Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rn602 a dynaudio dm 2/7

adr123

Rekomendowane odpowiedzi

A jakie kabelki Panowie polecają? Bo na początek wziąlem melodikę.

Obiecałeś podzielić się wrażeniami, a Tobie już kable w głowie?

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Tzn. kabel zasilający tupu IEC C13 kolego ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A jakie kabelki Panowie polecają? Bo na początek wziąlem melodikę. Nie chcę mieć od razu wszystkiego naj, a kabelki mają najmniejszy wplyw na brzmienie podobno

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Szkoda, że się tak pospieszyłeś. Pytasz, ale jednocześnie dokonałeś wyboru. Dla mnie Kimber jest do kupienia w ciemno chociażby z powodu braku marketingowych chwytów z dorabianiem ideologii audio-voodoo "zaszytego" w izolatorach i tym podobnych rewelacji. Pozostaje tylko kwestia "programowego" podejścia ile mogę dać za kable. Osobiście uważam, że 10% wartości sprzętu to max.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgadza się kupilem, ale to dlatego ze nie mam na razie środków i nie chcialbym miec wszystkiego naj od razu. Zmienic kabelki na lepsze po pewnym czasie to sama przyjemność ; ) Czyli te kimber były najlepsze? Hmmm z ceną to tez bym nie szalał, bo chcę jakies otwarte słuchawki jeszcze kupic

Poza tym melodikę tanio kupilem i łatwo sprzedam. Z droższym sprzętem jest trudniej. Przed zakupem chciałbym kilka odsłuchac wcześniej, bo tylko w taki sposób znajdę te ,,swoje"

(...) Czyli te kimber były najlepsze?

Wszelkie przewody w tym hobby to śliski temat i osobiście zalecam zachować zdrowy rozsądek.

Czy Kimber jest najlepszy? Jak pisałem powyżej - dla mnie to "uczciwe" kable.

Ze względu na skrajne opinie jedyną możliwością poznania jest bezpośrednia konfrontacja.

Osobiście uważam, że 10% wartości sprzętu to max.

Zawsze myślałem, że marketing rekomenduje 5%. Swoją drogą, ładny trik - wmówić klientowi, że cena miedzi zależy od jego możliwości finansowych :)

Zakładam, że każdy uczestnik tego hobby zna swoje możliwości finansowe. Problemem może być tylko ślepa wiara w wykwintne deklaracje producentów na temat swoich magicznych technologii i materiałów. Branża audio w odniesieniu do ceny miedzi jest niepowtarzalna i rarytasowa i chcąc poznać prawdę, każdy uczestnik tego hobby musi/powinien dokonać tego empirycznie.

Tylko, że czasem te tanie kable, mają bardzo kiepskie wtyki. Tak miałem w poprzednich kablach. Zdarzało się, że jedna kolumna przestawała grać. Teraz nie mam z tym problemu.

Wtyki przewodów głośnikowych wymyślono tylko i wyłącznie w celach praktycznych w związku z czym najlepszy styk z gniazdem głośnikowym zapewnia "goły" przewód.

Na szczescie przy najnizszej serii Dynaudio to nie ma zadnego znaczenia, sa "za bardzo muzykalne", wiadomo o co chodzi.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Bardzo dziękuję za pomoc. Zestaw gra swietnie ; )4e85dab6fea3428971bab0d1e0fa01d9.jpg

Jeszcze zadbam o lepszą akustykę, potestuję kable i myślę że będzie bardzo dobrze. V 30 na auxie gra bardzo fajnie

• Moderatorzy

to ustawienie to docelowe ? :) czy będzie jakiś stolik audio, zasłonki, dywanik ? Te kable jakoś ogarnąć :)

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Jedno musze powiedziec, bardzo podobaja mi sie klasyczne skrzyneczki Dynaudio. Bardzo fajny systemik.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Bardzo dziękuję za pomoc. Zestaw gra swietnie ; )

Jeszcze zadbam o lepszą akustykę, potestuję kable i myślę że będzie bardzo dobrze. V 30 na auxie gra bardzo fajnie

Cieszę się, że skompletowany zestaw Cię zadowala i pozwala na satysfakcjonujące słuchanie ulubionej muzyki.

Podkreśliłem Twój zamiar w celu zwrócenia Tobie szczególnej uwagi na ten aspekt i byś zadbał o niego w pierwszej kolejności. Poprawna adaptacja realnie wpłynie na charakter dźwięku w Twoim pokoju. Bez problemu wyłapiesz poprawę, gdy w miejsce pierwszych odbić wstawisz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) panele pochłaniające aniżeli wepniesz jakiekolwiek kable.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z kolei dowiesz się jak zadbać o poprawne rozmieszczenie zestawu. Zachęcam zapoznać się również z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) materiałem i pamiętaj oczywiście, by dostosowywać się do wskazówek i zasad na miarę swoich możliwości.

Nie chciałbym w jakikolwiek sposób Ciebie oraz osoby, które inwestują w kable zniechęcać, czy ustawiać po przeciwnej stronie barykady, bo to zagadnienie musi każdy indywidualnie rozeznać. Piszę to dlatego, aby działania w celu poprawy brzmienia skupić na najistotniejszych kwestiach przynoszących wymierne korzyści.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.