Skocz do zawartości
IGNORED

Tranzystory THAT Corp. Ktoś ma doświadczenia?

KrisNext

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tranzystorami THAT?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak w temacie czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tranzystorami THAT?

Ukryta Zawartość

Ten 340 dobry do różnicówek wejściowych. Trochę za małe napięcie Uce utrudniające zastosowanie w ambitniejszych konstrukcjach.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość traxman

(Konto usunięte)

Dedykowane do kompresorów/ekspanderów THAT'a w stopniach VCA i sprzężenia zwrotnego, raczej drogie, z powodzeniem zastępowałem je podwójnymi BC847/857 po wycofaniu się AD z produkcji SSM.

Dedykowane do kompresorów/ekspanderów THAT'a w stopniach VCA i sprzężenia zwrotnego, raczej drogie, z powodzeniem zastępowałem je podwójnymi BC847/857 po wycofaniu się AD z produkcji SSM.

Faktycznie do ekspanderów i kompresorów też są idealne nie wiem tylko czy ktoś to jeszcze robi dyskretnie i analogowo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jakieś tam mam :

i251w5su6ynjzoe8noa6_1412775948.jpg

A co konkretnie chcesz z nimi robić ?

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Szukam czegoś dobrego o niskich szumach do nisko szumnego stopnia wejściowego. Plan jest taki by użyć cztery sztuki równolegle. Dlatego jedna kostka That'a była by potencjalnie dobra no i unika się parowania tranzystorów. Co prawda 2SB737 mają jeszcze lepsze parametry ale dostępność cena i dobieranie...

Dobry pomysł . THAT-y mają tylko tą wadę że są stosunkowo drogie i nie tak łatwo dostępne ja BC8XX :)

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Dobry pomysł . THAT-y mają tylko tą wadę że są stosunkowo drogie i nie tak łatwo dostępne ja BC8XX :)

Zostawię na płytce miejsce pod THAT'y w obudowie DILL będzie uniwersalnie bo jakby co to będzie można wstawić pojedyncze tranzystory.

Zostawię na płytce miejsce pod THAT'y w obudowie DILL będzie uniwersalnie bo jakby co to będzie można wstawić pojedyncze tranzystory.

Ja tak zrobiłem w pre RIAA , którejś tam wersji.

Ma ta zaletę (podstawka) , że można wstawić cokolwiek z nózkami.

Jak szukasz tranzystorów niskoszumowych - to w Mouser sa ostatnie bardzo dobre MATy w obudowach dual przewlekanych.

Wiem piekielnie drogie.

Z THAT należy pamietać o niskim wzmocnieniu i oprócz grupy B i niskim wzmocnieniu PNP.

Same THATY zachowują się przewidywalnie. I jak na swoją cenę bardzo dobrze.

Ich cena nie jest niska ale ma janlepszą jakośc do ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.