Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego vinyl brzmi lepiej/inaczej niz CD?

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Potępiam idiotów<br />
- używanie takich określeń kończy dyskusję - Ty też nie oglądasz tvp Kultura ? - weź przykład z "marco1972", któremu postawiłem flaszkę...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość rochu

(Konto usunięte)

- używanie takich określeń kończy dyskusję - Ty też nie oglądasz tvp Kultura ? - weź przykład z "marco1972", któremu postawiłem flaszkę...

To dobrze, że kończy dyskusję. Może znajdziesz sobie inny watek do swoich prowokacji.

A odpowiadając na twoje pytanie.

Nie, nie oglądam TV Kultura.

Słucham radia.

excel nie reaguj na takie wpisy, można komentować, ale coś mądrego :)

Zgoda ale kto zaczął?

no jakoś nie widzę, żeby ktoś się naśmiewał z muzyki której słuchasz :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Właśnie kupiłem sobie box Reinera z CSO, całe 63 CD absolutnego szczęścia.

- współczuję - no, ale jeżeli Cię to kręci...

Ty też nie oglądasz tvp Kultura ?

Tjaaa........... Widzisz rochu, Reinera i Chicagowską widocznie nie puszczają w TVPQltura a widać tylko ta telewizja wyznacza tryndy :)

A ja cham pospolity jestem widać bo CSO pod Reinerem i Berlińczycy pod Abbado to u mnie żelazne pozycje.

Ale Rochowi Excel współczuje zakupu 63 CD z klasyką.

ok, no bo excel jest zapatrzony w winyla, na tym przecież polega pasja, nie chce kupić albo nie stać go na CD które przebije jego gramofon, ale to wcale nie znaczy, że jest idiotą, jak to niegrzecznie napisał rochu ...

ok, no bo excel jest zapatrzony w winyla, na tym przecież polega pasja, nie chce kupić albo nie stać go na CD które przebije jego gramofon, ale to wcale nie znaczy, że jest idiotą, jak to niegrzecznie napisał rochu ...

Ależ użyłem tylko określenia że jest to dziwne!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wybacz, albo twoja zła wola albo brak rozeznania, spowodowały, że jesteś w błędzie.

Rzeczonego wpisu nie kierowałem do żadnej konkretnej osoby.

Gdybyś znał ten wątek to wiedziałbyś, że są na forum osoby traktujące winyl jako religię co z resztą przyznane zostało tutaj expressis verbis wielokrotnie na poprzednich stronach tego wątku.

Jako, że w/w osoby są neofitami w temacie winyla, tępią inne poglądy z zapałem godnym żarliwych neofitów

I temu właśnie się sprzeciwiam.

Edytowane przez rochu

Ale Rochowi Excel współczuje zakupu 63 CD z klasyką.

- żeby była jasność - współczułem rochowi tylko z powodu nośnika cd - abstrahowałem całkowicie od repertuaru, co niestety usiłuje się mi wmówić - wiem, że o gustach się nie dyskutuje i to jest dobra zasada - ktoś kiedyś powiedział, że słuchanie jazzu na cd to profanacja - moim zdaniem jest w tym dużo racji - wiadomo, że technologia wytwarzania płyt cd powoduje, że nie jest ona w stanie oddać tych wszystkich niuansów dźwięku, jakie daje winyl - dlatego raczej nie zawracajmy Wisły kijem....pzdr...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kręci się talerzyk

na nim czarny krążek leży

igiełka w rowek równo wpięta

śpiewa wszystkim idą święta !

Wszystkim winylo / maniakom / i nie tylko.

ZDROWYCH RADOSNYCH ŚWIĄT !

excel co ty pieprzysz za przeproszeniem!!! Jakie niuanse, smaczki itd? Ty u siebie nie masz 90% niuansów które ma przeciętnie dobry sprzęt samochodowy, nie mówiąc o czymś lepszym do domu.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie uważacie, że najwyższa pora delikwenta kompletnie ignorować?

Im bardziej staracie się uprzytomnić mu bzdury jakie wypisuje tym bardziej mu świąteczne ciasto rośnie.

Edytowane przez masza1968
Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Masz ale ten wątek spuchł do 167 stron . Jak przypuszczam to nie koniec.Czy odbijanie piłeczki miedzy nami ma tu jakiś sens? Chyba nie.

excel co ty pieprzysz za przeproszeniem!!! Jakie niuanse, smaczki itd? Ty u siebie nie masz 90% niuansów które ma przeciętnie dobry sprzęt samochodowy, nie mówiąc o czymś lepszym do domu.

- życzę Ci ZDROWYCH RADOSNYCH ŚWIĄT ! - jednocześnie dużo zadowolenia z dźwięku z Twoich płyt cd i żeby Mikołaj przyniósł Ci gramofon Kuźma...

A ja mam wrażenie ,że Exel podpuszcza was specjalnie i ma przy tym wiele radochy.

Na pewno nie podpuszcza.On tak słyszy i czuje.Trudno to sobie (niektórym) wyobrazić,że bez dobrego sprzętu można czerpać dużo radości z muzyki.Muzykę odbiera się nie tylko zmysłem słuchu.Czego się nie usłyszy należy sobie dopowiedzieć.Czy wyższej jakości zestaw tym mniej trzeba dodać od siebie.

Edytowane przez paul_67

winyl się kręci, kieliszek stoi

ta kombinacja Ci duszę ukoi

Na pewno kieliszek?

Pozdrawiam świątecznie.

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość rochu

(Konto usunięte)

Na talerzu winylek trzeszczy i szumi,

wkładeczka sobie po cichutku brumi.

Pierwsza gwiazdka sobie już świeci,

cieszą się ze śniegu dzieci.

Gdzieś daleko Trzech Królów bieży,

a nasz Exel nie wierzy,

że coś lepiej zagrać może

niż audio w jego komorze.*

Hej kolęda, kolęda!

*Komora - (staropol.) komnata, pokój.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Nie uważacie, że najwyższa pora delikwenta kompletnie ignorować?

Im bardziej staracie się uprzytomnić mu bzdury jakie wypisuje tym bardziej mu świąteczne ciasto rośnie.

Toż dokładnie to pisałem od samego początku :)

• Pokaż nowe odpowiedzi