Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam pytanie do posiadaczy Minaskow w roznych wersjach.

Chodzi o ustawienie a konkretnie dogiecie kolumn do srodka. Jak to u Was wyglada? Wg moich spostrzeżeń wynika ze Minasy graja najlepiej wtedy jak dogiete sa w taki sposob aby dziek krzyzowal sie za słuchaczem, w miejscu odsłuchu widze delikatnie boczne wewnetrzne scianki.

w moich warunkach kolumny stoja na szerokosci 2,3m od siebie i w odleglosci 2,5m od miejsca odsłuchu.

u mnie rozstawione ok 2m miejsce odsluchu jakies 2,5m i tez tak jakos wychodzi ze dzwiek krzyzuje sie za mna ale od zawsze tak kolumny ustawialem nie tylko Minasy ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2085446

Dobry prąd do odsłuchów jest dzisiaj,dla wszystkich ,którzy oderwią się od suto zastawionych stołów by pobyć sam na sam z ulubionymi `zabawkami`.Czarne tło,cisza,przestrzeń ograniczona tylko realizacją,płynność gładkość dżięku w stopniu rozkosznym-czego życzę wszystkim na codzień,nie od święta.WESOŁYCH SWIĄT!

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2086194

Witam zapisuję się do klubu Studio 16 Hertz

Jestem nowym posiadaczem Minas Anor III

Chcę się z wami podzielić wrażeniami przy szukaniu odpowiednich kolumn do mojego Yaqin MC-10l.

Pewien czas temu szukałem odpowiednich kolumn o czy pisałem w inny wątku Klub miłośników chińskich lampowców na stonie 93 i 100 i pozwolę sobie na skopiowanie części tego z forum

Szukałem odpowiedniego nagłośnienia do mojego pomieszczenia prawie 20m, moje poszukiwania za czołem od pytania na 93 stronie, co kupić

KEF iQ70

DALI IKON 6

DALI IKON 5 mk II

MONITOR AUDIO SILVER RS-8

MONITOR AUDIO SILVER RX-6

JAMO C 807

RUBICON RP-626F

KEF iQ90

DALI IKON 6 mk II

Szybko mnie wyprostowaliście, kolega Therion doradzał też inne firmy i to było dobre, co nie znaczny, że dalej nie zamierzałem usłyszeć ich brzmienia

Więc moje przesłuchanie kolumn podaje w kolejności odsłuchów wszystkie odbyły się w ciągu 4 dni na pierwszy ogień poszły

Epos m22i

Dali Ikon 6 mk II

Monitor Audio Silver RX-8

Minas Anor III

KEF iQ90

Cabasse Moorea MT4

I jeszcze jedne, których nazwy nie pamiętam i nie mogę zbytnio ich znaleźć teraz w żadnym sklepie, ale też kosztowały coś 6k

Muzyka słuchana i kolejnośc odsłuchów

Yello - Touch Yello

Rammstein - Liebe Ist Fur Alle Da

Sting – The Soul Cages

Tears For Fears - Tears Roll Down (greatest hits 82-92)

Yello - Baby

Queen – Innuendo

Daab - To co najlepsze z dziesieciu lat 1983-93

Bass Explosion U.S.A.

Wszystkie kolumny były odsłuchane na moim Yaqin MC-10l wciąż na chińskich lampach raz zmieniło się źródło CD

Pierwszy dzień i odsłuch u kolegi Epos m22i ,CD Cambridge Audio Azur 650C

Odsłuch już trochę znanych kolumn z Yaqin MC-10l wywarł na mnie duże wrażenie basu dużo średnica fajna tylko mi trochę góry brakowało, powiecie że jeszcze lampki nie wymienione na ruskie może to prawda ale jeszcze wam będę inne opisywał kolumny to się przekonacie że z tą górą nie jest tak źle na oryginalnych lampach , ogólnie byłem zachwycony po pierwszym odsłuchu tyle tylko że kolega ma pokój 25 metrów głośniki odstawione daleko od ścian a u mnie głośniki będą mimo 20 metrów grac blisko sciany tak pozwalają warunki, więc trochę mi nie pasowały

Drugi dzień studio odsłuchowe ok. 20 m na pierwszy ogień

Dali Ikon 6 mk II ,Cambridge Audio Azur 650C ,Yaqin MC-10l

Wrażenia po dniu wcześniejszym niestety trochę przyćmiły te głośniki. Basik był, ale nie bas średnica dobra góra też niezła no to w sumie nie źle sobie pomyślałem po dłuższym słuchaniu szczególnie że te głośniki pozwalały by stały blisko ściany.

