Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To dopiero 3 tydzień grania,a ponadto 2 dni temu uzupełniłem zwrotki drugimi mundorfami supreme więc są już kompletne,same kondy jeszcze się nie uformowały a co dopiero głośniki,jescze czeka mnie mała wymiana kabli w ariesach i na jakiś czas odpuszczam

Edytowane przez Rezyslaw
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2424125

powiem Wam, że ariesy to świetne głośniczki.do dziś pamiętam je z audio show, zazdroszczę Panowie

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2424128

kryzys drogi Panie kryzys.

może kiedyś, niewykluczone.poza tym świetny zestaw.już widzę Wasze banany na twarzy;-ppp

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2424144

bo też skusiłby się ktoś na Aries Classic Plus--i znowu można by gonić króliczka

Kiedy woli z drugiej strony jednoznacznej nie ma :(

P. Grzegorz w działalność bieżącą zaangażowany a i za króliczka robić trudno :))) choć warunki po temu idealne (lampa + pomieszczenie powyżej 60m2) i fundusze pomimo kryzyzu by się znalazły.

Warunek - to zagra zgodnie z oczekiwaniami.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2424235

ARIES'y Plus będą ,byc moze powstaną dla klienta który rozważa zakup Ariesów do większego pomieszczenia .Zresztą pyta kilku o taki wariant.

Jak tylko uporam sie z bieżącymi zamówieniami to zaprojektuję szczególowo układ symetryczny z dwoma 18-tkami Iluminator z wariantem strojenia jako układ 2,5 drozny.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2424939

Bylem dzis u Pana Grzegorza z moim Phastem na odsłuchu jego produktow . mialem juz dosc tego mieszania w glowie i sam wybralem sie na odsluch kolumn z stajni 16 hertz

Pan Grzegorz mile ugoscil mnie i mą Narzeczoną no i Odsłuchwalismy Kolumny

Na pierwszy ogien poszly bodajze MIMO . jedno glosnikowy brat minas anor . Gral Bardzo ładnie równo . bylem zaskoczony na wstepie tego co podawal na tace moim usza . potem poszly te slynne minas anor . No i tu ja sie wcale nie dziwie Panu Grzegorzowi ze Minasy najbardziej sie sprzedawaja . Sa stosunkowo tanie i Bardzo ale to Bardzo przyjemne . kurcze jak bym nie celowal wyzej to by mi spokojnie wsytarczyly . Przyjemne kolumny . szczegolowe . basu tutaj nie brakuje . przyjemna srednica rowne pasmo przenoszenia . brak agresywnosc i . moje stare cdm 7 se pewnie zapadly by sie pod ziemie ze wstydu gdyby je postawic obok i odsluchac . normalnie bomba . wzmacniacz oczywiscie z czasem coraz bardziej sie rozgrzewal a my przechodzilismy dalej . poszly wkoncu na ogien te Aries ;] i tu odrazu usmiech na twarzy ;]

Ariesy maja jeden glosnik a mamy tutaj wiecej i nizej schodzacego basu niz minas anor . cos pieknego . wokale pieknie brzmiace . piekna szczegolowosc . realistycznosc instrumentow . tutaj gitara pieknie wybrzmiewala . czy talerze saksofon . cos niebywalego . Pan Grzegorz umiejetnie podawal kolejne sciezki na cd by moc pokazac co one potrafia . i ariesy doskonale to przedstawialy

no Jako ze celuje wyzej to wkoncu poszly na ogien aries reference . tutaj trzeba bylo podlaczyc troche lepsze zródło zeby moc pokazac na co je stac . morel spisal sie swietnie . pierwsze co to realistycznosc znacznie wzrosla . inna barwa wokali . miekkosc . soczystosc . stereofonia . separacji i powietrza tez nie brakowalo . ogolnie baba .

by to opisac musial bym byc po studiach polonistycznych chyba . to trzeba posluchac . Pisac mozna rozne rzeczy i czytac sugerujac sie innymi ale pewne rzeczy trzeba uslyszec

tak czy inaczej . Wyroby Pana grzegorza sa naprawde przedniej jakosci . Swietne wykonanie skrzyn . sa bardzo sztywne ciezkie . swietnie zrobione w piekny foromir . naprawde co tu wiecej chciec . Panowie to ma grac a wyglad maja naprawde przedni . co tu fikusne krztalty jak to ma cieszyc uszy a nie jedna panna obejzala by sie za nimi ;]

jako ze najpierw skladam najwazniejsze komponenty wzmacniacz kolumny zródo Odsluch byl na budrzetowym interkonekcie miedzy pre a koncowka . sommer cable wlasnorecznie robionym z metra . slabymi kablami zasilajacymi . ale juz troche lepszym kabelku glosnikowym equilibrium music link

tak czy inaczej najslabszym ogniwem byl wlasnie ten interkonekt .

