Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cayin będzie droższy, dolar wariuje, zapasy się kończą.

Myśl, myśl, ja myślałem, łamałem się, a teraz jestem cały szczęśliwy.

Na dzień dzisiejszy to praktycznie końcówka modeli MT35, A55TP, A70TMK2 zakupionych z przeliczenia dolara w transakcji po 3,07 .Zostały wręcz pojedyncze sztuki. Jeżeli cena dolara amerykańskiego będzie tak wysoka to opłacalność sprzedaży przy tych cenach nie istnieje. Procedura sprowadzania towaru przez firmę i nałożeniu wszelkich obowiązujących stawek różnych podatków i opłat jest sporo droższa niż towaru kupowanego z krajów UE. Przy zachowaniu wyliczeń kwot detalicznych towaru uwzględniających wszelkie koszta pośrednie w obiegu handlowym to wielka sztuka dając finalnie dobrą cenę nabywcy.

Dla porównania w Niemczech detal ustalony jest dla modelu CS-55A na poziomie 9600zł,w Polce na 6990 zł

Więc czekamy na obniżkę dolara dodrukowanego w gigantycznej ilości w formie papierkowej . Tylko Amerykanie chyba tak potrafią i Chuck Norris że waluta ta nie powiązana jest z inflacją ,choć taka bańka pęka tylko pytanie kiedy ? Ale co człowiek może wiedzieć o prawdziwym obrocie pieniądza i bankach świata nimi spekulujących :-(

Zostało nieco więcej modelu CS-55A ,tutaj można na gwiazdkę dodać jeszcze mały prezent w cenie (wzmacniacz słuchawkowy)

Prawda jest taka, że słucham przy niewysokich poziomach dźwięku. Rzadko kiedy pozwalam sobie odkręcić głośniej. Liczy się dla mnie magia muzyki i to, żeby przekaz mnie wciągnął. Nie mam zamiaru go analizować z zeszytem i wykresami w ręku, mam zamiar usiąść i podziwiać przedstawienie. I prawdopodobnie właśnie dlatego jednak skuszę się na lampę.

Przyznają to użytkownicy wzmacniaczy lampowych że akurat to cecha wpisane we wzmacniacz lampowy bo mocy lampowiec ma mniej a prądu w Amperach więcej i to na niskim położeniu regulatora głośności.

Lampowców nie polecam do dużych 3 drożnych kolumn bo tutaj zdecydowanie mocny tranzystor jak KRELL radzi sobie lepiej .Wprawdzie można lampę 4x KT88,KT120/150 na kanał ale koszta obsługi takiego wzmacniacza rosną (8 lamp mocy) ,no i parowanie czterech lamp względem siebie trudniejsze,ale mówimy o zupełnie innym sorcie cenowych takich kolumn,wzmacniaczy.

Niestety nowy cayin 55, to dla mnie za duży budżet. Zostaje mt35s i fezz Silver luna.

Z tego co wiem Planeta Dźwięku ma korzystne raty ,chłopaki działają naprawdę b.dobrze a obrotność w prowadzeniu sklepu duża ,maja mnóstwo marek a dotrzeć z tym wszystkim do klienta wielka sztuka .Narzeka tylko ten co nic bądź niewiele robi .Sami wiecie po niemal każdej pracy aby się zaangażować na całego to potrzeba zdrowia ,nie jednemu zdrowie nawala ,wiem coś o tym,praca ponad siły nikogo nie uszczęśliwi.

no proszę-4ohmy,bass-refleks w tył!

Pomyślałeś o maskownicach?

Andrzej klasyczne już oklepane czarny materiał maskownicy na ramce z MDF ,mocowane za pomocą magnesów neodymowych .W tych klasycznych seriach tylko takie będą ,w najdroższych kolumnach których jak na razie nie ma będą inne. Ale to pieśń przyszłego roku.

W oczekiwaniu na Patryka wrzuce kawałek zagrany na Minasach Premium.

