Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha A-S201 i głośniki od Microlab pro 3 - dobre zestawienie?

Jakub_71896

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Od prawie dekady do telewizora mam podłączony zestaw Microlab pro3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), niestety kila dni temu pojawiło się ciągłe buczenie niezwiązane z poziomem głośności i na tyle dokuczliwe że słychać je dość głośno w cichym pomieszczeniu. Po researchu na forach najprawdopodobniej wysiada wzmacniacz z zestawu i nie za bardzo wiem jak zabrać się za naprawę go więc postanowiłem zrobić mały "upgrade". (A może coś z tym fantem można jeszcze zrobić ? )

Czy wzmacniacz Yamaha A-S201 będzie odpowiednim budżetowym wyborem do tych głośników ?

Dodam że szukam rozwiązania jak najlepszego pod kątem słuchania muzyki i oglądania filmów. Wyłącznym źródłem dźwięku był telewizor podłączony przez wyjście słuchawkowe ponieważ tak można sterować poziomem głośności pilotem od TV

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale jak ? w tych microlabach nie ma chyba pasywnej zwrotnicy czyli pierwsze podłączenie do yamahy i wysokotonowe spalone , a dorabianie zwrotnicy do czegoś takiego ???

Na zdjęciach to wygląda jak wzmacniacz ze zwykłymi kolumnami. Przypuszczam, że oryginalny wzmacniacz można zastąpić czymś standardowym. Z tych najtańszych wzmacniaczy, to Yamaha jest bardzo prymitywną konstrukcją. Wolałbym Denona PMA-520AE lub Pioneera A-10.

Skoro jednak używasz wzmacniacza do TV, to zdecydowanie lepiej kupić amplituner KD, np. Yamaha HTR-2071 nie jest wiele droższa. Jak TV ma wejście HDMI/ARC, to łączysz go kablem HDMI i dźwięk idzie cyfrowo a pilot od TV steruje głośnością w amplitunerze.

się myliłem można podłączyć bez obaw jest zwrotnica

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.