Monitor Audio Silver RX-8, Cambridge Audio Azur 650C ,Yaqin MC-10l

Wrażenia mógłbym skopiowac z Dali Ikon może było trochę więcej basu i za tymi głośnikami opowiadałem się po tym dniu.

Trzeci dzień

Minas Anor III , CD Sony przerobiony przez Pana A.Stalmacha , Yaqin MC-10l

Byłem bardzo ciekaw tego dnia szczególnie po przeczytaniu różnych opinii o głośnikach Studia 16 hertz no i na dodatek to Polska firma

Więc byłem umówiony na odsłuch w Tychach pierwsze wrażenie już po rozmowie telefonicznej było bardzo pozytywne. Właściciel Pan Grzegorz doskonale rozumiał, o co mi chodzi

Więc samo spotkanie także przebiegło w bardzo miłej atmosferze, oby podejście do klienta i wiedza mogła się tak prezentować w każdym z takich miejsc sprzedaży sprzętu to by było pięknie.

Sam odsłuch już po pierwszej płycie nie zostawił mi złudzeń, że to co słuchałem wcześniej ma się ni jak do kolumn Minas Anor III , Bas piękny mocny z potężnym uderzeniem , średnica i góra idealna no po prostu super co tu gadać.

A tu czekały już na mnie nazajutrz kolejne odsłuchy

Dzień czwarty, Studio odsłuchowe.

KEF iQ90, Cambridge Audio Azur 650C ,Yaqin MC-10l

Więc wspominając poprzedni dzień rozsiadłem się w fotelu no i puszczam pierwszą płytę

No i leci , leci i tak się zastanawiam gdzie zostawili ten bas może w fabryce o nim zapomnieli, te głośniki mają bas ale trudno go usłyszeć  , nie można powiedzieć że te głośniki źle grają bo grają bardzo ładnie czysto piękna góra , środek w sam raz na Stinga ale nie na muzykę gdzie czekamy że uderzy nas bas tego po prostu niema i to obojętnie czy kolumny były daleko od ściany czy blisko.

Teraz kolejne głośniki

Cabasse Moorea MT4, Cambridge Audio Azur 650C ,Yaqin MC-10l

Te samo studio zawiedziony poprzednim odsłuchem sprzedawca te polecił mówiąc, że mogą blisko ściany grac, bo o takie mi chodziło jak wspominałem no i były też w przedziale cenowym 5k.

Moi mili zacznę tak duł w tych głośnikach był bas grał środek nie wiem czy bym usłyszał bo góra tak waliła po uszach szczególnie przy wokalach że myślałem że zwariuję jakby ktoś gwoździe do uszu wbijał w życiu nie słyszałem nic gorszego, totalna porażka boże jak można coś takiego produkować. Dobra koniec z jazdą o tych głośnikach

I na koniec słuchałem nieznane mi wcześnie głośniki i nie mogę nigdzie znaleźć w ich nazwy żadnym sklepie teraz a nie zapisałem sobie ich nazwy ale cena 6k o nich krótko grały fajnie lekki bas na dole, środek wyraźny i góra też bardzo wyraźna ale jakoś mnie nie przekonały chyba byłem zmęczony poprzednim odsłuchem niezbyt miłym.

No i jak myślicie zastanawianie było krótkie wybór był tylko jeden telefon do Studia 16 Hertz

I ponowne umówienie się na odsłuch.

Aż miło było się wybierac na odsłuch Minas Anor III. No i jak przy poprzednim odsłuchu wrażenia ogromne,

Na początek płyty Yello – Touch Yello i Rammstein - Liebe Ist Fur Alle Da, zaczynałem odsłuch tych płyt ze względu że byłem i na premierze płyty Touch Yello w Berlinie premiera odbywała się razem z występem jak i na koncercie Rammstein, więc wrażenia jak coś na żywo brzmi miałem i to chciałem usłyszeć w kupowanych kolumnach no i Minas Anor III mi ich dostarczył słuchając tych płyt czułem się jak bym znów był na tych występach

Te kolumny pokazały też jak kiepsko zrealizowane są niektóre płyty Queen – Innuendo

po prostu mnie załamała za to polski Daab - To co najlepsze z dziesieciu lat 1983-93

pokazał że polskie płyty też mogą być dobrze nagrane , no i na koniec w każdym odsłuchu zostawiałem płytę Bass Explosion U.S.A płyta jest tak zrealizowana że jest na niej prawie sam bas każdy z kawałków ma go tyle że głośniki może na drugą stronę wykręcić znajomy w stanach używa jej do ustawiania akustyki w pomieszczeniach i sprawdzania wygłuszania

powiem tak tylko, Minas Anor III poradził sobie z tą płytą po prostu nią zagrał a nie charczał lub podskakiwał jak w innych.