Przyznam że nawet na YouTube robi wrażenie .Jak to mówią inni a ja przepisze dużo plusów dodatnich:-)

Dzieki za opisy. Ponawiam pytanie o cene :)

Powiem tak ;mężczyźnie nie pytają o cenę ,a tak poważnie co ma w tym miejscu napisać?

To kolumna która miała zagrać na tegorocznym Audio Show ale miesiąc na strojenie to było za mało czasu ,testowałem tutaj przynajmniej z 6 zwrotnic i w każdej kilka korekt .Potrzebowałem dwóch miesięcy czasu aby je nastroić tak iż będę wiedział iż wyczerpałem wszelkie możliwości filtrów po to aby zagrały najlepiej jak tylko pozwalała technologia zastosowanych głośników ,w tym przypadku dwóch iluminatorów scanspeaka 15WU 4741 i R3004/6620 ,czyli „dziubka” iluminatora ,oraz całej pozostałej aplikacji strojenia BR ,wytłumienia i samych komponentów z osobna czyli mam na myśli dobór samych części z palety znanych firm je produkujących .W założonym budżecie nie zabrakło na WBT Midline i kable z miedzi 6N.

Tego monitora w ofercie katalogowej nie będzie ,bo cena katalogowa z racji polskiego rynku na monitory musiała by być mniej zaporowa ,a więc problem sprzedażowy .Wycena handlowa uwzględnia szereg czynników po drodze dotarcie produktu poprzez sklep do klienta .I tak w tym przypadku rynku polskiego nie mamy dystrybutora zjadłby sporo z ceny zatem musiałaby być to cena zagraniczną . Zerkniejcie na monitory Kawero Chiara one są takż ezbudowane na 15cm iluminatorze+wstęga Mundorfa i membrana bierna 18-tka aluminiowa scanspeka . Powiem tylko ze Patryk kupił je za 6 lub 7- krotnie niższą cenę niż Kawero.

Jest jeszcze monitor w dystrybucji Nautilusa na 15cm iluminatorze (tym samym) i berylowej kopułce scanspeaka również za ponad 60 tys,nazwy nie pamiętam .

Powiem tak że jeżeli ktoś będzie chciał taki monitor zamówić to problemu nie będzie indywidualnie ,na stanie magazynowym nie będzie go ,cena do oddania umowna pomiędzy producentem a zamawiającym (podobna do ceny Patryka) .

To co w planach jest na przyszły rok to reorganizacja istniejących modeli kolumn ,zostaną podzielone na trzy serie ,w każdej serii po 3-4 modeli . Będą udoskonalone modele obecne ale nie wszystkie ,zostaną zaprezentowane na nowej stronie internetowej ,będą zunifikowane bardzo dokładnie ,z ikonką tej konkretnej specyfiki produktu , czyli np.seria klasyczna CANTO będzie posiadać terminale jak dotychczas na ramce z tworzywa ,gniazda złocone,ale seria MINAS posiadać będzie terminale Parts Express złocone na terminalu alu ,pojedyncze gniazda z grawerowana nakrętkę akceptującą widełki, seria najwyższa WBT NextGen lub Midline. To samo tyczyć będzie podzespołów elektronicznych jak cewki czy kondensatory ,a także płytki drukowane ,rezystory ,okablowanie -to także będzie w każdej serii inne ,oczywiście progres jakości podzespołów w górę w przypadku wyższej serii. Czas pokaże ,sami ocenicie.

Mam też propozycję abyście to Wy sami wpływali i Wasze sugestie mile widziane będą co do modeli które będą następcami istniejących .W stosownym czasie podam którego modelu sprawa będzie dotyczyć (jeden lub dwa modele) i na co można wpłynąć ,a będzie można w sposób widoczny gołym okiem :-) Wasze głosy mogą tu wiele zadecydować bo adresuję kolumny nie do siebie a daje pod ocenę Wam nabywcom ,słuchaczom i pasjonatom. To ma się podobać pasjonatom muzyki ,jeżeli można uszczęśliwić większość to jest to niewątpliwie powód do dumy.

