Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego vinyl brzmi lepiej/inaczej niz CD?

Rekomendowane odpowiedzi

Vlado, to po co do niego piszesz? Przecież widzisz, że to jest na zasadzie "grochem o ścianę". Beton - nie przekonasz.

Pozdro,

Yul

No cóż Yulciu, smutne ale masz rację:-(

Nie ingerowałbym w tę Jego stopkę, gdyby użył cytatu któregoś ze znanych ludzi. Wówczas dotyczyłaby również Jego osoby i to jest Ok. Niestety zamieścił własną sentencję, czyli wypowiedział się wprost o wszystkich do których pisze.

To tak, jakbym każdy mój wpis kończył miast pozdrowieniem, dopiskiem "ty głupku" i upierał się, że to nic złego, lub indywidualnie wykluczał poniektórych z obszaru tego stwierdzenia, co z resztą czyni.

Dziecinada:-)

Jak zawsze Włodek.

znów sterta donosów, oskarżeń i obrzucanie wyzwiskami

discomaniak71 niewinny jak zawsze :) tyle ze posiada wpisy moderatorów na swoim stanie z info za co dokładnie

szkoda słów

zamykam , sprzatanie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cir, a dałbyś radę tak ten watek pociąć, porąbać i przeczyścić, żeby z niego wynikało, że jest on np. o sprzedaży kobiet arabskich?

Edytowane przez Yul

Sorry, albo ja uległem splataniu kwantowemu i jestem w kilku miejscach naraz, albo mi się już w starym łbie pie...li.

Wleje więc mój wpis pisany do tego, lub do tego, ale nie do tego, lub do tego jednak go nie widzę wątku.

No kuźwa takich jaj to nawet za komuny z nami nie robili.

Napisano dziś, 21:34 Wyświetl postUżytkownik StaryM dnia 16.05.2013 - 20:06 napisał To nie był marazm, to był meander. ;) Stary, od meandrów to była Śp. A. Osiecka, poetka wiecznie na zakręcie, jak sama pisała. Tutaj wystąpiło jednoczesne mieszanie się z błotem adwersarzy, przy równoczesnym szczuciu na przeciwników Moderacji. Wyżej wymieniona, zobligowana do interwencji raz zamknęła już wątek, który po natychmiastowych protestach (także moich) został odblokowany z zaleceniem pohamowania temperamentu przez skłóconych. Po tym nastąpił napływ "świeżej" krwi nawiedzonych bojowników (wcale niekrakowskich) i napier...ka nabierała rozpędu. Moderacja miała obowiązek reagować. Jednak nie zamykając kilkunastoletniego wątku. Jest on własnością nie tylko właścicieli forum, ale także nas ludzi w nim uczestniczących. Tak drastycznych posunięć nawet komunistyczny cenzor by się wystrzegał. To MY tworzymy to forum, nie Moderacja. Ona niech na codzień czuwa nad poziomem wypowiedzi userów. W wolnym kraju odbieranie możliwości wolnej wypowiedzi jest karalne. Niech Moderacja każe winnych chamstwu do jakiego się dopuszczają, nie Autora wątku i znamienitej większości jego użytkowników. Po raz drugi proszę o przywrócenie wątku. Z poważaniem Włodek.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Napisano dziś, 21:34 Wyświetl postUżytkownik StaryM dnia 16.05.2013 - 20:06 napisał To nie był marazm, to był meander. ;) Stary, od meandrów to była Śp. A. Osiecka, poetka wiecznie na zakręcie, jak sama pisała. Tutaj wystąpiło jednoczesne mieszanie się z błotem adwersarzy, przy równoczesnym szczuciu na przeciwników Moderacji. Wyżej wymieniona, zobligowana do interwencji raz zamknęła już wątek, który po natychmiastowych protestach (także moich) został odblokowany z zaleceniem pohamowania temperamentu przez skłóconych. Po tym nastąpił napływ "świeżej" krwi nawiedzonych bojowników (wcale niekrakowskich) i napier...ka nabierała rozpędu. Moderacja miała obowiązek reagować. Jednak nie zamykając kilkunastoletniego wątku. Jest on własnością nie tylko właścicieli forum, ale także nas ludzi w nim uczestniczących. Tak drastycznych posunięć nawet komunistyczny cenzor by się wystrzegał. To MY tworzymy to forum, nie Moderacja. Ona niech na codzień czuwa nad poziomem wypowiedzi userów. W wolnym kraju odbieranie możliwości wolnej wypowiedzi jest karalne. Niech Moderacja każe winnych chamstwu do jakiego się dopuszczają, nie Autora wątku i znamienitej większości jego użytkowników. Po raz drugi proszę o przywrócenie wątku. Z poważaniem Włodek.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Vlado, widzę, że tak Cię >cir< skołował, że aż czkawki dostałeś biedaku :)))

Pozdro,

Yul

----------------------------------------------------------------------------------

Jak ten wątek wyrąbany zobaczyłem, to jakoś tak mi się skojarzyło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yul

Vlado, widzę, że tak Cię >cir< skołował, że aż czkawki dostałeś biedaku :)))

Pozdro,

Yul

Yulciu Drogi, jak miło że się odezwałeś. Czy dobrze trafiłem? Czy to tutaj dalej żywot wspólny pędzić będziem? Czy to jest to Pole, na którem spory o racyje Naszą prowadzić bez strachu o cenzorów możem?

