Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do zabudowy w suficie podwieszanym.

PolTor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przy okazji małego remontu w kuchni chciałem zainstalować głośniczki w sufie. Klasa raczej budżetowa. Trochę poszukałem i w moim zasięgu

są typy:

1. JBL Satge 602. 16 cm - wysokotonowy ??? (wygląda na piezo)

2. TAGA HARMONY TCW-100R - 13cm, wysokotonowy kopułkowy

3.Focal R-165C AUDITOR - 16 cm, głośnik wysokotonowy: poliester - cokolwiek to znaczy ale też wygląd na piezo.

Może, ktoś miał styczność z którymś z powyższych i podzieli się spostrzeżeniem.

Pozdrawiam

Zaden nie jest piezo i zaden nie jest wysokotonowy.

Jedyny nadajacy sie do sufitu przez Ciebie z podanych to nr2. To jest stricte glosnik sufitowy. TCW-100R jest najtańszym głośnikiem instalacyjnym sufitowym w 3 generacji tej linii marki.

1 i 2 opcja to glosniki samochodowe. Chyba, ze Ci to pasuje i zamierzasz nizej podwiesic sufit.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Tam gdzie będą zainstalowane głośniki jest opuszczone o 18 cm, więc pewnie te "samochdowe" mogę wziąść pod uwage - mają większą srednice. W tych samochodowych tweeterki wyglądają jakby były piezo i tego się głównie obawiałam.

Wysłane z mojego LG-H502 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.