Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki cd do 5000zl?

enzo

Rekomendowane odpowiedzi

Autor wątku "CD ~ 10 kzl" pewnie będzie sprzedawał NADa 500, z tego co wiem jest mało używany bo włąściciel mieszka w Szwecji ,a CD było do niedawna w Polsce i kurzyło się w pustym mieszkaniu ;-)

>>Gutek

S500 sluchalem i niezbyt mi podszedl, dzieki ;-)

>>Rafko

Nie, mam nadal 304mkII i ma sie on bardzo dobrze. Troche poeksperymentowalem z ustawieniem i jest ok. 960 znam bardzo dobrze i roznica nie jest bardzo duza. Jest troche wieksza przestrzen i troche wiecej powietrza. Aczkolwiek w moim odczuciu 304 gra troche spokojniej i, mimo, ze w porownaiu do 960 gubi odrobine szczegolow w ostatecznym rozrachunku nie wplywa to specjalnie mocno na calosc prezentacji.

pzdr.

Długa ta historia :)

Marka Exposure była już wymieniana. Proponuję posłuchać chociażby CD 2010. Używałem kilkanaście miesięcy i byłem bardzo zadowolony. Jest przede wszystkim gładki, ale również detaliczny. Seria 3010 jest pewnie lepsza, ale nie słuchałem.

A może ten trochę starszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

enzo

Jak dasz radę wysupłać 6000 zł. to posłuchaj Cairna, a potem to już tylko tuning u p. Darka i jesteś w domu. Ale z tym polowaniem w SH, to jak z kupowaniem auta; za pół ceny możesz dopaść jakieś duże zwierzę.

>>Papamek

Cd2010 sluchalem i nie jest on imho lepszy od tego co mam teraz.

>>Piotr Ryka

Cairna chetnie bym posluchal, ale we Wrocku ciezko o takie klocki, niby duze miasto a...dupa ;-)

pzdr.

enzo

Możesz spróbować zadzwonić do Audio Systemu i zapytać z kim we Wrocku współpracują, to powinni bez łaski na odsłuch przysłać. (Na pewno ktoś taki jest.) No ale to trochę zawracania głowy. Tam gdzie słuchałeś Rotela, Primare i reszty muszą mieć też Coplanda 822, bo w Krakowie mają - jest od tamtych lepszy, tylko że też kosztuje ponad 6000 zł. A już na pewno najlepszy byłgy MF z wyjściem lampowym, ale to jeszcze drożej. Też muszą go mieć, to przynajmniej sobie posłuchaj.

Pozdr.

Zwracam honor CEC-owi 5100 Z. Słuchałem drugiego, innego egzemplarza. Ten nie był senny i nie zwalniał:) Ale chyba jednak do "ciemnych" kolumn on nie pasuje. Z Eposami zagrał bardzo dobrze. Nowy CEC jest nieco bardziej dynamiczny i przejrzysty.

• 2 lata później...

Odnawiam wątek

Ponieważ jest rok 2007 to kwotę przeznaczoną na zródło podwyższam do 7 000-8000 PLN ( tyle docelowo mogę wydać)

Jak narazie gra u mnie od 7 lat CA 500 SE i chociaż jest to zacny CD to nie pasuje już do moch oczekiwań dzwiękowych....które się wyostrzyły. Czytając i rozmyslając doszedłem do następujących wniosków, chociaż nie jest to jeszcze strategia ale już pewne wnioski. Grać 'toto' ma całym pasmem i zdecydowanie melodyjnie bez chirurgicznego obnażania jakości płyt, ale z dużą ilością detali.

1) wybrać DAC....bo zawsze można zrobić upgrade transportem i kablami

2) wybrać Integrę z drugiej ręki, lub po atrakcyjnej cenie z wyprzedaży....może ze stopniem lampowym ...kto wie

Czego zamierzam posłuchać:

DAC CECa, Naima, może coś Sound Artu ( bo zaprzyjaźniony jestem) może też CD Amplifona, od Fra@nca mam namiar na Maitka ( jeśli tak się pisze).

Nie chcę typowej chinszczyzny, budżetowych konstrukcji i staroci.

Jakby ktoś miał jakieś pomysły to proszę o wpisy ;-D

P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.