zagralo to naprawde pieknie i bylem pelen podziwu . pozostaje tylko lekkie dopieszczenie dobrym interkonektem i dobrymi kablami zasilajacymi . i bedzie miód

wnioski

Nie bede juz nawet szukac innych kolumn bo Ariesy Reference Pana Grzegorza zrobily na mnie takie wrazenie ze uwazam je za najlepsze jakie dotad slyszalem

tak czy inaczej nie moglem jeszcze dzis zabrac ich ze soba i z smutkiem opuszczalem te pomieszczenie ale juz nie dlugo zawitam je u siebie ;]

Professionalizm i znajomosc Pana Grzegorza stoi na wysokim poziomie tak wiedz Dziekuje ślicznie Panie Grzesiu za Goscine i poswiecenie mi cennego czasu na to bym mogł odsłuchac tych zacnych kolumn.

reszcie proponuje jechac na odsluch jesli sa zainteresowani bo pisanie to nie to samo jak obcowanie z tymi kolumnami

Co do samego phasta to Bardzo fajnie sie zgrywal z iluminatorami i dobrze je wysterowal . nie mial z nimi zadnego problemu . phast i aries swietnie sie dopelnialy co moze Pan Grzegorz opisac

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2424951

Prawda jest taka ze Phast o którym mowa gra dużo lepiej od Amplifona WT40 mimo że Amplifon ma dwie lampy na kanał a Phast jedną.

Z Ariesami spokojnie sobie poradzi. To dobry partner do Mimo, Minas Anor i Aries.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425061

Witam

Sorry, że nie na temat trochę, ale mam pytanie do kolegi.

DJ_Achmed,

Ty jesteś obcokrajowcem, prawda ?

Jeżeli tak, to i tak dobrze po polsku piszesz.

pozdrawiam

Jeżeli tak, to i tak dobrze po polsku piszesz.

pozdrawiam

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425069

Prawda jest taka ze Phast o którym mowa gra dużo lepiej od Amplifona WT40 mimo że Amplifon ma dwie lampy na kanał a Phast jedną.

Z Ariesami spokojnie sobie poradzi. To dobry partner do Mimo, Minas Anor i Aries.

Bogdan dla ścisłości chodzi ci o wt 40 czy wt 40 II i pozostaje jeszcze kwestia czy chwast zejdzie tak nisko jak amplifon ,raczej nie,więc chwast poprostu ma łatwiej przy nominalnie niższej mocy,z tego co pamiętam to amplifon schodzi do 12Hz przy max mocy,z chęcią posłuchałbym chwasta wespół aies lub podobnej konstrukcji

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425160

Jak bym slyszal Grzegorza jesli chodzi o Amplifona

Tak . Przyjechalem z Arabi i jestem Terrorysta

Edytowane przez DJ_Achmed

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425284

Nie, Kolega Achmed jest Polakiem, ale trochę leniwym, (przepraszam) bo nie che mus się poprawiać podkreślonych na czerwono literówek. Ot i cała zagadka :)

DJ, nie miej mi za złe tego "lenistwa"

Pozdrawiam

Edytowane przez Imacman
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425289

Bogdan dla ścisłości chodzi ci o wt 40 czy wt 40 II i pozostaje jeszcze kwestia czy chwast zejdzie tak nisko jak amplifon ,raczej nie,więc chwast poprostu ma łatwiej przy nominalnie niższej mocy,z tego co pamiętam to amplifon schodzi do 12Hz przy max mocy,z chęcią posłuchałbym chwasta wespół aies lub podobnej konstrukcji

Paweł.

Zarówno jednego i drugiego Amplifona.

Moim zdaniem taki Phast czy MPW które to pracują na jednej lampie na kanał są ciekawsze ale i sporo droższe .

Wolodymir był u mnie ze wzmacniaczem Phast który robił dla Michała ( ojca założyciela klubu ). Miałem ten wzmacniacz ( pre + końcówka ) przez jakiś tydzień. Pobawiłem się też różnymi lampami 6SL7 i 6SN7 których u mnie sporo.

