Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer do Denona 1510 ae + Magnat Quantum 805

michalgti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Stoję przed wyborem odtwarzacza strumieniowego - najlepiej z wbudowanym DAC, który służyłby głownie do słuchania spotify premium . Obecnie słucham spotify z iphona podpiętego przez Dragonfly black. Gra to całkiem przyzwoicie lecz zdecydowanie brakuje dynamiki w dżwięku. W kręgu zainteresowania są obecnie Pioneer n-50ae oraz Cambridge Audio CXN v2. Pioneer jest tańszy o jakieś 900 zł co nie pozostaje dla mnie bez znaczenia. Który z przedmiotowych odtwarzaczy lub innych zgrałby się dobrze z posiadanym Denonem PMA-1510ae oraz Magnatami Quantum 805? Zależy mi na dobrej dynamice i jeśli można to tak nazwać wypełnionym dźwięku. Z góry dziękuje za rady i wskazówki.

Spotify działa trochę na innej zasadzie niż TIDAL czy Deezer. Sugerowałbym zamianę zwłaszcza na Tidala HiFi. Z resztą wypróbuj to sobie. W Tidalu czy Deezerze masz możliwość wpisania loginu i hasła bezpośrednio w urządzenie co jest dużo przyjemniejsze i łatwiejsze w późniejszym użytkowaniu. Tymczasem Spotify działa metodą "connect" gdzie używa on cały czas telefonu do przesyłania muzyki (Airplay/Bluetooth). Nie wiem czy tak jest we wszystkich urządzeniach, ale w tych, które testowałem tak właśnie było. W dodatku jak podłączysz dwa urządzenia to z któregoś cię wywali (chyba, że masz rodzinny abonament). Tymczasem w Tidalu tak nie ma. Możesz mieć np w komórce i w streamerze w ramach jednych pieniędzy. Co do strumieniowca to oba są dobrym wyborem. W Cambridge możesz używać Spotify metodą connect, ale w Pioneerze możesz wpisać login i hasło z Tidala i telefon możesz właściwie odłożyć, albo poprzez aplikację sterować urządzeniem i muzyką. Wydaje mi się, że z punktu widzenia obsługi i możliwości lepszy jest Pioneer ale jak nie przeszkadza ci sposób działania Spotify Connect to układ Wolfson'a zainstalowany w Cambridge da lepszy dźwięk niż Sabre u Pioneera. Do tego jeszcze zestaw połączeń w Cambridge daje lepsze możliwości tutaj bezpośrednią konkurencją dla CXNv2 jest Pioneer N-70AE ale on jest sporo droższy. Ja bym jednak postawił na Pioneera ale koniecznie z Tidalem HiFi i będziesz miał dobre zgranie. W razie czego służę pomocą poprzez priv'a

Dźwiękowo lepszą opcją będzie Cambridge Audio biorąc pod uwagę Twoje preferencje, chociaż są to streamery obiektywnie podobnej klasy. Zapraszam do naszego salonu na odsłuch porównawczy obydwóch urządzeń.

Ewentualnie jeśli chcesz trochę zaoszczędzić, mamy streamer CA CXN wersji I poekspozycyjny, ale w stanie idealnym w bardzo atrakcyjnej cenie. Myślę, że to też opcja warta przemyślenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

w kwestii connect w spotify - zależy od urządzenia, w niektórych można sterować apką natywnie i działa po wyłączeniu smartphona. Ale generalnie z tym serwisem należy uważać, za zeszły rok ma stratę ponad 500 mln eur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , także za radą kolegi studio 7, brałbym pod uwagę urządzenia z obsługą deezer i tidal, również ze względów jakościowych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Weź pod uwagę ADVANCE PARIS X-STREAM 9

Ukryta Zawartość

Dodatkowo zyskasz przyzwoity CD. Oczywiście z dostępem do DAC.

Ukryta Zawartość

Witam. dziękuję wszystkim za sugestie. Natrafiłem także na Bluesound NODE 2. Czy sam streamer zapewni dobrą jakość dźwięku podawanego po airplay z iphona (tidal lub spotify)? Czy do takiego zastosowania (90%) potrzebny mi jest DAC. Rozumiem że NODE2 ma wbudowany DAC na "własne" potrzeby......

Dzisiaj mała aktualizacja mojego postu z wczoraj. Wczoraj właśnie pojawiła się aktualizacja do Streamerów Cambridge'a CXN, CXN v2, Amplintunerów CXR i 861N i Stream Magic'ów V2. Wreszcie jest zaimplementowany TIDAL. Więc mój wątek z wczoraj jest też do lekkiej aktualizacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.