Skocz do zawartości
IGNORED

lampowy preamp do zestawu Primare 20?

SunshineGreg

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie co da dodanie lampowego przedwzmacniacza do zestawu Primare A20-I20?

Połączone jest to droższymi VDH, kolumny Avance 680XT.

Zestaw gra dosyć dobrze, wolałbym jednak troszkę więcej przestrzeni i plastyki w wokalu

(głównie słucham jazzu, sporo wokalu, trochę klasyki, roka). Czy też może to głupota?

https://www.audiostereo.pl/topic/13840-lampowy-preamp-do-zestawu-primare-20/

W tym przypadku kieruję się tylko intuicją ;-), w Polsce był w ogóle niedostępny, posluchać nie bylo gdzie :-(

Ale biorąc pod uwagę to, że teraz preampem stereo jest dla mnie procesor Rotel RSP 1066 czuję, ze będzie dobrze :-) Poza tym mam końcówkę A 30.5 to musi się zgrać ! W przyszłości planuję dokupienie A 30.2 i zabawę w bi-amping lub XLR-y :-) W What-hifi i Hi-fi Choice twierdzą że jest to ciepły i szczegółowy zarazem preamp - mam nadzieję, że tak jest. Budowę ma wspaniałą, jak każdy klocek Primare, dane techniczne też są wyśrubowane i na dodatek Primarki tak mają naprawdę, o czym swiadczą pomiary w "Audio" :-)

Już jest - prosto ze Szwecji w zaprzęgu Mikołaja dotarł PRE 30 :-). Pierwsze wrażenia niezwykle pozytywne, funkcja surround bypass działa znakomicie, ale najważniejszy jest dźwięk stereo, a tutaj jest znacznie lepiej niż w przypadku RSP 1066, który w stereo nie jest przecież ułomkiem - dynamika i bas zaszokowały mnie - powyżej 30-stu na skali głosności jest już bardzo głośno, pozwyżej 40 zaczyna się mój ulubiony poziom "live" z masażem całego ciała, bo bas i jego kontrola, a przy tym dynamika wbiła mnie w fotel :-) Średnica czysta, bardzo czysta, niezamulona, ale też nieocieplona, preamp jest przeźroczysty nie zmienia charakteru samego wzmaka i chwała mu za to :-) Co do wysokcih to szczegóły słychać bardzo wyraźnie, ale dźwięk nie jest sterylny czy ostry, można słuchać bardzo głośno bez zmęczenia, ale do 85-ciu na skali to ja nigdy nie dojdę ;-)) Przestrzeń dla mnie marzenie, kolumny zniknęły, rozglądałem się zdziwiony czy przypadkiem nie gra central i tyły ;-)) Dźwięk nazwałbym szlachetnym, bardzo audiofilskim, ale przynajmniej w moim systemie obiecywanego ocieplenia nie zauważyłem, może poza lekkim złagodzeniem najwyższych składowych. Klocek wykonany jest niezwykle solidnie, waży 10 kg, pozytywne wrażenie psuje jedynie zwyczajny, plastikowy, niezbyt ergonomiczny pilot....To tyle pierwszych wrażeń na gorąco. Aha, na XLR-ach podobno gra jeszcze lepiej :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.