Z basem Credo sobie nie radził Phast, ale nawet konstrukcja PP z dwoma diabłami na kanał sobie nie radzi.

Grzegorz podpinał Credo do MPMów (Monobloków Pana Maćka ) i może to potwierdzić.

Amplifony o których mowa to bardzo dobre wzmacniacze w swoim przedziale cenowym patrząc na cenę używek, ale za wyższą cenę można mieć coś lepiej grającego do takich kolumn jak Aries ( we wszelkich odmianach ) czy Minasy .

Phast oraz Monobloki Pana Waldka które posiada Michał też droższe od Amplifona ale zarówno Phast i Monobloki Pana Waldka mają wiele więcej do zaoferowania takie są fakty.

Najlepiej porównajcie łeb w łeb Amplifona z Phastem i z MPW na Ariesach lub Minasach, lub zapytajcie Grzegorza który zna wszystkie te wzmacniacze o jego opinę.

Obecnie w produkcji monobloki PP z 2 diabłami na kanał, za jakiś czas będzie się o nich pisało w klubie i nie tylko.

Edytowane przez lord_vader
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425369

Z tym ``Chwastem`` to taka dziwna historia-jak słuchają 1-2osoby to ``och i ach`` ale jak już więcej to wzmacniacz ma zły dzień=poczytaj o odsłuchach u Paltona.I druga sprawa-Amplifon jak każdy dobry wzmacniacz potrzebuje akcesoriów dobranych dla niego(lamp,kabli,żródła)-raczej rzadko ktoś zbliża się do do optymalnych.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425399

Z tym ``Chwastem`` to taka dziwna historia-jak słuchają 1-2osoby to ``och i ach`` ale jak już więcej to wzmacniacz ma zły dzień=poczytaj o odsłuchach u Paltona.I druga sprawa-Amplifon jak każdy dobry wzmacniacz potrzebuje akcesoriów dobranych dla niego(lamp,kabli,żródła)-raczej rzadko ktoś zbliża się do do optymalnych.

dlatego najlepiej posluchac samemu i sugerowac sie na tym co samemu sie slyszalo . amplifon czy phast . kazdy wymaga dobrania kablami w jakims chociaz stopniu aby to zagralo . u mnie nie bylo srebrnych kabli interkonektow , sieciowych i glosnikowych ale tak czy inaczej przyzwoicie to zagralo . stwierdzam ze pierwsze rzeczy ktore sie sklada to kolumny wzmacniacz źródło a dopiero kable . tak czy inaczej fascik pokazal klase realistycznosci ktora moge podkreslic kablami w pozniejszym etapie jak juz zloze zestaw

oczywiscie aby wykozystac walory kolumn czy wzmacniacza trzeba zastosowac dobrane zródło ale to juz inna bajka i nie do tego tematu .

po odsluchu daca Pana Piotra w wersji prororypowej zaczynam bardziej spogladac na lampowe dacki bo ten ktorego slyszalem wczoraj wnosil naprawde wiele dobrego

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425426

Posłuchaj choćby systemu z kolumnami podobnymi do Aries + Phast u Macieja ( masza1968 ) wtedy sam osądzisz.

Wielu na tym forum wypowiadają się i wydają opinie na temat sprzętu którego na własne uszy nie słyszeli, nie dotyczy to Twojej osoby tylko innych forumowiczów.

Co do akcesoriów, to masz rację - trzeba zainwestować w konkretne lampy, kable itp. Sprawa dotyczy nie tylko Amplifona ale innych wzmacniaczy też.

Amplifona i Phasta też można ulepszyć.

Stary Audiofil ma na przykład w swoich monoblokach Phasta ma zamontowane trafa Lundhala i inne lepsze elementy. Chyba lepszej konstrukcji Phasta to nie ma nikt.

Zawsze można lepiej- to tylko kwestia ceny.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425433

Posłuchaj choćby systemu z kolumnami podobnymi do Aries + Phast u Macieja ( masza1968 ) wtedy sam osądzisz.

Wielu na tym forum wypowiadają się i wydają opinie na temat sprzętu którego na własne uszy nie słyszeli, nie dotyczy to Twojej osoby tylko innych forumowiczów.

