Skocz do zawartości
IGNORED

Repertuar na Sylwestra?

Dreamer_1

Rekomendowane odpowiedzi

Zastawialiście się już jaka muzyka będzie Wam toważyszyć podczas pożegnania się ze starym i powitania nowego roku?

Czy będą to spokojne i nastrojowe czy raczej mocniejsze brzmienia?

Może czego wypada posłuchać aby ten nowy rok był jak najlepiej rozpoczęty?:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

https://www.audiostereo.pl/topic/14020-repertuar-na-sylwestra/

Mnie zapewne będą towaRZyszyć przeróżne nagrania. Od bardzo ostrych po bardzo spokojne.

Ale myślę, że punktualnie o północy, jak co roku, polecą dzwony z "Hells Bells" AC/DC.

Janusz z Torunia

Pamiętam jak na sylwestra 1999-2000 włączyłem na ile się dało "Fuck the millenium"

Myśle,że to było całkiem zdrowe podejście;)

W tym roku chciałbym aby towarzyszyły mi pozytywnie nastrajające kawałki.Szybkie,dynamiczne z pełnią życia.Takie jak następny 2005 rok:]

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Witam

Jak na mój gust to nie powinno zabraknąć lat 60-tych. W końcu to ma być "Sylwestrowa Noc", a nie jakieś delikatne pląsanie :). Choć i spokojne kawałki, w odpowiedniej ilości, napewno będą mile widziane. Można wtedy odpocząć, przytulić się do partnera lub partnerki. Przydałoby się też chyba coś z krajowego podwórka: "Małgośka", "Alibaba", "Prywatki", "Do zakochania jeden krok", "Augustowskie noce", "Szybki Bill", "Cha cha"... i znów dla uspokojenia np. coś Pani Ireny Santor itd. itp. Lata 80-te kojarzą mi się z muzyką taneczną. Discomaniac powinien być obeznany w temacie. Przyznam szczerze, że czasy współczesne, jesli chodzi o muzykę na "imprezy" to już nie dla mnie. A przecież taki stary to chyba jeszcze nie jestem?

Pozdrawiam i wszystkim, którzy wybierają się gdzieś poszaleć życzę wspaniałej zabawy.

Ja, moze i bede nietypowy, ale dla mnie "nowy rok" to tylko takie "odbebnienie" niechcianego - dlaczego??? Prosciej - przeciez doba tak naprawde nie ma 24h, niemowiac juz o zmianach kalenadarzow...

Wiec tak naprawde swietujemy tylko i wylacznie tradycje...

To tylko taka moja mala dygresja...

Ja spędziłem tę noc w domu z żoną, więc mieliśmy dowolność w doborze repertuaru.

I były to m.in. (niekoniecznie w tej kolejności):

Perfect (z nowej płyty)

Metallica

Nirvana (unplugged)

Janis Joplin

Doors

Animals

Procol Harum

Creedence Clearwater Revival

John Lennon

Rolling Stones

Santana

Budgie

Kansas

Rainbow

Porcupine Tree

AC/DC

Pudelsi

Kasia Kowalska

Sweet Noise

Barbra Streissand

Chris De Burgh

Diana Krall

... i inni

Janusz z Torunia

Ju donćju pamperap, ju gaćju pamperap ;)

lalala... obseeessssioooooooon...

oooopsss - jeszcze mnie sztormuje...

a muzyka była momentami niezbyt ambitna, ale tylko wtenczas, gdy pijana horda przetaczała się w pobliże cd-playera - trzeba było ich porozganiać i znów mogły lecieć zeppeliny, flojdy i inne rzeczy do słuchania.. :)

Było profesjonalne nagłośnienie :( Kolumny estradowe wielkości szaf gdańskich. Na każdej wofery razem pewnie ze 2 m2 membran.

Wielka tuba do tego. I takie malutkie dwie tubeczki.

Repertuar był taki:

ssssss szszszszsz ssssss szszszszsz SSSSSSS szszszszSZSZSZSZZS....

+

cyk cyk csssyk CYK CSSYK, cccyk csssyk....

+

UMPFF UMPFFF UMPF! UMPF!! UMPF!!! UMPF umpf.... BUM!!! ....UPF...

Dziś od rana leczyłem głowę ......

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.