Jeśli tak, to Bogu dzięki, bom w panikę wpadłszy, czkawki jakowejś dostał.

Dzięki Tobie serdeczne i pozdrowienia zasyłam. Włodek.

sprzatanie w watku niestety jest makabra w związku z działaniem serwera forum

cir, ty to kuźwa nazywasz działaniem?

Pogratulować optymizmu:-))

W.

W wolnym kraju odbieranie możliwości wolnej wypowiedzi jest karalne.

To my żyjemy w wolnym kraju?

Bardzo bym polemizował. ;-)

Przepraszam za offtop.

- ja rozumiem, że trzeba chwilowo zamknąć metro w związku z budową drugiej nitki - ale nie rozumiem dlaczego trzeba zamykać wątek w celu usunięcia paru postów. Kto tu rżnie głupa ?...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Moderacja Obywatelska !

Yul...Kolejka to malo. Stawiam duza flaszke za "Rozmowy przy wycince" - )))

Edytowane przez wojtek41

- ja rozumiem, że trzeba chwilowo zamknąć metro w związku z budową drugiej nitki - ale nie rozumiem dlaczego trzeba zamykać wątek w celu usunięcia paru postów. Kto tu rżnie głupa ?...

Nie jestem moderatorem, ale myślę że to uprościło pracę.

Usuwanie wpisów nie na temat przy wrzącym do czerwoności wątku, w którym na bieżąco mogłyby się pojawiać nowe offtopy

nie jest komfortowe.

A tak wszyscy ochłonęli...

... do czasu kiedy adrenalina znów zacznie działać. ;-)

Z niektórych wypowiedzi na tym wątku wyłania się ciekawy stereotyp, obraz winylomaniaka : Jest to prawdopodobnie zgnuśniały starzec z siwą brodą, ubrany dość niedbale, który z sentymentu puszcza sobie stare trzeszczące płyty przypominające mu minioną młodość, kiedy to na prywatkach przy winylowej muzyce obmacywał spoconymi rękami pośladki koleżanek. Normalni ludzie zbierają sobie znaczki albo lampy naftowe a on nie wiedzieć dlaczego winyle. Potem lezie taka lebiega do komputera i ma czelność napisać, że winyl gra lepiej od cd !....

<br />Nie jestem moderatorem, ale myślę że to uprościło pracę.<br />
- pisz dalej w tym stylu, to masz szansę nim zostać - trochę tu pachnie wazeliną....

excelvinyl winylmania blog szukaj

Bardzo śmieszne. ;-)))

Jak ktoś lubi syfrową jakość, to jego sprawa.

Ja wolę naturalne, analogowe, trzeszczące brzmienie.

A koleżanki w młodości też wolałem te pachnące naturą. ;-)

Jest to prawdopodobnie zgnuśniały starzec z siwą brodą, ubrany dość niedbale, który z sentymentu puszcza sobie stare trzeszczące płyty przypominające mu minioną młodość, kiedy to na prywatkach przy winylowej muzyce obmacywał spoconymi rękami pośladki koleżanek.

o! wypraszam sobie - do leśnych dziadków jeszcze mi ciut brakuje, a koleżanek nie obmacywałem spoconymi rękami; za to teraz niektóre z tych, których nie zdążyłem obmacać za młodu, próbuję zbałamucić na nuty z lat naszej młodości; zatem stolik do warcabów w parku jeszcze trochę poczeka na mnie

a na poważnie - gdzieś czytałem, że nawet kształt małżowiny usznej wpływa na odbiór otaczających nas dźwięków

... A koleżanki w młodości też wolałem te pachnące naturą. ;-)

te tydzień nie myte, jak Napoleon Walewską?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jak byś mnie znał. ;-)

Jak byś mnie znał. ;-)

Cóż, koneser:-))

No znowu ta cholerna czkawka. Chyba cir ustawił mi to na stałe? :-))

W.

Uważaj bo Ci wstrzyma oddech na tydzień to przejdzie ;)

Dzięki masza już przeszło. Wystarczyło żeś mię wystraszył:-))

Włodek.

Ps.

Jakże Jan natychmiast skojarzył ten naturalny zapach kobiety z tym "avorton" Cysorzem:-))

Pozdrawiam Janie. W.