Co do akcesoriów, to masz rację - trzeba zainwestować w konkretne lampy, kable itp. Sprawa dotyczy nie tylko Amplifona ale innych wzmacniaczy też.

Amplifona i Phasta też można ulepszyć.

Stary Audiofil ma na przykład w swoich monoblokach Phasta ma zamontowane trafa Lundhala i inne lepsze elementy. Chyba lepszej konstrukcji Phasta to nie ma nikt.

Zawsze można lepiej- to tylko kwestia ceny.

dokladnie tak jak piszesz . a co do tych Mono blokow Piotra to gdy sie je slucha to poprostu brak slow . nidy takiego wzmaka nie slyszalem i mam nadzieje ze jeszcze uslysze . porownywujac mojego phasta a jego monobloki to cos odmiennego . podobnego ale w wiekszej ilosci na wyzszym poziomie

cieszy mnie fakt ze aries reference zblizl sie do zestawu Piotra ( mono phasty i jego kolumny ) ariesy zagraly na podobnym poziomie realistycznosci ale bez srebrnych wykwitnych okablowan tak wiedz mysle ze koncowka szlifu kabelkami da mi bardzo podobny zarys ktory slyszalem u Piotra

a co do kolumn Piotra i ariesow to dwie odmienne konstrukcje na odmiennych przetwornikach i pudlach ale obie grają wybitnie tylko inaczej jak by je porownac miedzy soba

Edytowane przez DJ_Achmed

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425459

Odkładany odsłuch u Tomasza Dudzinskiego ARIES-ów Reference i ARIES-ów z Esotarem opóźnia się .Teraz ja jestem gotów,ale Tomasz ma ogrom pracy i wstępnie zgodził się i potwierdził iż w połowie kwietnia zapewne do spotkania dojdzie. Tomasz szczegóły ustali ,jestem za tym aby zainteresowani spotkaniem w gronie naszego hobby zagościli ,ale to Tomasz podyktuje warunki.(może zaącznik kawa ,ciastka ,wódki chyba pić nie bedziemy:-) )

Byłaby okazja do porównania Amplifona WT40 do Phasta np. DJ_Achmed ,jezeli zagości z nami w Zduńskiej Woli.

Jestem daleki od wojny który lepszy .Sami ocenicie .Trzy pary odmiany ARIES-ów pozwoli wyłonić wygranego ,o ile jednoznacznie i zgodnie stwierdzimy który wygrał.

Cechą wspólna lampy 6C33 czy to pojedynczej czy w push-pullu jest piekna średnica ,niedostepna dla większosci lamp i rozwiazan konstrukcyjnych .Czy są lepsze ?Są oczywiście ale nie za te pieniadze w jakich się pouszamy (dotyczy cen Amplifona,Phasta,monoblikow p.Waldka) .Lampa ta to barwa, nasycenie średnicy i dobrymi kolumnami ,dobrym DAC-iem tworzy nasycony barwą poziom realzmu .Gram osobiscie juz 10 rok na "diabłach" i w tych lamapch jest ogromny potencjał .Kolejne moje monobloki to push pull na "diabłach " wszystkie sparowane sposród ok.100 lamp ,roczniki 1981 ,sterujące i wyjsciowe to NOSY z rocznika 1968.

Transformatory wszystkie (głosnikowe,zasilajace,dławiki )wykonane na szczególne zamówienie .Jaki bedzie efekt koncowy ,sam czekam z niecierpliwoscią na koniec prac.

Trochę już wzmacniaczy na 6C33 przewinęlo się u mnie, moje i klientow .

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425479

diabły najlepsze były robione do 79 roku.

obejrzyjcie sobie budowę anody-w nowej lampie TZN.do 1979 roku-widać pozlacany drucik......a to daje to coś w brzmieniu-kto chce niech wierzy.

moje diabły grają jak mocniejsza z większym drajwem lampa 300B-tak jak lubię.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2425880

Odkładany odsłuch u Tomasza Dudzinskiego ARIES-ów Reference i ARIES-ów z Esotarem opóźnia się .Teraz ja jestem gotów,ale Tomasz ma ogrom pracy i wstępnie zgodził się i potwierdził iż w połowie kwietnia zapewne do spotkania dojdzie. Tomasz szczegóły ustali ,jestem za tym aby zainteresowani spotkaniem w gronie naszego hobby zagościli ,ale to Tomasz podyktuje warunki.(może zaącznik kawa ,ciastka ,wódki chyba pić nie bedziemy:-) )

Byłaby okazja do porównania Amplifona WT40 do Phasta np. DJ_Achmed ,jezeli zagości z nami w Zduńskiej Woli.