No i zamówiłem te kolumny, po wybraniu forniru, jaki by mi odpowiadał czekałem na nie niecałe trzy tygodnie , kolumny zostały dostarczone do mnie do domu zainstalowane przesłuchanie znów na Cd przerobionym przez Pana A.Stelmacha no i mój Yaqin MC-10l

Pokój jest trochę wyciszony piankami głośniki blisko ściany rozstaw między nimi 2 metry

I pierwsze wrażenie u mnie po puszczeniu płyty jest takie, że myślałem że znajdę się u sąsiadki za ścianą było tyle basu na dodatek głośno puściłem, lecz pan Grzegorz szybko rozwiązał problem na miejscu dodając trochę góry i już za chwilę znów słuchałem muzyki tej samej jaką słyszałem na odsłuchu u niego

Dużo by można było pisać o Studio 16 Hertz, ale napisze krótko duży pozytyw podejście do klienta, wiedza, doradztwo aż przyjemnie jest kupować

No i teraz mój Yaqin MC-10l ma już na czym się wyżywać

A teraz jak sobie pomyślę jak bym miał kupować w ciemno jakieś kolumny bez odsłuchu i tylko po opisach i dostał bym do domu z jakiegoś sklepu internetowego takie na przykład Cabasse Moorea MT4 to bym się chyba k…. pochlastał.

Dodaję parę zdjęć moich kolumn zrobionych dzięki uprzejmości Pana Grzegorza Z Studia 16 Hertz jeszcze u niego.

Pozdrawiam i polecam

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2086686

ktorys z Kolegow sie pozbywa i sie nie pochwalil ? ;)

http://allegro.pl/minas-anor-premium-i1380653135.html

To już wisi na Aledrogo drugi raz, ale obecnie z niższą ceną. Dla mnie też to nie jest podobne do Minas Anor :)

A tu ktoś sprzedaje Mimo, normalnie wyglądające :)

http://allegro.pl/mimo-studio-16-hertz-i1379044469.html

P.S. Oświadczam, że nie jestem w jakikolwiek sposób powiązany ze sprzedającym i podałem link do aukcji, jako ciekawostkę :)

Edytowane przez Imacman
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2088088

Witam wszystkich i wszystkiego dobrego po świętach !

MIMO z aukcji to kolumna stosunkowo młoda ,wiek to ok.1,5 roku .Jest to model MIMO III -głosniki XT18WO z magnesem 110mm i Morel MDT29.

Fornir sukupira był dosyć drogi ,zatem 2900 zł to dosyć sensowana propozycja.

Te Minas Anor jak najbardziej są z naszej wytworni ,ich wiek to ok.5-6 lat.

Jest to wersja I Premium (najprawdziwszy ESOTEC D-260) .

Wersja I była zbudowana na głosdnikach Vifa M18WH ,membrana to miękka celuloza , tutaj dynamika ,energia,rozmach i szybkosc odbiega od głosników z kolejnych generacji gdzie zaczęlismy stosować włókno drzewne.

Obudowa w tym modelu jest bez zaokrągleń frontu ,fornir debowy ,bejcowany na orzech. To czasy wspołpracy z inną firmą stolarską która dostarczała obudowy nie do konca zgodne z naszymi wymaganiami. Te kolumny graja zwiwnie,miekko ,ciepło ,nie do końca energicznie ale przyjemnie i detalicznie i wielobarwnie (ESOTEC). Do tego zestawu dobrym uzupełnieniem będzie szybki energiczny i zwinny wzmacniacz ,nawet chłodny w barwie (Accuphase,Exposure,nawet Denon się sprawdzi.

pozdrawiam

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok życzę !

