Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz używany do 4000 zł do Pylon Pearl 20?

Misio38

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Ja mam kino domowe Denona :p i idealnie zgrywa się z wszystkimi ZS co były do niego podpięte.. mam go bo za coś znacznie lepszego musiałbym dać 3k więcej.... nie ma to sensu kompletnie.. bo te 3k wydane na głośniki zrobią znacznie więcej dobrego.

Sens ma...u mnie wzmacniacz zrobił rewolucję...

Po 10 latach wróciłem do metalu...

Z Pylonami Perl 20? Olaboga pochwal się co to za wzmacniacz... :)

Ja nie wymieniam nie dlatego że nie słyszę różnic tylko dlatego że moje Dynki dają rade i z Denkiem.

Gość

(Konto usunięte)

Z Pylonami Perl 20? Olaboga pochwal się co to za wzmacniacz... :)

Ja nie wymieniam nie dlatego że nie słyszę różnic tylko dlatego że moje Dynki dają rade i z Denkiem.

Nie...mam jeszcze tańsze "paździerze"...które grają z moją Jola jakby kosztowały nie otyczne pieniądze...

No jak na razie problem. Ja nie znalazłem. Co prawda słuchałem do tej pory tylko kambodże 840, Denona 1500AE, jakiegoś Audiolaba 8200? i Arcama A38. Żaden nie dał powodu do zmiany.

Żaden nie dał powodu do zmiany z prostej przyczyny. Kolumny są ograniczeniem i co byś do nich nie podłączył rewolucji nie będzie. Możesz zwiększać budżet na wzmacniacz w nieskończoność a i tak nic z tego nie wyjdzie.

Podejście z doopy strony...ale widać, że żadne argumenty do Ciebie nie przemawiają, więc dalej szukaj wzmacniacza. Wybór jest przeogromny. Powodzenia ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Chyba nieuważnie czytałeś. Te kolumny mam od kilku dni dopiero. Wzmacniacze badałem od dłuższego czasu na innych które sprzedałem. Z tych pieniedzy kupiłem Pylony i zostało na być może wzmacniacz.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Przeczytałem uważnie, obecnie masz kolumny za 800 zł / parę i szukasz używanego wzmacniacza do 4000 zł - więc być może trafisz na coś, co kiedyś kosztowało 20000 zł. Czy widzisz w tym jakiś sens ?... wiemy czego oczekujesz od wzmacniacza, ale napisz czego oczekujesz od tych kolumn ?

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Gość

(Konto usunięte)

Chyba nieuważnie czytałeś. Te kolumny mam od kilku dni dopiero. Wzmacniacze badałem od dłuższego czasu na innych które sprzedałem. Z tych pieniedzy kupiłem Pylony i zostało na być może wzmacniacz.

A na AVS z jakim zestawem grały, że Ci się podobały?

Ja mam starego 3805... gra zupełnie nie w stylu wzmacniaczy stereo do 2k... lepiej.

@Misio38 - powiedz co Cię skłoniło do zakupu Perl po, jak dobrze zrozumiałem używanych za 6k, ktore sprzedałeś i zostalo 4k na wzmacniacz.

Ja nie mówię że te Perl nie mogą się podobać, pisałem w moim wątku o kolumnach do 3k, ja ostatecznie też wylądowałem z Dynkami za 1.35k.

Raz - Wybacz ale nie rozumiem czym wprowadziłem w błąd i kogo?

Dwa - To proszę pokaż mi wzmacniacz, który gra jak ten denon.

Trzy - wątek nie jest o tym.

Nie ma żadnego asa. Może cię rozczarowalem. Miałem topowy ampli KD od Marantza. Miałem wysoki model ampki KD od Denona. Zwykła integra za mniejsze pieniądze jest sporo lepsza do słuchania muzyki.

?👈

nie mnie jak sie czlowiek naczyta jednego i drugiego o cudownych ampli, a przyznam nie mialem, to zawsze sie zapala lampka a moze by sprobowac :)

Ja się też naczytałem jak to wspaniale grają wzmacniacze i jak pisałem w innych wątkach bezpośrednio porównywałem tego denka z Marantz 6005- porażka, Denon pma720ae miałem u siebie prawie rok - porażka jeszcze większa, NAD 316 - gra fajnie a gdzie jest niższy bas i środek, yamaha as500 troche zbyt brudny dźwięk, yamaha rn602, amc50, yamaha as301, onkyo 8150 - żaden z nich nie jest konkurencją dla 3805.