Jestem daleki od wojny który lepszy .Sami ocenicie .Trzy pary odmiany ARIES-ów pozwoli wyłonić wygranego ,o ile jednoznacznie i zgodnie stwierdzimy który wygrał.

Cechą wspólna lampy 6C33 czy to pojedynczej czy w push-pullu jest piekna średnica ,niedostepna dla większosci lamp i rozwiazan konstrukcyjnych .Czy są lepsze ?Są oczywiście ale nie za te pieniadze w jakich się pouszamy (dotyczy cen Amplifona,Phasta,monoblikow p.Waldka) .Lampa ta to barwa, nasycenie średnicy i dobrymi kolumnami ,dobrym DAC-iem tworzy nasycony barwą poziom realzmu .Gram osobiscie juz 10 rok na "diabłach" i w tych lamapch jest ogromny potencjał .Kolejne moje monobloki to push pull na "diabłach " wszystkie sparowane sposród ok.100 lamp ,roczniki 1981 ,sterujące i wyjsciowe to NOSY z rocznika 1968.

Transformatory wszystkie (głosnikowe,zasilajace,dławiki )wykonane na szczególne zamówienie .Jaki bedzie efekt koncowy ,sam czekam z niecierpliwoscią na koniec prac.

Trochę już wzmacniaczy na 6C33 przewinęlo się u mnie, moje i klientow .

Lepsze czy są-to dobre pytanie............na pewno droższe to tak!!

Np.w takich monoblokach Tenor audio-czyli 4x6c33c na kanał jest wiecej regulacji biasu niż grania.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2426069

Witajcie,

w sobotę miałem przyjemność uczestniczyć w prezentacji wzmacniacza i preampu XA Series Avantgarde Acoustic.

Spotkanie prowadził Holger Fromme. Profesjonalista pełen pasji i zamiłowania do swej pracy.

W trakcie tzw. kuluarowych rozmów Holger powiedział mi, że najbardziej w swojej pracy ceni i uwielbia to, iż może podróżować i spotykać się z ludźmi różnych kultur.

Tego życzę Grzegorzowi - niech twój biznes rozwinie skrzydła tak, byś latał po Całym Świecie :)

A poniżej „zwyczajowe” pozdrowienia;)

Wu

post-25865-0-53710500-1331537471_thumb.jpg

post-25865-0-41449500-1331537485_thumb.jpg

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2426433

Witam Panowie

Pozwoliłem sobie napisać w tym zacnym klubie, ponieważ to chyba najlepsze miejsce, na zweryfikowanie moich pytań/wątpliwości.

Na początku nadmienię, że przeczytałem cały wątek od deski do deski, a ponieważ jestem na etapie poszukiwania głośników, pozytywne opinie skłoniły mnie do zainteresowania się firmą Studio 16HZ i jej produktami.

Słucham dużo popu, rocka i elektroniki np. JMJarre, i odrobinki metalu.

Pomieszczenie to pokój 21m2.

Szukam głośników które pogodzą pewne sprawy.

Można ich słuchać bardzo długo bez zmęczenia, są detale, niuanse, ale nie kują w uszy. Są bardzo szybkie, dynamiczne, potrafią nisko zejść i uderzyć basem, szybkim basem. Nie chciał bym aby ten bas był super twardy, aby była odrobina miękkości. Głośniki powinny iść bardziej w stronę ciepła niż klinicznej prawdy. No i oczywiście dobra średnica potrafiąca przekazać barwę i charakter instrumentów/wokali

Hmmm, może za dużo wymagam ? Może tak się nie da ?

Ostatnio słuchałem Monitor Audio RX8 - koszt 6tyś. Nie powiem, podobało mi się. Jednak zastanawiam się czy można lepiej, może nawet zdecydowanie lepiej w okolicach tej kwoty lub nieco wyższej.

Po opisach zaciekawiły mnie konstrukcje Minas Anor i Aries.

Chciałbym aby głośniki były dosyć uniwersalne, tzn bez kompleksów grały różne rodzaje muzyki. Nie chciałbym aby kolumny wybitnie odtwarzały jeden gatunek muzyki, a do innych się nie nadawały. Słucham szerokiego przekroju gatunków muzycznych - czasami nawet techno jak coś mi wpadnie w ucho ;)

Może coś mi podpowiecie, doradzicie. Oczywiście nic nie zastąpi odsłuchu, jednak ode mnie do Tych prawie 600km.