Pozdrawiam Janie. W.

a cóż człekowi pozostało jak nie wspomnienia aromatów gdy niby można a już się nie chce

też serdeczności :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Właśnie diskomaniak zbanował mnie w swoim nowym tworze:-)))

Przestrzegam piszących nie po myśli diskomaniaka, zarzuci wam 'czytanie bez rozumienia':-)

Widocznie czytanie ze zrozumieniem, to wyłączna cecha galicjan:-)

W.

Widzę, że w wiadomym wątku "galicyjskim", forumowicz >roch< rozmiłował się w słuchaniu trzasków z vinyla. Panowie, może poślemy forumowiczowi >rochowi< nasze najbardziej zryte vinyle? Se posłucha trzeszczenia, niech chłop też ma coś z życia, a nie tylko same kwasy!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Widzę, że w wiadomym wątku "galicyjskim", forumowicz >roch< rozmiłował się w słuchaniu trzasków z vinyla. Panowie, może poślemy forumowiczowi >rochowi< nasze najbardziej zryte vinyle? Se posłucha trzeszczenia, niech chłop też ma coś z życia, a nie tylko same kwasy!

Chyba nie zrozumiałeś tamtego wpisu.

Stąd pewnie to podniecenie w twoim wpisie.

Tytułem zakończenia mojego wpisu z siostrzanego wątku.

Ten sam materiał zagrany z CD i tak zagrał sporo lepiej.

Wy tu z "nożami", lub "błotem" :-), a ja znalazłem taki wywiad z dr Earl Geddes

Ukryta Zawartość

w którym np. mówi różne niestandardowe rzeczy jak np.:

"the brain tends to be a dominant factor – the brain tells you what you hear more so than your ears."

Jak widać część z zatwardziałych dyskutantów nie przeczytała i ciągle, i uparcie wciąż o tym samym. Albo przeczytała, ale bez zrozumienia. Również jeszcze raz polecam to o czym pisałem we wpisie #1618 i #1626.

Inaczej mówiąc te dyskusje wciąż o tym samym nie mają zupełnie sensu. Tak jak to poniżej.

Mózg mózgiem ale wszystko to służy od początku jednemu celowi: pod pozorem naukowych dowodów należy wykazać że różnic między sprzętem nie ma. Wbrew pozorom podstawa tych wszystkich twierdzeń leży dokładnie w tym samym miejscu co ich rzekome uzasadnienie: w mózgu. A dokładnie w psychice i kompleksach. Skoro mnie nie stać muszę zrobić wszystko żeby wykazać że nie warto przepłacać nawet jeśli posłużę się do tego zwykłą manipulacją. Fenomen tzw. ślepych testów został już wielokrotnie wytłumaczony i nie widzę sensu żeby do tego wracać. Ten wpis miał jedynie naświetlić pewną bardzo popularną na forum postawę.

To jest dopiero manipulacja. Nie przeczyta i od razu krzyczy że nim manipulują itd. itp .......

Ukryta Zawartość

No disco...Rozbawiles mnie -)))) Ten ban, jak dla Wlodka. Uwaga "czytanie bez zrozumienia"....Wiesz ...mam rodzine w Krakowie. Ludzie na poziomie. inni niz ty. Widac jestes jescze ponizej poziomu Wisly..))))

Miej chco c troche litosci nad soba...)))))

Wojtek, ale Ty troszkę "popyskowałeś" szanownemu założycielowi, ja dostałem bana za pierwszy swój wpis ( #5 ). Wiem zemścił sie na mnie za całokształt:-))

Może założymy klub zbanowanych w wątku galicyjskim? :-)))

Widzę, że nasz frywolniak bardzo się stara do nas dołączyć, nasza jedyna Perełka Twardan również ma duże szanse, a znając maszę także długo nie wytrzyma. Jacuś Niusia zapewne nałapał wystarczająco punktów do wylotu:-)) Więc będzie nas przybywać.

Zapomniałbym, jeszcze jeden kolega wyleciał na początku za jeden wpis, nawet nie zdążyłem zapamiętać który, tak szybko zniknął:-)

Tylko po co zakładać wątek dyskusyjny i banować wszystkich mających odmienne zdanie? Lenin byłby dumny.

Bardzo proszę, nie przypisujmy takiego zachowania galicyjskiemu pochodzeniu diskomaniaka, to jego indywidualna cecha charakteru.

Znam wielu bardzo porządnych, kulturalnych i serdecznych Krakusów. Dziwę się rochowi, że występuje w tych pyskówkach, to poważny z dużym doświadczeniem, porządny człowiek.

Słuchejcie no, to tyle ode mnie.

Ps

Przepraszam, że w tym wątku, ale rozumiecie:-))

Włodek.

Edytowane przez vlado
  • Pokaż nowe odpowiedzi