Skocz do zawartości
IGNORED

Kondycjoner + lampa / różne zasilania.

Lucky Bębenek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam zamiar kupić kondycjoner/power processor xindaka z Chin. Na urządzeniu jest napisane we/wy 220V. Wersji na 230V niestety nigdzie nie ma. Nie wiem jak zareaguje dac/wzmak tranzystorowy, jeżeli zamiast zalecanych 230 dostanie 220.

No i przede wszystkim jak zachowa się lampa, ponieważ widziałem wersje tego samego wzmaka na 220 i 230. Lub też, co będzie gdy będę miał kondycjoner z wyjściem 220V a podepnę lampę pod 230V.

Hej. Mam zamiar kupić kondycjoner/power processor xindaka z Chin. Na urządzeniu jest napisane we/wy 220V. Wersji na 230V niestety nigdzie nie ma. Nie wiem jak zareaguje dac/wzmak tranzystorowy, jeżeli zamiast zalecanych 230 dostanie 220.

No i przede wszystkim jak zachowa się lampa, ponieważ widziałem wersje tego samego wzmaka na 220 i 230. Lub też, co będzie gdy będę miał kondycjoner z wyjściem 220V a podepnę lampę pod 230V.

po co Ci wątpliwej jakości kondycjoner chiński jak masz lokalnych producentów robiących takie urządzenia bez wciskania tandety. Acoustic Dream wypuszcza nowa serie na rynek Polski - bodajże LS lub LP nie pamietam i tam masz świetne urządzenie na furutechu poniżej 3000 zł bo bez marż dystrybucyjnych i sklepowych, bez cła itp, który wciągnie nosem tego xindaka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedam VITUS RI100

Nie uważam, iż jakakolwiek firma z Chin oferuję tandetę. Wręcz przeciwnie. Cayin ha1a,który kosztuje w Chinach ok.350 USD jest wyceniony w Polsce na 3000.Za cło i vat nie płacę. Na szczęście istnieje coś takiego jak przemyt.

Z tego co widzę, Acoustic Dream jest w stanie pochwalić się jedynie obróbką cnc. Nie wątpię w ich geniusz. Gnojenie Xindaka i innych wyrobów z Chin na tym forum również przerobiłem.Zachwalanie pl produktów też. Pytanie dotyczyło czegoś innego.

Urządzenia mają działać z tolerancją napięcia wejściowego +-10%, czyli przy 230V będzie to zakres 207-253V. Przy urządzeniu na 220V, również jest tolerancja +-10%. Np. u mnie w gniazdku teraz jest 238V (wskazanie z UPS), więc urządzenie 220V (242V max) powinno działać bez problemu.
  • 1 miesiąc później...

Kolego, jeśli chcesz naprawdę dobrego zasilania to nie szukaj go w Chinach bo tam znajdziesz co najwyżej przeciętne. W ciągu ostatnich dwóch lat temat zasilania przerobiłem na "10 stonę", jeśli chcesz dobrego zasilania to zamów Acoustic deam, a jeśli chcesz z prawdziwego zdarzeni, stu procentowego, którym ja przechodzę fascynację od dwóch miesięcy to zgłoś się do unicorn audio. Od dwóch miesięcy testuję różne ich produkty od kabli zasilających przez kondycjoner vertico i jest to jedyna, absolutnie bezkompromisowa firma na rynku. A Pan Piotr, fantastyczny facet i 100% fachowiec, potrafił rozwiązać największe problemy mojego zasilania. To inna pułka cenowa niż chinskie kondycjonery, jednak warto się z nimi skontaktować i przynajmniej poprosić o poradę w związku z zasilaniem

Zastanów się człowieku.

Jeśli ktoś dopytuje się o Xindaka, czy może poważnie zainteresować się Acoustic Dream albo Unicorn Audio? Z wypowiedzi jasno wynika, że szuka rozwiązania możliwie najtańszego. Tak więc czy Xindak i wymienione przez Ciebie są to urządzenia z tego samego pułapu cenowego, czy twój post jest przejawem

a) swoistego poczucia humoru

b) reklamy produktu

c) problemów ze zrozumieniem tekstu zawartego w wypowiedzi autora wątku

Bunk dziekujemy za dalszy udział w watku

jak widze zwyczajowo zwabił osoby nie zainteresowane rozmowa scisle w temacie watku

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.