Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki SUBWOOFER do stereo - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, Piotr Sonido napisał:

mówił że firma przechodziła pewną restrukturyzację. Zarówno u siebie wewnątrz firmy jak i globalnie na przykład zmieniając dystrybutorów. Być może wszystko poszło nie tak. 

Mogłeś pomylić przyczynę ze skutkiem: coś poszło nie tak i dlatego podjęto restrukturyzację.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

43 minuty temu, BlueDot napisał:

I od nowa 🤣

Serio, to juz staje sie coraz bardziej meczace.

Gdy wszystko idzie tak jak powinno, to się mówi, że firma się rozwija.

Ps

Nie chcesz to nie czytaj.

Edytowane przez szymon1977

13 godzin temu, BlueDot napisał:

Tutaj raczej mozna kupic to co jest na stronie sklepu i przewaznie sklep jest uwazany za dystrybutora. Wybor jest, ale w Polsce jest wiekszy.

Ten jest chyba najwiekszy i najpopularniejszy w Irlandii a na dodatek fajny bo biora w rozliczeniu tez sprzet uzywany. Oczywiscie nie jakies graty 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to podobnie jak w Anglii w której kiedyś byłem. Tamtejszy rynek poznałem. Spodziewałem się że są podobne.

13 godzin temu, raiwan napisał:

Nie tylko suby robią dobre 😉

Rzadko się zdarza, żeby ktoś odsprzedawał kolumny xtz na accuton a co dopiero model flagowy m2... 

Chwala się tym, że ich suby są używane w jednych z lepszych studiów nagraniowym nawet w USA 

Tego nie wiem. Może. Kolumn nigdy nie słuchałem. 

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

Mogłeś pomylić przyczynę ze skutkiem: coś poszło nie tak i dlatego podjęto restrukturyzację.

Banned

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Banned

Kolejny dzień się zaczyna. Nie chcesz odpowiadaj to nic i nikt Cię nie zmusza. Ale jak dziś pod każdym moim wpisem powtarzać będziesz to słowo, to jako trolling zgłoszę.

Miłej zabawy udawanie posiadania racji życzę.

Teraz, szymon1977 napisał:

Kolejny dzień się zaczyna. Nie chcesz odpowiadaj to nic i nikt Cię nie zmusza. Ale jak dziś pod każdym moim wpisem powtarzać będziesz to słowo, to jako trolling zgłoszę.

Miłej zabawy udawanie posiadania racji życzę.

Pisze do ciebie ostatni raz. Będę to pisał kiedy mnie cytujesz. Zamiast ci odpowiadać i tłumaczyć jak dziecku wszystko będę pisał "banned" 

Po prostu przegiales. Inni powinni robić to samo. Moderacja usunęła reakcje jakoś sobie radzić z tobą musimy. 

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Po prostu przegiales. Inni powinni robić to samo. Moderacja usunęła reakcje jakoś sobie radzić z tobą musimy. 

Ukrócenie przez moderację zaczepek personalnych pod moim adresem, którymi wraz z kilkoma userami zaśmiecaliście ostatnio całe Forum, jest wygraną wszystkich userów... wszystkich poza Tobą.

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Pisze do ciebie ostatni raz.

Tak trzymać 👍

• 3 tygodnie później...

W końcu przytargałem karton z garażu;) Rozpakowałem i żona nawet przystępna;)

ASW 610 podłączony na szybko, przesłuchany na szybko, więcej wrażeń wkrótce. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek11

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

33 minuty temu, Ajothe napisał:

Dawkujesz emocje jak Zygmunt Hajzer 🤣

Sub lśni bielą jak skarpety wyprane przez Chajzera.

1 godzinę temu, tomek11 napisał:

W końcu przytargałem karton z garażu;) Rozpakowałem i żona nawet przystępna;)

ASW 610 podłączony na szybko, przesłuchany na szybko, więcej wrażeń wkrótce. 