Dopiero yamaha as700 gra lepiej.

Niestety ale i ja i Rafał nie mamy racji i obaj wprowadzamy innych w błąd, z takich nieprecyzyjnych opisów biorą się mity, nie jest prawdziwe zdanie "Tanie wzmacniacze stereo grają lepiej od amplitunerów AV.". nie jest też prawdziwe zdanie że 3805 nie ma konkurencji w kwocie do 3k - nowy.

Byłem z nim na 3 odsłuchach i bezpośrednio porównywałem go z Marantz 6005 - potworna V, Denon pma720ae - jeszcze większa V i brak mocy, NAD 316 fajnie gra ale gdzie są szczegóły i czemu ten dół taki napięty, magnat ma600 jest w tym stylu co denek jest czyściej i lepiej z kontrolą dołu.... ale zaraz on kosztuje powyżej 2k. Onkyo 8150 - brakuje dołu albo mocy?

Yamaha as500 - troche brudne to stereo, yamaha rn602 - jakiś poziom juz ma ale mocy nie.

Konkurencja to as700....

Więc proszę Was nie twórzmy kolejnych mitów, piszmy precyzyjnie. Trzeba powiedzieć że w kwocie do 2k za nowe stereo nie będzie dobrze.... nawet nie będzie poprawnie. Jeżeli chcecie się spierać proszę podajcie konkrety. NAD 316 - gra fajnie ale to jeszcze większa karykatura wierności stereo od tego denka.

Dodatkowo do DM 2/6 które mam świetnie ratuje sytuację uśpienia na dole filtr subsoniczny - 60Hz, jaki wzmacniacz stereo ma tę funkcję.. A dzięki temu pojawia się jakiś kontur na dole.

Odbiegamy od tematu wątku, kolega Misio38 uparł się by kupić dobry wzmacniacz do dość słabych kolumn, ale to otwarcie na górze może się podobać - ba nawet mi się podobało.

Ze wzmacniaczem lampowym, wcześniej pisałem że to był ayon, ale to był polski Fezz - byłem umówiony na odsłuch na 12 ale wcześniejszy odsłuch się mocno przedłużył... ten fezz grał z heco monument 900.. potem wzmak został i poszły Perle.

Btw.. te monumenty kompletnie mi nie podeszły, Pan słuchał jakiś koncertów fortepianowych i symfoniki.... dziwiłem się że osoba chce wydać aż tyle na kolumny, które grają jak 2 razy mniejsze.

W tych pieniądzach super.. ale to nie moja sygnatura grania. Za dużo mało rozdzielczej góry i za mało dołu.

Ale najważniejsze że Misio38 się podobają...

I tutaj dochodzimy do bardzo ważnego wniosku. Pisanie że dany sprzęt jest słaby to mocno subiektywne, naciągane i krzywdzace określenie. Tobie nie podszedł ale nie znaczy ze jest slaby. Powinieneś od razu napisać z czym co słuchałeś i opisać brzmienie. Potem ktoś mniej doświadczony przeczyta i odrzuci sprzęt w przedbiegach. Z lampa Pearle może się akurat nie "dogadaly" twoim zdaniem, a komuś innemu spodobają sie na tyle ze wykrzyknie: Rewelacja! W sklepie słuchałem na swoim sprzecie Dynaudio bodajże DM2/7 i powalily mnie na kolana. W domu na tym samym sprzecie kaszana. Raz zależy co kto lubi w brzmieniu, dwa jaki sprzęt towarzyszący i trzy gdzie to będzie grać.

Nic dodać, nic ująć ... z największym naciskiem na "gdzie to będzie grać" - u mnie pokój jest za wąski by usłyszeć niski energetyczny bas bez wleczenia się... a niestety za szeroki na dm 2/6 i.. gubi się troche faktura kontrabasu itp.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.