Skocz do zawartości
IGNORED

Używany subwoofer max 1200 zł czy nowy?

Dealer25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym kupić subwoofer do mojego sprzętu. Mam przeznaczone 900-1200 zł. Czy szukacz używki w tej kwocie ?bo pewnie nowy w tej kasie będzie słabiutki. Mam ofertę na stary już model B&w ASW600 za 900 zł czy to dobra cena ? Pomieszczenie salon z aneksem kuchennym 32 metry. Reszta sprzętu to Pioneer Lx83 i Tagi 606 ( w przyszłości za pare miesięcy do wymiany) Użytkowania pół na pół muzyka i filmy 5.1. Może coś doradzacie dzięki z góry pozdrawiam

Nie miałem ale czytałem opinie uzytkowniów na zagranicznych forach, 11 litrowy sub nie da rade do 33m salonu

Ludzie różne rzeczy gadają. Gdybym traktował wszystkie te opinie za wyrocznię zamiast przekonać się na własne uszy to nigdy nie kupiłbym monitorów do 40m salonu ani też małego subka. Fakt faktem, że te małe Rele stworzone są typowo do zastosowań stereo i fanów kina domowego nie będą mogły zadowolić. I nie chodzi tu wcale, że nie dają rady w większych pomieszczeniach a o fakt, że ich specyfika grania tworzona jest z myślą o stereo. Mają dopełnić to czego nie są w stanie wygenerować w niskich częstotliwościach kolumny stereo. Mają grać barwą, szczegółowością, szybkością. Jako konstrukcje zamknięte nie są w stanie wygenerować dużego ciśnienia akustycznego, które jest pożądane przy kinowych efektach dźwiękowych. Wybór więc sprowadza się do tego czy wolimy mieć dobrze grający subwoofer czy też subwoofer, który włączamy tylko oglądając film. Zawsze jest coś za coś. Są konstrukcje, które próbują być uniwersalne ale są duże i kosztują dużo więcej niż 1200zł, o których piszesz.

Witam. Mam na sprzedaż mój sub JAMO SUB 650 w cenie 1000zł. Kompletuje zestaw na Klipschu, dlatego tylko sprzedaję. Sub 30 cm z mocnym wzmacniaczem w konstrukcji zamkniętej więc idealnie sprawdzi się w stereo jak i w kinie. Spokojnie zasili Twój 33 metrowy salon. Jeszcze nie wystawiłem go na aukcje więc w razie czego mogę fotki podesłać. Kolor Dark Apple (obecnie jest oklejony na czarno folią którą można oczywiście zdjąć) W razie zainteresowania pisz na priv.

Kruger &Matz na 12 calowym driverze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam jestem ciekaw co to za cudo

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się, że 10 calowy głośnik w konstrukcji zamkniętej do salonu 33m2 będzie za mały. Sam bym takiego nie kupił, lubię porządne efekty basowe :) Jamo wciągnie tego BW na pewno. Jak masz ofertę za 850zł w dobrym stanie to bierz. Mój jest za 1000zł w razie czego. Pozdrawiam

Wydaje mi się, że 10 calowy głośnik w konstrukcji zamkniętej do salonu 33m2 będzie za mały. Sam bym takiego nie kupił, lubię porządne efekty basowe :) Jamo wciągnie tego BW na pewno. Jak masz ofertę za 850zł w dobrym stanie to bierz. Mój jest za 1000zł w razie czego. Pozdrawiam

Jaka moc wzmacniacza ma ten jamo? Średnica głośnika to 28 cm? Jak on sobie radzi w stereo? Bas jest szybki?

Wzmacniacz ma z tego co pamiętam 150 W, mówimy oczywiście o mocy prawdziwej. Średnica 12 cali, 30 cm. Do stereo go nie używam, mam kolumny które nie potrzebują uzupełnienia. Natomiast kontrola basu jest bardzo dobra, bas nie jest rozwleczony. Gra w 23 metrowym salonie.

Kruger &Matz na 12 calowym driverze

Ukryta Zawartość

Sam jestem ciekaw co to za cudo

U mnie ta nazwa zapala kontrolkę "UCIEKAJ".

Miałem kiedyś telefon, jego używanie to było b. przygnębiające przeżycie. Widziałem różne rzeczy od nich i za każdym razem miałem wrazenie, z daleka ładne i super- z bliska tandeta, może poza dzieloną miniwieżą z DVD za ok 2kzl. Ten sub omijałbym z daleka.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.