Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX 8150 + Heco Aurora 700 - jakie kable do tego zestawu?

lukass_1984

Rekomendowane odpowiedzi

Jako,iż stałem się szczęśliwym posiadaczem doskonałych kolumn Heco Aurora 700, mam do Was zasadnicze pytanie - jakie kabelki będą optymalne do połączenia kolumn z ampli Onkyo tx 8150? Oczywiście mówimy o rozsądnym przedziale cenowym, powiedzmy do ok 80 zł. Myśle, ze Inwestowanie w droższe kable nie ma większego sensu przy sprzęcie tej klasy/grupy cenowej. Nadmienię, ze obecnie podpięte są kabelki Kimber 4VS. I w sumie nie jest zle. Niemniej jednak, pomyślałem, ze moze warto spróbować czegoś innego, co być może lepiej zestroi się z tym sprzętem? Nie ukrywam, w na oku mam kilka pozycji. Na szczególna uwagę zasługuje kabel Chord Clearway oraz Qed silver anniversary xt. Czy ktoś z forumowiczów potrafi coś powiedzieć na temat tych drucików? Czy w ogóle jest sens myśleć o wymianie kimberow na tańsze kable?  A może macie jakieś inne ciekawe propozycje?

Z modelem 9497 nie miałem styczności ale z jego tańszym bratem 8471. Wstydu nie ma jak za tą cenę. Porównywałem go np. Chordem odyssey 2 i powiem że różnica w cenie nie adekwatna do jakości brzmienia w moim systemie. Kabelek dość jasno brzmiący.

Z modelem 9497 nie miałem styczności ale z jego tańszym bratem 8471. Wstydu nie ma jak za tą cenę. Porównywałem go np. Chordem odyssey 2 i powiem że różnica w cenie nie adekwatna do jakości brzmienia w moim systemie. Kabelek dość jasno brzmiący.

Wypróbuj kable audioburaka. 24 AWG, 0,5mm2. Polska miedź. Może być domofonowy, skrętkę UTP. Do kolumn 4+ 4-. IC 1+1

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.