Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś wie ile to jest warte?

loben

Rekomendowane odpowiedzi

KI ma miedziowane chassis, nieco lepsze części (głównie kondy) i trafo toroidalne. Jeżeli chcesz CD do modyfikacji, to wszystko jedno czy kupisz CD63 KI, czy najniższy w serii CD43, bo schemat elektryczny (poza modułami HDAM które podczas tuningu i tak się usuwa) mają identyczny, różnią się tylko zastosowanymi częściami. W każdym wypadku można uzyskać efekt lepszy niż z CD63KI.

dzięki za podpowiedź. nie nie, ja nie potrzebuje do modyfikacji tylko do słuchania i mam możliwość wycyganienia CD-mk2 od wujka za grosze. Leżał w szafie, teraz leży u mnie pod wzmacniaczem. Nie znam sie za bardzo ale jak patrzałem od dołu to miało coś tam niby jakby miedziany kolor.... a to KI nie jest zaznaczone na panelu frontowym? i ile to jest warte?

loben:

63KI rozpoznać możesz po "złotawej" tabliczce pod kieszenią płyty, z inskrypcją "K.I.Signature". W bardzo dobrym stanie warty dziś jest do ok. 1000 zł (za tyle np. poszedł niedawno na allegro). Granica dolna to pewno coś ze 400-500 zł za ładny egzemplarz, ale to ceny zdecydowanie okazyjne. W tej wersji widać miedzianą warstwę obudowy od spodu, jak w innych - nie wiem. Wersja "nie KI" jest zdecydowanie mniej warta.

Brzmi toto (63KI) bardzo dobrze: rewelacyjna góra, bardzo dobra średnica, dobry (bardzo nisko schodzący, ale średnio w najniższych rejonach kontrolowany) bas.

I nie oszukuj wujka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.