Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie w sprawie kolumn?!

Gość Jedi

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie to dobry zestaw który podałeś tylko ten tył mi się nie podoba, może lepiej 601 S3. Nie wiem jak z basem, bo nie słubhałem tego suba. A pokoju wcale nie musisz powiększać, bo przecież po to masz w amplitunerze regulację opóźnień, odbić odległości do ściany itd to wszystko możesz ustawić. Wkońcu to jest kino domowe. Gdybyś jednak powiększał pomieszczenie to na pewno taki zestaw nie nagłośni go. Musiałbyś wtedy poszukać jakiś kolumn podłogowych.

Jak idziesz w BW (moim zadniem to dobry wybór) to na przód nie kupuj 602.5 tylko 602!!! te monitory są lepsze od tych pseudopodłogówek!!! i tańsze. a zamiast taego jak w poprzednim poście ma tyłu kup 601. masz 17m2 i podłoówki nie są Ci potrzebne. 602 bedzie miał lepszą stereofonie, dynamikę, lepszą scenę.

Gość Jedi

(Konto usunięte)

Bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi!!!

Niewiem czy warto pakowac pieniadze w tylne glosniki przeciez one graja przez jakies 30% czasu a do tego wydaja z siebie dzwiek znacznie bardziej cichy niz przod?! Ale oczywiscie 601 maja bass reflex z przodu co pewnie jest kozystniejsze w pokoju o moich wymiarach

Mam jeszcze pytanie jaki glosnik podlaczyc na kanal tylni centralny?

i czy ktos sluchal suba b&w 303?

serdecznie pozdrawiam

Do 17 metrów 602 na fronty spokojnie wystarczą. Na tył kupiłbym zdecydowanie 600, zwłaszcza jeśli ta sama cena co 303. Nie wiem jak jest w wersji S3 ale w S1 brzmienie serii 600 i 300 dzieliła przepaść.

Gość Jedi

(Konto usunięte)

Witam

Wiem ze ten temat byl juz pare razy walkowany ale mam problem ktory mam nadzieje pomozecie mi rozwiazac. A mianowicie chcialbym kupic glosniki b&w 602.5 na przod 303 na tył centr. lcr 60 i sub 303 wszystkie kolumny z serii S3. Chce to wszystko podpiac do onkyo txsr 600.

Mam pokoj 17m2 i jestem poczatkujacym melomanem ( jezeli moge sie tak wogole nazwac).

CZy taki zestaw zagra dobrze a przede wszystkim czy jest oplacalny czy nie lepiej zainteresowac sie innymi markami?

Bardzo was prosze o pomoc i pozdrawiam serdecznie

https://www.audiostereo.pl/topic/1413-pytanie-w-sprawie-kolumn/

powiększ pokój conajmniej 2 razy a potem myśl o zestawie 5+1

w tak małym pomieszczeniu dzwięk bedzie się nakładał , musisz założyć , że każdy z głośników powinien mieć przestrzeń wolną wokół siebie ok. 1,5 m z przedu min 0,5 z tyłu

• 33 lat później...

Radziłbym posłuchać też Audio Academy "Phoebe", ostatnio miały znakomite recenzje w Audio Video.Można też do nich dokupić center, tyły i bardzo dobry subwoofer.To wszystko razem wzięte wyniesie cie taniej niż zestaw B&W.Jeżeli chodzi o jakość........no cuż, musisz sam posluchać, na pewno sie nie zawiedziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.