Skocz do zawartości
IGNORED

Sonus Faber minima FM 2 , warto?

Gość bartosz_55239

Rekomendowane odpowiedzi

Jako tweeter siedzi tam esotar t 330 d

To tweeter D28/2 z frontem z płytkiej tubki 2mm (ITEM No 81410) . Stosowany przed laty w Audiernce 10 ,20 ,Qba Sobieski, Mieszko . To zasłużony przetwornik w branży zwanej audio ,ma nadal swoje atuty brzmieniowe. Tu wskaże że pisze o nowszej wersji Minima FM2 ,bo była jeszcze wcześniejsza wersja Minima FM2 z tweeterem D28AF ( montaz do płytki na 4 śruby ,łatwo odróżnic ) . D28/2 montowany front do korpusu na 3 śruby .

Dodam że Minima Vintage ma identyczny przetwornik co FM2 -nowsza wersja . To była katalogowa wersja sprzedawana w Intertechniku i Madisound przed laty .

D28 montowany w Audience 7,8 , 42, 52 ,62,72 etc. posiadały front 4mm znany z D260.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moje uwagi do tego tweetera są tylko dot. kwestii promienia membrany.Moim zdaniem zbyt duży ale pewnie mieli problem z najwyższą oktawą stąd aż tak duża wartość wspomnianego promienia.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

D28 montowany w Audience 7,8 , 42, 52 ,62,72 etc. posiadały front 4mm znany z D260.

Tak to był błąd w recenzji brytyjskiej z tym esotary.

Ja rowniez, nie mniej fajnie posluchac namiastke ciezszych instrumentow :) mowie namiastke bo moje obecne kolumny graja od 50hz w gore

Moje grają od 55 Hz ale czasem w moim małym pokoiku odsłuchowym basu jest za dużo.

od 55 hz to poziom najgorszych kolumn nie zasługujących ma miano hifi.

Proszę nie pisać bzdur bo to świadczy jedynie o braku wiedzy w dziedzinie audio . odsyłam do lektury . Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

od 55 hz to poziom najgorszych kolumn nie zasługujących ma miano hifi.

Czyli monitor Harbeth p3 esr za 7000 zł i pasmie od 76 Hz to nie hi fi? A badziewne altusy to hi fi? Kolega nie wie o czym mówi

Proszę nie pisać bzdur bo to świadczy jedynie o braku wiedzy w dziedzinie audio . odsyłam do lektury . Pozdrawiam

https://www.google.p...XWk1gW0rvGK4oM:

Już było o tym mówione . Niektórzy myślą że monitory obcinają pasmo gdzieś na 1 kHz. Tymczasem bas i skala z dobrych monitorów jest świetnej jakości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.