Grzegorz

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2088160

To już wisi na Aledrogo drugi raz, ale obecnie z niższą ceną. Dla mnie też to nie jest podobne do Minas Anor :)

A tu ktoś sprzedaje Mimo, normalnie wyglądające :)

http://allegro.pl/mimo-studio-16-hertz-i1379044469.html

P.S. Oświadczam, że nie jestem w jakikolwiek sposób powiązany ze sprzedającym i podałem link do aukcji, jako ciekawostkę :)

Minasy sa prawdziwe bo sam osobiscie bylem u tego kolegi na odsłuchu i gdyby nie fakt ze wplacilem zaliczke na nowe kolumny to zapewne grałyby dzis u mnie w domu.

Te Mimo sa juz kilka miesiecy na allegro i nie ma chetnych, kiedys chcialem troche negocjowac cene zanim sie zdecydowalem na wieksze Minasy to gosc nie raczyl nawet odpisac, niech buja sie z nimi dalej....

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2088400

Szanowni koledzy,

Wielu z Was posiadaczy MIMO po pewnym czasie oddawało te kolumny do nas przechodząc na Minas Anor. Nigdy odwrotnie.

Skala dzwieku ,rozmach i swoboda zdecydowanie w tych drugich wieksza .Chyba że ktos ma bardzo małe pomieszczenie ponizej 13 metrow kwadratowych wówczas Mimo dostarczają sporo muzyki z energią .

Sporo w klubie jest posiadaczy bardzo cenionego przeze mnie Amplifona WT40 (moje ulubione lampy 6C33 ) .Ta trioda dostarcza wrazeń niezapomnianych związanych ze srednicą pasma -głosami ludzkimi .Tutaj lampy KT88 które cechuje duza dynamika przegrywają jakością średnicy (każdy lampowiec na KT88/6550). Połączenie Minas Anor II i III czy IIIs (wszystkie w technolgii włókna drzewnego )+ WT 40 jest bardzo dobre .Ten zestaw uzupełnia się znakomicie. Takich zestawień jest w Polsce bardzo dużo .Zarowno w klubie mozna znaleźć użytkonikow tych zestawien jak i sporo maili mamy ludzi szukajacych takich zestawien bądz posiadających takie zestawienie sprzętowe. Lecz do Minasów I generacji nie do końca pasuje Amplifon WT40 jak juz wczesniej pisałem. Te kolumny (nieprodukowane od ok.5 lat) były wolniejsze basem ,nie schodziły tak nisko i wokal nie byl tak obecny i bliski jak w kolejnych generacjach .Ta technologia miękkiej nasączanej membrany była stosowana i lansowana we wczesniejszej dekadzie ( Sonus Faber Minuetto, Thiel CS 0.5, Dali 350,450 ,Esa Ostinato 2000 /2005,Dali Grand Coupe i Minasy I ) .Wszyskie wymienione były oparte o głosniki Vify z ta samą miękką celulozą głeboko nasączaną i te same układy magnetyczne.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2088559

Witam,

Proszę o radę. Szukam kolumn polskich firm do mojego zestawu NAD 372 + NADc542. Muzyka: metal, rock inne rodzaje też, ale to już raczej domena żony. W tej chwili graja u mnie celestion f38 i pora na zmianę na coś co zagra bardziej energicznie i szczegółowo. Czy któryś z produktów Studio 16Hz spełni moje oczekiwania?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2088616

a ja mam pytanie do posiadaczy Minaskow w roznych wersjach.

Chodzi o ustawienie a konkretnie dogiecie kolumn do srodka. Jak to u Was wyglada? Wg moich spostrzeżeń wynika ze Minasy graja najlepiej wtedy jak dogiete sa w taki sposob aby dziek krzyzowal sie za słuchaczem, w miejscu odsłuchu widze delikatnie boczne wewnetrzne scianki.

w moich warunkach kolumny stoja na szerokosci 2,3m od siebie i w odleglosci 2,5m od miejsca odsłuchu.

Ppzede wazystkim pozdrawiam w Nowym Roku wszystkich kolegów ( ioczywiście koleżanki, jeśli takowe są )forumowiczów.

Nie mam wprawdzie Minasów, lecz Xentie, ale zmuszony ( z przyczyny remontu pokoju )do poszukiwań właściwego ustawienia kolumn, stwierdzam, że Xentie są bardzo czułe na ustawienie, a różnice w dżwięku jakie możemy z tej przyczyny usłyszeć są olbrzymie.Metalowa kopułka vify może doprawadzić nas do frustracji, ale również do zachwytu.

