Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do DENON AVR x4300h

kolmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów. Zwracam sie z prosba o pomoc w doborze dobrze grajacych kolumn podstawkowych do amplitunera DENON AVR x4300h. Do tej pory gral on razem z wysluzonymi podlogowkami JAMO d570 - jako fronty w zestawie 5.1. Dzwiek raczej mnie zadowalal. Pokoj to 4,7x4 czyli ok 19m2. Musze zrobic remont i niestety nie bedzie miejsca na podlogówki. Zestaw glownie sluzy do kina domowego, rzadziej do odsluchu muzyki. Lubie posluchac dobrej muzyki, nie stronie od dobrego rocka, muzyki klasycznej i nowoczesnej technicznej. Chcodzi o to zeby graly :) Budzet ok 4000.

Witaj.

Myślę, że najbardziej optymalnymi opcjami będzie Focal Aria 906 oraz Pylon Audio Diamond Monitor. To mocne, szybkie, dynamiczne granie. Zestawy sprawdzą się tak w kinie domowym, jak i muzyce. Ostatnią i prawdopodobnie obiektywnie najlepszą opcją jest Kef R300. To brzmienie także dynamiczne, oferujące świetną przestrzeń, bardzo dobrą plastykę.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A ktore z nich moga pochwalic sie mocniejszym basem? Nie wiem czy nie zrezygnuje rowniez z suba bo do tej pory malo z niego korzystalem....a miejsce po nim sie przyda. Choc slyszalem opinie ze podstawkowe daja raczej malo basu i potrzebny jest dobry subwoofer. Niestety na odsluchy nie dam rady przyjechac - za daleko :)

Polecałbym Ci któreś z poniższych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pierwsze mieszcza sie sie w moim choc i tak napietym budzecie.Nie ma nic za darmo :) Ale te DF sm65 wydaja sie z opisu byc naprawde dobre. Tylko czy faktycznie tak nisko schodza z basem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ktore z nich moga pochwalic sie mocniejszym basem? Nie wiem czy nie zrezygnuje rowniez z suba bo do tej pory malo z niego korzystalem....a miejsce po nim sie przyda. Choc slyszalem opinie ze podstawkowe daja raczej malo basu i potrzebny jest dobry subwoofer. Niestety na odsluchy nie dam rady przyjechac - za daleko :)

KEF R300 posiadają dużo basu na spokojnie wypełnią dźwięk w dolnych pasmach na 19m2! Inną ciekawą propozycją Monitor Audio Silver 100 który według mnie lepiej się zgra z Denonem z basem też da radę. Co będzie różnić się miedzy R300 a Silver 100 - R czysta bedą troche wolniejsze lecz będzie tego basu więcej. Silver 100 zagra bezpośrednio i wyraźnie. lepiej buduje scenę.

Pozdrawiam.

Pierwsze mieszcza sie sie w moim choc i tak napietym budzecie.Nie ma nic za darmo :) Ale te DF sm65 wydaja sie z opisu byc naprawde dobre. Tylko czy faktycznie tak nisko schodza z basem?

Oj schodzą. Mam w domu, używam.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.