Skocz do zawartości
IGNORED

Skymaster 65UA2500 - czyli co może taki telewizor - test CZI

locoloco

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jakie jest wyposażenie i co potrafi bo ... zapewne Ty sam nie wiesz. I zapewne Skymaster nie wie. Tak bywa jak sie handluje Chinolami. TV to nie worek kartofli.

Najbardziej żałosne jest też chyba to że ty też o tym o co pytałem w poprzednim poście nie masz zielonego pojecia.

Twoją mantrą jest: super cena i jest mnóstwo zadowolonych ... much :).

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie gniewaj się ale brzydzę się pomówieniami. Ale widocznie dla Ciebie to chleb powszedni.

Podkreślę po dokładnym teście modelu którego nie widziałeś na oczy - oprócz oczerniania firmy i produktu:

Czy jest dla każdego - nie !

Każdy ma swój rozum , wybiera i płaci.

W klasie 2299 zł za 65" z Androidem, na matrycy Samsunga, procesor Samsunga, niskim Input Lagiem, dobrym kontrastem, dobrą czernią - Skymaster uwaga !!!

Nie ma konkurencji !!

ktoś może to wyłączyć lub przenieść pana do zakładki "sponsorowane"?

Popieram. Większość tematów zakładanych przez locoloco w dziale kino domowe to marketingowe przekazy służące zwiększeniu sprzedaży jego sklepu w Olsztynie. I do tego jeszcze często przekazy manipulowane i zawierające nieprawdziwe treści.

Wyobraźmy sobie, że jutro każdy z dopiskiem branża zacznie walić takie posty w takich ilościach. Strach.

Bo to informacja produktowa wyłącznie.

To poprosimy więcej tych informacji:

- czy obsługuje HDR10?

- czy obsługuje HLG?

- czy obsługuje HDR10+?

- czy obsługuje Dolby Vision?

- czy obsługuje szeroka paletę barw?

- czy obsługuje H.265?

- czy odtwarza VP9 v.2 czyli YouTube z HDR?

- jakie ma HDMI: 2.0, 2.0a, 2.0b, czy oba wejścia?

- czy tuner SAT jest 4K?

- czy port CI obsługuje specyfikację 1.3?

- czy port CI wspólpracuje poprawnie z modułami Cyfrowego Polsatu oraz nc+ (w wersji Conax i Nagra)?

- czy tuner SAT obsługuje listy kanałów Cyfrowego Polsatu i nc+?

- jaka jest wersja portów USB?

- czy po USB odtworzymy pliki 4K, a jeśli tak to jakie?

- czy Android jest z telefonów czy to Android TV?

- czy w GooglePlay można pobrać Netflix, IPLA, Pleyer+, ShowMax, nc+GO, BBC, HBO, Amazon?

- jakie ma wykupione licencja do obsługi Androida?

- czy Netflix chodzi w 4K?

- czy Amazon chodzi w 4K?

- czy tuner DVB-T to wersja T/T2?

- czy matryca jest 100/120Hz?

- czy matryca jest typu VA?

- czy matryca jest typu FALD?

- czy port Ethernet jest 10/100/1000?

- czy wi-fi jest standardu 802.11 ac?

Dziekujemy Panie Sprzedawco za podanie nam rzetelnych odpowiedzi na powyższe pytania.

locoloco

pytam oficjalnie czy masz zgode admina na przedstawianie oferty handlowej jako własny watek na forum ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Chcesz na poważnie? Bardzo proszę. No to napisz nam czy ten TV radzi sobie z:

- HDR10

- HLG

- HDR10+

- Dolby Vision

- czy obsługuje szeroka paletę barw?

... przecież jest oznaczony jako UHD.

- czy obsługuje H.265?

- czy odtwarza VP9 v.2 czyli YouTube z HDR

- jakie ma HDMI: 2.0, 2.0a, 2.0b, czy oba wejścia?

- czy tuner SAT jest 4K?

- czy port CI obsługuje specyfikację 1.3?

- czy port CI wspólpracuje poprawnie z modułami Cyfrowego Polsatu oraz nc+ (w wersji Conax i Nagra)?

- czy tuner SAT obsługuje listy kanałów Cyfrowego Polsatu i nc+?

- jaka jest wersja portów USB?

- czy po USB odtworzymy pliki 4K, a jeśli tak to jakie?

- czy Android jest z telefonów czy to Android TV?

- czy w GooglePlay można pobrać Netflix, IPLA, Pleyer+, ShowMax, nc+GO, BBC, HBO, Amazon?

- jakie ma wykupione licencja do obsługi Androida?

- czy Netflix chodzi w 4K?

- czy Amazon chodzi w 4K?

- czy tuner DVB-T to wersja T/T2?

- czy matryca jest 100/120Hz?

- czy matryca jest typu VA?

- czy matryca jest typu FALD?

- czy port Ethernet jest 10/100/1000?

- czy wi-fi jest standardu 802.11 ac?

Czy wystarczy? Bo dzisiejszy TV MUSI obsługiwać wszystko o czym napisałem powyżej !!!

Miłego przygotowania odpowiedzi życzę :).

Do innych użytkowników ... czy o czymś zapomniałem ?

Pozdro

Dodam ... jak odpowiesz na te pytania to znaczy że przeprowadziłeś test, a nie cyknąłeś jak to ty zwykle kilkanaście ładnych fotek nic nie wnoszących do tematu tego TV i zamieściłeś kilka opinii ze swojego portalu. I wtedy dowiemy się zgodnie z tytułem tego wątku co taki TV może i co potrafi.

PS. Szkoda, że nie sprzedajesz z kalibracją, to byłby dopiero HIT ... tak, tak, wiem w tym przypadku kalibracja nie będzie taka prosta.

Wybacz, ale nie rozumiem twoich pytan.

Starasz sie wszelkimi mozliwymi sposobami udowodnic ze "GOLF" za 2300zl nie jest tak dobry jak "mercedes S" klasy za 15 000?

Na co to?

Przeciez ten tv kosztune 2300zl i pewnie nie duzo wiecej jest wart.

Alez to jest jasne. To locoloco robi z niego S-klasę czyli Samsunga. I szumnie go "testuje" pokazując zdjęcia z metrówką z marketu budowlanego. Po tym zabiegu skrot myslowy w glowie potencjalnego klienta jest prosty ... to jest Samsung to po co przepłacać?

BTW w specyfikacji TV powinno być jasno podane co potrafi. Skoro ma znaczek UHD to wszystkie moje pytania są jak najbardziej zasadne. I klient powinien wiedzieć, że w tym przypadku określenie UHD jest raczej mocno na wyrost. I to, ze prawdopodobnie na 80% moich pytan odpowiedz brzmi NIE powoduje, ze to nie jest Samsung i wart jest 2300, a nie 5000-6000 jak Samsung.

BTW spodziewałbyś się, że w TV 4K UHD z 2018 roku wbudowany tuner SAT nie jest 4K? A znam takie TV na rynku z rodowodem z Chin.

Więc niech klient dokładnie się dowie CO kupuje za te 2300 zł i czego taki TV nie potrafi.

Ja nie tępie tutaj tego telewizora tylko tępię locoloco i jego kłamstwa i niedomówienia oraz nachalne wciskanie wszystkiego co aktualnie sprzedaje. A znaczek branża powinien do czegoś zobowiązywać.

Pozdro

• 2 tygodnie później...

Nikt nie robi klasy - S, Z czy Ó.

W klasie 2300 i wielkości 65" model na Samsungu broni się sam.

Tylko jakoś nie chce się sam sprzedawać, kurde :(

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.