U mnie kolumny w 20 metrowym pokoju (4/5)stoją w odległości 2.4m od siebie i tyle samo od słuchacza, a kierowane są niemal na wprost tylnej ściany.Na szczęście udało mi się uchwycić ichwłaściwe ustawienie. Słuchając muzyki nie można uwierzyć, że tak gra metalowa kopułka, subtelnie cieplutko ale bardzo szczegółowo.Szkoda, że takie głośniki nie są już produkowane.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2091676

Swego czasu Minasy można było kupić wprost od producenta za ułamek kwoty sklepowej. Ponoć nadal tak można.

To post innego wątku.

Czy ktoś może to potwierdzić?

Czy taka oferta dostępna jest tylko przy zakupie bezpośrednio od Producenta?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2092207

To post innego wątku.

Czy ktoś może to potwierdzić?

Czy taka oferta dostępna jest tylko przy zakupie bezpośrednio od Producenta?

Nie ma ceny sklepowej :) Cena jest podana na stronie WWW.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2092303

Witam,

Ku niezadowolonym pragnę zdementować bzdury jakoby Minas Anor sprzedawane były za ułamek ceny .

Niby dlaczego mamy sprzedawac za ułamek ceny ? moze ponizej kosztów produkcji?

Nie mam zielonego pojecia o co chodzi z tym wpisem w wątku Tonsila ktory czytałem.

My nie stosujemy głośnikow Tonsila ,które mozna nabyć po 30-60 zł.(ceny z nowej spółki Tonsil Meble i z aukcji internetowych).

Poznalem forumowicza discomaniac 71 ,z okresu współpracy z McGyverem i wiem ze dokonjąc takiego wpisu nie miał niczego złosliwego na mysli .

( tak sadzę .)

Koszt produkcji Minas Anor IIIs to obecnie niespełna 70% ceny brutto zestawow ,do tego w cześci ceny zawarte są wszystkie koszta związane z prowadzeniem działalnosci gospodarczej jak : ZUS , podatek dochodowy ,podatek VAT-wliczony w cenę brutto, podatki bankowe związane z transakcjami wewnątrzwspólnoltowymi,różnice kursowe wynikające z transakcji unijnych, oplaty księgowe, biuro rachunkowe, oplaty firmowe (samochód,telefon,internet itd)

A prowadzenie firmy jak i kazda zwykla zwykla praca polega na zarabianiu ,otrzymywaniu dochodów ,bądz wypracowaniu dochodow we własnych działalnościach gospodarczych.

Cena Minas Anor nie ulega zmianie od kilku lat ,gdzie pierwsze wersje sprzedawane były z rabatem do -15% najwyzej.Z racji tego iz cena katalogowa nie ulega zmianie tych rabatów już nie ma. Podwyższyl sie wszad materialowy .Mamy głosniki sygnowane marką ScanSpeak 18W 8522 w miejsce Vify co spowodowało wzrost cen płaconych przez nas . Płacimy w walucie euro jak ktos nie wie,a od 2005 do 2010 waluta ta nie obniżała kursu. Rozliczamy się jako podmiot z tabeli średni kurs NBP .A koszta prowadzenie firmy w Polsce rosną ,rosną skladki ubezpieczeń spolecznych ,zdrowotnych.Czy ktoś słyszał aby prowadzenie firmy było coraz tańsze? Tak chyba w programach przed wyborami parlamentarnymi,samorzadowymi.

W ubieglym roku byla do sprzedania jedna para Minas Anor III na aukcji,sprzedana rzecz jasna za 4500 zł/para zbudowana jako ostatni kwartet głosnikow XT18WO z jednym głosnikiem o innym wybarwieniu koloru czerwono-brązowego. Cena obnizona bo i wartosc wizualna co za tym idzie wartosc estetyczna niższa.

Do pewnego stopnia będziemy trzymac jeszcze cenę 5500 zł/para ,pomimo wzrostu VAT-U do 23% .Kupujemy towar w Dani,holandii,Niemczech gdzie VAT wynosi 19% a naliczyć MUSIMY 22% a teraz 23%. To sa polskie realia z tym wszscy godzimy sie kupujac wszelakie produkty rynkowe począwszy od paliwa na stacjach benzynowych a w ślad za transportem niemal WSZYSTKIE inne produkty konsumpcyjne idą w górę .