Urywając rąbek tajemnicy to np. można zadecydować czy buraczkowe głośniki w Minas Anor mają być nadal buraczkowe czy np. czarne jak to było w 2012 roku ,w tym głośniku wiele detali można zmienić co do samych szczegółów .Ja będę to korygował w oparciu o parametry techniczne samych głośników ,ma na mysli parametry Thielle Smalla,bo np. mam kilka zawieszeń górnych do nowego głosnika z różną podatnościa opisaną w katalogu .Część tego jest już testowana w prototypie.

Edytowane przez Studio16Hertz
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3666872

Z tego co wiem Planeta Dźwięku ma korzystne raty

Tak wiem, skorzystałem z nich, jedna czesć zestawu na raty, druga za gotówkę. Dlatego teraz już mam tylko gotówkę do dyspozycji. ale na pewno cos wybiorę

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3666889

Brzmi cudnie nawet przez YT. Co za wzmacniacz masz?

To 368-BSE na Tung Sol 6550 i Full Music.

Brzmi zachecajaco lecz wersja klasyka ktora zapodales - nie wiem czy mozna ten kawalek gorzej zagrac i zaspiewac,ahoj

To polskie wykonanie. Taka amatorka ale muzycznie dają radę ;)

Jeżeli cena dolara amerykańskiego będzie tak wysoka to opłacalność sprzedaży przy tych cenach nie istnieje. Procedura sprowadzania towaru przez firmę i nałożeniu wszelkich obowiązujących stawek różnych podatków i opłat jest sporo droższa niż towaru kupowanego z krajów UE. Przy zachowaniu wyliczeń kwot detalicznych towaru uwzględniających wszelkie koszta pośrednie w obiegu handlowym to wielka sztuka dając finalnie dobrą cenę nabywcy.

Potwierdzam słowa Pana Grzegorza, brać co zostało bo na obniżki się nie zapowiada. Sam też jestem importerem i to co na wiosnę kosztowało w Polsce 100 zł teraz kosztuje 120-130 zł. Wzrost cen o 25-30% to skutek zwyżki kursu $. Sam mam upatrzony fajny wzmacniacz którym chcę zastąpić moją Mingdę ale przy kursie transakcyjnym 1$ = 4,15zł wychodzi mi w pytę drogo :( więc może zaatakuję temat po nowym roku.
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3666923

To 368-BSE na Tung Sol 6550 i Full Music. To polskie wykonanie. Taka amatorka ale muzycznie dają radę ;) Potwierdzam słowa Pana Grzegorza, brać co zostało bo na obniżki się nie zapowiada. Sam też jestem importerem i to co na wiosnę kosztowało w Polsce 100 zł teraz kosztuje 120-130 zł. Wzrost cen o 25-30% to skutek zwyżki kursu $. Sam mam upatrzony fajny wzmacniacz którym chcę zastąpić moją Mingdę ale przy kursie transakcyjnym 1$ = 4,15zł wychodzi mi w pytę drogo :( więc może zaatakuję temat po nowym roku.

Spoko -graja jak potrafia.Zestaw natomiast bardzo ladnie.
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3666945

Przedstawiam Wam Small ARIES małego brata większych z oferty Studio 16 Hz :)

Jest to projekt absolutnie bez kompromisowy!

Od użytych podzespołów, po wykończenie.

Gra po prostu przewspaniale.

Nie będę pisał dużo bo trza wygrzać owe.

Ale - są tak aksamitne, plastyczne, przestrzenne, dźwięczne że to w mojej bani się nie mieści..., a te wybrzmienia ja pier**le, niskie składowe ależ moc, obfitość :))

Stoją na standach Rogoz Audio - celowo tych gdyż są bardzo dobre, cholernie stabilne i mają szeroką podstawę jak i górny blat a to ważne - córka 15 miesięczna :P

Póki co macie jeszcze foty ale robione z komóry z fleszem :( gdyż za oknem było pochmurno.

post-11746-0-35525400-1450115310_thumb.jpg

post-11746-0-25924400-1450115327_thumb.jpg

post-11746-0-28452000-1450115340_thumb.jpg

post-11746-0-66563300-1450115352_thumb.jpg

post-11746-0-76472500-1450115364_thumb.jpg

Jestem zakochany w tych dźwiękach!!!!