Głośniki będą grały z elektroniką Emotivy.

Będzie również kino domowe, centralny oraz głośniki efektowe będę musiał czymś uzupełnić - szkoda, że Studio 16Hz nie ma kompletów w seriach. Jednak jest to system dzielony i niezależny od siebie.

W stereo będzie grał DVD Pioneera (może zmienie) DAC XDA-1 i napędzać będzie to wydajna końcówka mocy XPA-2.

Przykładam główną wagę do stereo ponieważ to 90% mojego odsłuchu.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, sugestie, wyczerpujące elaboraty ;)

P.S. Swoją drogą przy takiej małej dostępności głośników przydała by się opcja wysyłki na odsłuchy za kaucją.

Tak jak ktoś już tu napisał mogły by to być egzemplarze np. bez forniru, takie typowo prezentacyjne.

pozdrawiam

Edytowane przez omen
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2426622

P.S. Swoją drogą przy takiej małej dostępności głośników przydała by się opcja wysyłki na odsłuchy za kaucją.

Tak jak ktoś już tu napisał mogły by to być egzemplarze np. bez forniru, takie typowo prezentacyjne.

Niestety takie kolumny należałoby wysłać na palecie, a to już kosztuje - ok 150 zł w jedną stronę, chyba, że się mylę. Kto miałby zapłacić 300 zł za taką operację?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2426632

Niestety takie kolumny należałoby wysłać na palecie, a to już kosztuje - ok 150 zł w jedną stronę, chyba, że się mylę. Kto miałby zapłacić 300 zł za taką operację?

Zazwyczaj jeśli sklep czy producent udostępnia coś na odsłuch, to najczęściej za kaucją, a za transport w obydwie strony płaci zainteresowany wypożyczeniem. Kiedy towar powróci do właściciela kaucja jest zwracana, pod warunkiem ze towar powrócił nieuszkodzony.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2426743

Nie mam żadnego konkretnego daca lampowego na mysli polecając który lepszy .

Jest AudioNote na rynku ,Music Hall ma przyzwoity DAC ,DAC McGyvera i wiele innych.

Osobiście gram na dacu proptotypowym StelAudio ,to będzie produktem handlowym Andrzeja Stelmacha ,finalnie od strony dzwieku jest skończony ,ale jeszcze sterowanie częstotliwoscia próbkowania ,przełączanie 16/24 bity inne opcje cyfrowe , usb, brak obudowy to jeszcze potrwa. Jestem za tym gdy będzie gotowy aby Andrzej Stelmach Wam Panstwu czynnie piszacemu na forum wysłał do odsłuchu i to na pewno nastapi. Sami ocenicie ,wypowiecie sie jak gra czy sprawdza sie w Waszych systemach .Czy wart będzie ceny którą Andrzej Stelmach zaproponuje .Na razie ceny brak.

--------------

Panie Piotrze zestaw Phasta Pańskiego namaszczenia grał bardzo dobrze i choć można jeszcze lepsze lampy to te są bardzo dobre ,poziom realizmu znakomity .

Trudno się dziwić ze Phast sprzedaje w Polsce wzmacniacze ,miałem Ayona Sparka III na pojedynczym diable i daleko mu ,oj daleko a kosztuje nie mało przecież .

-------------

Zestawu Avangarda słuchałem 5 marca w krakowskim Nautilusie ,z ich wzmacniaczem przedstawionym przez Cytrusa ,tam są jeszcze z tyłu dwa aktywne suby w kazdym po dwa 15 calowe głośniki w obudowie zamkniętej .Pomieszczenie 25-30m2 .Bas choc bardzo dobrej jakosci wygonil mnie z tego pomieszczenia .Zdecydowanie tak 60-80 metrów ,natomiast jakosc góry ,realizm tub Avangarda z ich dedykowanym wzmacniaczem -bardzo ,bardzo dobra .

Tam by się przydał ogromny do nich salon ,stoja skrajnie przy ścianie ,wówczas powietrza mogłoby by bys sporo więcej .Jest to w istocie high end za high end-owe pieniądze. Czy dla wszystkich ?zapewne nie ,choć poziom uniwersalności duży .

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/97/#findComment-2426787
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.