Minas Anor IIIs kosztują 5500 zł/para i ta cena niestety nie będzie na bardzo długo.

Zerknijcie na konkurencję chocby krajową ,co wkłada do kolumn i ile to kosztuje.

Mimo tego forma rabatową są u nas sa czasem bardzo drogie forniry jak palisander ,inne gdzie dopłaty do kolumn z takimi fornirami kosztuja od 1 tyś w gore ,a myw tej cenie wykonujemy takie kolumny ! .No i maskownice które są dostępne na zamowienie sa zawsze gratis.A za to wszystko płacimy.

Najtansze sa tylko zestawy do montazu ,ale bez gwarancji słuchania na nich muzyki w sposób spójny,jednorodny.(przerabiamy po kilka takich zestawów miesiecznie).

Na pocieszenie powiem iż mniejszy brat Minas Anor model MIMO będziemy chcieli sprzedać /wyprzedac chetniej i tutaj kalkulacja cenowa będzie sporzadzona i cena nizsza ustalona.

Grzegorz Rogala

post-15230-020813500 1294043935_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2092831
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jestem na tym forum od prawie 7 lat. Skoro napisałem że można je było kupić taniej to tak było. Przynajmniej w 2006 roku. Zaraz potem trafiły do sklepów. Jest to normalne bo sklep narzuca swoją marżę. Mam na myśli wersję na M 18 WH i Morelu MDT 29. Nabyła je w ten sposób moja była kobieta za moim pośrednictwem. Wiem że inne osoby także dokonywały zakupów. Rozumiem że teraz tak nie można. I wcale się nie dziwię prawdę mówiąc bo w swojej cenie są to naprawdę dobre kolumny.

Edytowane przez discomaniac71
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2092862

Producent wystawial nowe Minasy III jakis czas temu na alledrogo za 4500 pln czy kupisz je taniej nie wiem najlepiej zapytaj ;)

Faktycznie te kolumny za 4500 pln mialy jeden glosnik w innym odcieniu nie zauwazylem tego sprawdzilem tylko na szybko w archiwum alledrogo ceny nie czytajac dokladnie opisu danej aukcji .

Przepraszam jesli kogos wprowadzilem w blad .

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2092950

Nie ma problemu jezeli ktos czegoś nie doczytał. Przecież od tego Wy forumowicze,posiadacze kolumn 16Hz jesteście aby reagować ,wymieniać się informacjami ,odpowiadać sobie nawzajem i ja w skromnej osobie aby informowac o niejasnościach.O wszelakich promocjach takze.

Minasy I generacji na Vifach M18WH jako protoplasta Minasow ktore trafiły na strone internetowa Studia 16 Hertz zbudowane w oparciu o technologie "włókno drzewne" do pełnego wymiarowego handlu były sprzedawane w istocie w innej cenie.

Dodam iz w lato 2010 roku wystawiony był jeden jedyny komplet Minas Anor I własnie na Vifach M18WH za cenę 3500 zł/para.Sprzedany i wypuszczony jako pozostałosć magazynowa nowych głosników Vifa M18WH+Morel MDT29 w czereśni amerykańskiej. Ale jak wiecie Minas I nie równa się z Minas III.

Czasem ktos zostawia nam kolumny w rozliczeniu przechodzać na wyzszy model,sa one wystawiane na allegro,były to głownie MIMO z 6 -8 kompletow lecz tylko 1 komplet Minas III. Ale pytac o uzywane można ,obserwowac aukcje takze.

Wszystkiego dobrego życze w Nowym 2011 roku.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2092966

Witam wszystkich!Będąc szczęśliwym posiadaczem,od ponad roku,Mimo III,zgłaszam akces do szacownego grona posiadaczy konstrukcji studia 16 hertz.Pomieszczenie 18 metrów.Eletronika:wzmak Vincent SV-233,cd Yamaha CD-S2000.Walczę jeszcze z okablowaniem.Na chwilę obecną:IC Oyaide PA-02 XLR,głośnikowe atlas hyper 2.0 i furutech u-2T.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2095930

http://aukcjewp.wp.pl/studio16hertz-model-hebsonic-vifa-seas-i1401753104.html

Bardziej z ciekawosci niż zamiaru zakupu - ktoś zna ten model, bo niespecjalnie google mi pomogły w wyszukaniu informacji o tych kolumnach...

pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/31/#findComment-2096876
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.