Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Technicsa i Pioneera

EcstazY

Rekomendowane odpowiedzi

Ja niedawno sprzedałem Pioneera 656 za 400zł właśnie na allegro...( fizycznie mam go jeszcze w domu ale w sylwestra odbiera go ktoś w Krakowie więc stoi sobie i czeka:)

Polecam z całego serca ten piecyk....dzięki niemu poznałem magię starszych urządzeń....w swojej cenie jest faworytem a tak naprawdę to w porównaniu do mojego amplitunera KD za 6kzł gra o klasę lepiej więc naprawdę warto takiego upolować.

>A-307 juz generacja mlodych wzmaków. O ile wiem pioneer strasznie spadl z poziomem.

Nic dziwnego, dzial audio Pioneera stal sie deficytowy i cieli koszty gdzie sie dalo. Kino domowe i ogolne oglupienie klientow, ktorym wmawia sie ze stereo to przezytek bo teraz wszystko zalatwi wielokanalowy amplituner, dvd za 199 zl i komplet kolumn z Euro RTV/AGD za 499 zl, robia jednak swoje. Z tego co wiem Pioneer nie produkuje juz w ogole wzmacniaczy, aktualna oferta to wyprzedaz stanow magazynowych. Moge osobiscie polecic model 509R, w muzyce rockowo-rozrywkowej sprawdza sie calkiem nienajgorzej.

zyzio

sprzedałem tego 656 bo nie ma możliwości grania jako końcówka mocy i rozglądam się za końcówką mocy do mojego amplitunera oraz do kolumn JBL LX 2004. Może byście coś polecili? Kwota jaką mogę przeznaczyć to 500-1500zł...czekam na wskazówki

>norwidos

Mam Marantza PM-75 z bezposrednio wyprowadzonym na tylna scianke sygnalem (dodatkowe dobrej jakosci zlocone wtyki), wiec jest to de facto koncowka mocy... Zamykasz obwod i spokojnie uzywasz jak zwyklego PM-75.

Co prawda, mam rowniez drugiego PM-75, tyle ze w wersji classic, ktory gra ciut gorzej od tego zmodyfikowanego.

Nie sprzedam Ci jednak, bo wiem ze jestes mocno sceptyczny w stosunku do PM-75. Powodzenia w poszukiwaniach i jak cos upolujesz, to daj znac co wybrales i jak to gra.

Pozdrawiam,

Lete

hej, hej....jeśli miałby mógłby grać tak jak końcówka mocy to czemu nie miałbym przetestować jeszcze raz tego Marantza tym razem bez jego pre-ampu...Jestem skłonny dać się naciągnąć bo problemu z kasą raczej nie mam i przy okazji mógłbym sobie potestować i obiektywnie u siebie w domu go ocenić...napisz na priv ile chcesz za to cacko i jak możesz to wklej zdjęcie...

Pozdrawiam

lete

a swoją drogą to oceń czy zestawienie go z JBL LX 2004 byłoby sensowne?

Jak słuchałem kiedyś PM75 vs. NAD C350 z którym w mojej ocenie poległ to grały te wzmaki z Mission 704 więc może stąd moja zła ocena tego Marantza....żeby nie było że ja jestem ciągle podejrzliwy i że wszędzie węszę spisek, bo może każdy ma trochę racji i rzeczywiście niesłusznie się dostało temu PM 75 bo grał ze złymi kolumnami ale zawsze myślałem że dobre sprzęty to grają ze wszystkim:))) Chociaż mój dawny NAD C-350 z Paradigmem grał kiepściutko....)

PZDR

>norwidos

Zdjecia masz juz wyslane na maila. Zobaczysz, jak to jest pomyslane z tymi wyprowadzeniami.

Jestem chyba jednak strasznie samolubny i jeszcze jakis czas bede mial nadal dwa PM-75 ;-)

Pozdrawiam,

Lete

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.