Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przedwzmacniacz?

oko_70460

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno kupiłem słuchawki Denon AH-GC20, mam wrażenie, że grają za cicho jak na swoje możliwości. Słucham muzyki najczęściej z laptopa i teraz moje pytanie, czy mam sobie dokupić jakiś przedwzmacniacz słuchawkowy, czy kartę muzyczną? Poradźcie coś :) Mam na to jakieś 500 zł może uda się podkręcić te słuchawki :) A jak jeszcze da radę coś dokupić z dwoma wejściami na słuchawki, żeby dzielić sygnał to będzie już ideał :) Z góry dzięki :)

https://www.audiostereo.pl/topic/140291-jaki-przedwzmacniacz/

Słuchawki mają 100ohm więc nic dziwnego że laptop nie daje rady.

Każdy wzmacniacz da radę.. jeżeli chcesz mieć neutralny dźwięk kup: Audinst hud-mx2. Carat Ruby 2. Jak chcesz rozjaśnić to DacMagic 100. Innych nie znam.

Ja się osobiście boje słowa " neutralny" chyba bardziej niż słowa "wojna", ale miałem dawno temu FiiO E07K Andes i on miał ciekawy DAC oraz super dwa wyjścia słuchawkowe. Oboje z żoną słuchaliśmy na swoich słuchawkach- fajnie było. Teraz to pewnie używany za dwie stówy można dostać .

– Rodzaj wejścia: kabel mini-USB

– Moc wyjściowa: >220mW (dla obciążenia 32 Ohm) i >36mW (dla obciążenia 300 Ohm)

– Obsługiwana impedancja słuchawek: 16 – 300 Ohm

– Pasmo przenoszenia: 20 Hz – 20 kHz

– Maksymalna częstotliwość próbkowania: 96 kHz

– Maksymalna rozdzielczość bitowa: 24 bity

– Podwójne wyjście słuchawkowe na jack 3,5 mm

– Wejście liniowe na jack 3,5 mm

– Pojemność akumulatora: 1200mAh

– Czas pracy na akumulatorze: ok. 24h

– Wymiary: 96 mm × 55 mm × 15,2 mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.