraszam za swobodne podejście do tematu, ale wydaje mi się, że trzeba wymienić jarzeniówkę na normalną żarówkę ;)

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

już nawet kupiłem normalną lampe do łazienki, to był mój pierwszy pomysł :), a tak na serio, naprawiany było wyjście prawe i w prawym słychać trzaski, tak jak gdyby gdzie było zwarcie masy ( nie wiem ja się kompletnie nie znam na elektronice ).

zdjąłem pokrywe i tylko to wygląda dziwnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czy to może mieć wpływ na te stuki, bo to mi nie wygląda dobrze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie szukałbym uszkodzenia na płytce tylko przy gnieździe . Jeśli wyciągałeś kabel przy wyłączonym wzmacniaczu.absolutnie nic się nie powinno stać z końcówką mocy. Zrób lepiej zdjęcie gniazda. Ten rezystor jest przylutowany czy jedna noga wisi w powietrzu ?

długa noga jest luzna, w sumie jestem 2gim właścicelem tego cd, ale dopóki nie dałem dupy z gniazdem, grał idealnie. Nie zaglądałem do środka bo miałem go przed zakupem na testach i przetestowałem go dokładnie.

Zrobiłem zdjęcia gniazda, niestety bez wyjęcia płyty nic za bardzo nie widać, a to widać, wygląda ze wszystko jest w porządku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a może znajdzie się ktoś z okolic Londynu, kto będzie w stanie ogarnąć ten temat, oczywiście odpłatnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.