Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać? Castle Knight 3 czy Monitor Audio Bronze BR5 do Nad c352.

andre77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję pomocy w doborze kolumn używanych. Chcę dobrać coś do systemu:

1 Raspberry Pi z dac ess9018 ( FLAC, WAV),

2 interkonekty M&B Cable model Clear,

3 wzmacniacz Nad c352,

4 kable Qed Ruby Evolution

Obecnie mam Celestiony f38 ale wydaje mi się że są za duże do pokoju około 16m2 i nie mam ich jak odstawić bardziej od ściany niż 30 cm. Muszą też być podłogówki.

Wybrałem te dwa modele z uwagi na opinię i cenę oraz że CK3 można bliżej ściany postawić.

Muzykę jaką słucham to głównie muzyka spokojna, akustyczna. Czasem tylko coś typu Metallica czy Rammstein.

Dodam, że oba zestawy mogę mieć w granicach 1400 zł.

Nawet jeśli tylko czytałeś to zauważyłeś że te kolumny sporo różni, więc powinieneś wiedzieć do których Ci jest bliżej.

Na marginesie bo MA sporo wypuściło i wraca do nazw, a klienci nie zawsze rozpoznają sprawę, chodzi o nowe MA bronze 5, poprzednie MA bx5(też czasami mające bronze w tytule), czy jeszcze inne ? Uważam że i Castle 3 i MA bx5 są udane na swój sposób, co nie znaczy że dla każdego.

Wiem, że różnią się. Castle mają opinię ciepłych i przyjemnych w odsłuchu co by mi pasowało. Boję się tylko jak będą współgrać z Nad-em. Może ktoś miał takie połączenie? Druga sprawa czy sobie dadzą radę w pokoju 16 M2? Jeśli mowa o MA to jest to wersja Bronze bx5.

Cześć,

Z wymienionych przez Ciebie polecam BR5 ponieważ, CK3 są bardzo mulaste. Co mogę polecić to MR6 z Monitor Audio w podobnej cenie a będziesz miał nowe. Jeśli jesteś zainteresowany mogę Ci je wypożyczyć.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.