Gratulacje, dobrze to wykombinowaliście:)

Dziubek to super głośnik. 15stka na pewno bardziej pasuje do lampy niż "trudna" 18stka.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3666965

Panowie chodzi mi po głowie taki oto wzmacniacz do Minasów http://www.stereophile.com/content/line-magnetic-audio-lm-518ia-integrated-amplifier#Lg6olAEMR9cuV8OJ.97

Moc tylko 22W w klasie A. Czy to pociagnie te głosniki ?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3667244

zasadniczo 22 waty z triody to bardzo dużo.

piszę zasadniczo....bo raczej nikt tego nie słuchał ;-)

Poczytałem to co jest w sieci na temat tego Line Magnetic i same ochy i achy. Chyba szczególnie lubią go w USA.
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3667266

Panowie jak jesteście w stanie ocenić jakość dźwięku po filmiku z YT to jak oceniacie ten zestaw

https://youtu.be/VOQDFKroCj4

musisz pisać w HiEnd - tam są specjaliści, którzy potrafią oceniać na podstawie odsłuchu z YT :)

----------------------------------------------------

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3667276

Krell robi co chce z twoimi głośnikami,jest poczucie głębi-brakuje basu,rozdzielczości,separacji.

Żartowałem!

Na youtube musisz dobrać inny utwór-tylko średnica i ładna czysta góra.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3667373

tak na yt basu nie słychać, nike czuć, normalnie na tym utworze trzęsie kanapą, wrzuciłem tak do porównania z lampą, słychać różnicę. To inne granie co kto woli

Masz racje że w porównaniu z lampą brzmi inaczej i tę różnice słychać mimo to że to YT. Tranzystor gra bardziej ostro. Z resztą zanim zagościła u mnie lampa to oczywiście było kilka tranzystorów i takie spostrzeżenia to żadne odkrycie :)
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3667396

Masz racje że w porównaniu z lampą brzmi inaczej i tę różnice słychać mimo to że to YT. Tranzystor gra bardziej ostro. Z resztą zanim zagościła u mnie lampa to oczywiście było kilka tranzystorów i takie spostrzeżenia to żadne odkrycie :)

Kumpel ma KAV 500- one tak graja-amerykanska jazda.
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3667402

Mam prośbę aby zrobić listę użytkowników kolumn ze stajni S16Hz i wpisać jakie kolumny były bądź są w posiadaniu to coś na kształt mapy,jak ktoś ma życzynie także miejscowość.

USER: MAM: MIAŁEM: MIEJSCOWOŚĆ:

1.Rezyslaw Minas Anor Premium Aries Clasic Radom

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3667740
<br />Mam też propozycję abyście to Wy sami wpływali i Wasze sugestie mile widziane będą co do modeli które będą następcami istniejących .W stosownym czasie podam którego modelu sprawa będzie dotyczyć (jeden lub dwa modele) i na co można wpłynąć ,a będzie można w sposób widoczny gołym okiem :-) Wasze głosy mogą tu wiele zadecydować bo adresuję kolumny nie do siebie a daje pod ocenę Wam nabywcom ,słuchaczom i pasjonatom. To ma się podobać pasjonatom muzyki ,jeżeli można uszczęśliwić większość to jest to niewątpliwie powód do dumy.<br />Urywając rąbek tajemnicy to np. można zadecydować czy buraczkowe głośniki w Minas Anor mają być nadal buraczkowe czy np. czarne jak to było w 2012 roku ,w tym głośniku wiele detali można zmienić co do samych szczegółów .Ja będę to korygował w oparciu o parametry techniczne samych głośników ,ma na mysli parametry Thielle Smalla,bo np. mam kilka zawieszeń górnych do nowego głosnika z różną podatnościa opisaną w katalogu .Część tego jest już testowana w prototypie.<br /> <br /> <br />

Panie Grzegorzu a może coś z dużych kolumn podstawkowych typu Spendor SP 100 oraz Harbeth 30.1 i 40.1

Od razu bym się wpisał na taką listę zakupową.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/365/#findComment-3667778
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.