Skocz do zawartości
IGNORED

Polak w Anglii

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

...polacy radza sobie bardzo dobrze...

Tylko nie trzeba do tego byc menagerem. Bo widzisz dzieciaki powoli dorastaja, maz w fabryce, zona w domu opieki, oboje po kursach i dawno nie na minimalnej stawce i bez benefitow, dom... sory domek na kredyt, a przed nim kilkuletnia Astra. Jak komus marzylo sie, ze z benefitow bedzie jezdzil czarnym BMW to tak samo przeliczyl sie jak nasi rodzice (albo i my sami), gdy cwierc wieku temu glosujac za zmiana ustroju marzyly sie Mercedesy dla kazdego.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Oczywiscie ,ze nie trzeba byc managerem, ja tylko dnioslem sie do niesprawiedliwej oceny srodowiska polskich imigrantow przez kolege Genesis.

Tak jak nadmienilem wczesniej, nie wypowiadam sie na temat tego co sie dzieje poza londynem ale tutaj rodacy radza sobie nader dobrze. Ostatnio mialem nawet rozmowe z moim fryzjerem , ktory mnie wprost zapytal , co my takiego tobimy ze nam sie tak dobrze wiedzie, opowiadal o kilku jego polskich znajomych ktorzy sa jak to okreslil "very succesfull".

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

W dużym uproszczeniu, Brexit to konsekwencja najazdu Polaków na Wyspy. Niewielu się integruje, chodzi do lokalnego pubu czy na mecze lokalnej drużyny. Woli siedzieć w domu i pić polskie piwo. Z lengwidżem też nie jest najlepiej. Polacy na kierowniczych stanowiskach to ciągle margines. Anglicy chętniej przyjmą "swoich" imigrantów ze Wspólnoty Brytyjskiej. Można z nimi porozumie się po angielsku, pogadać o krykiecie czy rugby. Szkolnictwo czy systemy prawne w byłych koloniach także są podobne do angielskich. Taka historyjka z 1985 roku. Na przerwie w szkole w londyńskim Stoke Newington pobili sie Cypryjczyk z Hindusem. Poszło o to, który z nich jest bardziej brytyjski.
Ale ty głupi jesteś

czytam i czytam i wiedze strasznie plytkich polaczkow w tej anglii.Tak plytkich ze rozumiem co maja na mysli chcac sie ich pozbyc.

Tak samo to ze polonia amerykanska to od wiekow najbardziej zacofana czesc Polsk i Ameryki..Patrz jak glosuje tam i tu.Reprezentaci sa pzedni jak widze zreszta nie odbiegaja od miejscowych w Polsce.Narodowi i prawdziwi w tej swojej durnocie.

Ortografia, interpunkcja, składnia zdań nie świadczy o Tobie, a co za tym idzie Twoich obserwacjach najlepiej. Po prostu nie wydajesz się być kompetentnym do wystawiania takich ocen. A może spróbujesz, i treści, które chciałeś nam przekazać, tym razem w języku polskim sformułujesz?

PS. Czy cytat w moim podpisie nie jest przypadkiem Twojego autorstwa?

skladnia zdan faktycznie do poprawy.Ale to mozna poprawic. Twojego prostactwa juz nie.Ale to nie dziwi.Wiadomo kto wyjezdzał i nadal zadnych zmian.Jak widze Anglia z polaczkow Polaka nie zrobi.

...to mozna porawic. Twojego prostactwa juz nie.

Do Twojego poziomu zniżać się nie zamierzam, aż tak prostacki być nie potrafię.

a nie prosiles o pomoc w tych sprawach.

O pomoc w czym? W oszukiwaniu krajów, tego w którym mieszkam, i tego, z którego pochodzę? Nie. To tylko wyobrażenie Twojej chorej głowy. Wróć z tym wyobrażeniem do wątków politycznych. Tam przyjmą Cię z otwartymi rękami. Tu pisz na temat, albo...

aa czemu mam spier..c

Bo obrażasz innych oceniając ich przez pryzmat swoich własnych urojeń. Na prawdę myślisz, że wszyscy są tak samo płytcy i zacofani jak Ty jesteś?

-----

Angielski imigrant w Polsce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

no wlasnie a ty nie wracasz.To moze napisz mu ze nie ma takiego angielskiego narodu jak u ciebie a nie łap wszytko co wiatr niesie.A jak juz siedzisz z w tej anglii to nie rznji polaka wielkiego.Wymienicie sie doswiadczeniami i bedzie ...miło.To przypuszczalnie taki sam ...jak ty.Moge ci podrzucic jeszcze podobny wpis holendra z Polski jak ci to pomoze.A nawet pare innych.Wyraznie ci to jest potrzebne.Wyraznie nie jestes jeszcze wielki Polak.

...rznji polaka wielkiego.

Zaraz, zaraz! Przecież to Ty przyszedłeś do tego wątku celem rżnięcia wielkiego Polaka przed Polakami zwykłego rozmiaru, i w tym celu usiłujesz ich sobie pomniejszyć oskarżając o durności, które odłogiem w Twoim łbie zalegają.

Mam pomysł: skoro koniecznie musisz dowartościowywać się bezmyślnym komentowaniem tego co przeczytasz, to załóż wątek pt. "Polak w Holandii". Naubliżaj tam polskim imigrantom przypisując im debilne wytwory Twojego własnego umysłu. I choć pozostaniesz tak mały, jak w tym wątku pokazujesz że jesteś, to z pewnością poczujesz, jak rośniesz. Rośnij, rośnij, rośnij... a tu nie wracaj "polaku wielki" (pisownia oryginału).

-----

Trol mam nadzieję zdezaktywował się. Dla zainteresowanych tematem pozwolę sobie powtórzyć:

Angielski imigrant w Polsce:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Idioci wszedzie sie trafiaja, ale to nie znaczy, ze wszyscy to idioci. Mi jeden raz sie taki idiota w Anglii trafil, ale naklonilem go do zmiany zdania i przyznaniami racji. Daleko idacych wnioskow ze spotkania jednego idioty nie wyciagam.

Ale ty głupi jesteś ������

Ale ty głupi jesteś ������

While greatly impressed by the force and intellectual quality of your argument, I would like to refer you to page nine of the attached Commons document of 2016, and in particular, to the table with statistics.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak daleko idące wnioski wyciagasz ze spotkania jednego porządnego Patryka?

Że ten jeden Patryk jest porządny. Powinienem wyciągnąć jakieś dalej idące wnioski?

£1,52 za £1

Ogolnie to dzieki panowie. Wlasciwie to niczego nowego sie od Was nie dowiedzialem, ale potwierdziliscie to, co we lbie mialem. A wiec do przodu!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.