Ukryta Zawartość

No dawaj, opowiadaj.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Faktycznie wygląda trochę jak pralka 😋

Byle tylko wydawał nieco lepsze dźwięki 😛

Chociaż ja mam obecnie bardzo małą łazienkę i faktycznie jak wiruje to gromadza się tam spore pokłady basu 😛

W dniu 29.12.2023 o 21:15, Ajothe napisał:

Faktycznie wygląda trochę jak pralka 😋

Na żywo jest lepiej, obiektyw jakoś spaskudził te proporcje do pralki:)

W dniu 29.12.2023 o 20:07, szymon1977 napisał:

I to w proszku Vizir;) A poważnie, jest tylko lekki dysonans między lekko przełamaną wanilią bielą Elaców (i do tego w lakierze), a białym-białym kolorem Bowersa w winylu. No ale za 2400 zł trudno cudów się spodziewać... Choć sub jest wykonany dość zacnie, potencjometry mają fajny opór, nie chodzą jak w PRL-owskim telewizorze. Przełączniki OK, maskownicę i tak zdjąłem, nóżki dobrej jakości. Bryła dość kompaktowa, miła dla oka.

W dniu 30.12.2023 o 13:58, Piotr Sonido napisał:

Byle tylko wydawał nieco lepsze dźwięki 😛

Nie pisałem za wcześnie, bo to nie takie proste. Trzeba pobawić się ustawieniami i to zajmuje trochę czasu. Poza tym dawno wyrosłem z wylewania zachwytów nad sprzętem odpalonym pół godziny wcześniej:) Choć po kilku dniach muszę przyznać, że efekt za 2400 zł jest bardzo dobry i Bowers zostaje, nawet jeśli zajmuje dodatkowe miejsce w pokoju. Jak jeszcze pobawię się ustawieniami, to za tydzień albo dwa napiszę więcej.  Żona ogląda Sylwestra Marzeń i jest wniebowzięta (dzisiaj podłączyłem TV do HDMI Powernode'a, wiedziałem kiedy to zrobić, żeby nie marudziła na nowy mebel;). Na razie ustawiłem Low Pass w subie na 50Hz i w Powernode zwrotnicę też na 50HZ (Elaci są cięte poniżej 50Hz). Volume ok. 9:30-10:00, nie więcej. Jak dam więcej, to w niektórych utworach dół jest trochę za mocny. Jak ma być muzycznie, a nie boomboxowo, to potek w Bowersie chyba max na 11:00, zależnie od kolumn/pomieszczenia. Nie słyszę lokalizacji suba (wczoraj moja lepsza połowa zapytała, "a to gra, stamtąd"?), więc chyba ok. No ale cięty dość nisko. Pełniejszy dźwięk, ale bez dudnienia i zalania średnicy. Taki był cel. 

Wczoraj, tzn. dzisiaj, Deepchord słuchany do 2:00:) Fajnie, bo na niskich poziomach dobrze gra cały system i sub też. A sąsiedzi mogą spać spokojnie. 

Edytowane przez tomek11

Negatywne opinie nt suba w w stereo to zazwyczaj Ci, co go nigdy w życiu nie słyszeli piszą.

Koniecznie musisz sprawdzić faza 0° czy 180° - mi 180° wydawało się nielogiczne, a jak przełączyłem to mi szczęka opadła. Zobacz sam: czerny bez suba, zielony faza 0°, czerwony faza 180° 

Ukryta Zawartość

Ps

Ja mam gąbki w otworach BR, ale to kwestia kaprysu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Koniecznie musisz sprawdzić faza 0° czy 180° - mi 180° wydawało się nielogiczne, a jak przełączyłem to mi szczęka opadła. Zobacz sam: czerny bez suba, zielony faza 0°, czerwony faza 180° 

Dzięki za sugestię, przyznaję, tego nie próbowałem. Ale to już jutro:)

26 minut temu, szymon1977 napisał:

W przypadku Elaców Vela BS403 trudno o tym mówić;)

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Negatywne opinie nt suba w w stereo to zazwyczaj Ci, co go nigdy w życiu nie słyszeli piszą.

Ukryta Zawartość

Ps

Z tego wykresu wynika ze przy 50Hz naklada Ci sie sub na kolumny, czyli jest przyciety zbyt wysoko.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Z tego wykresu wynika ze przy 50Hz naklada Ci sie sub na kolumny, czyli jest przyciety zbyt wysoko.

Zagłębiasz się w szczegóły, a istoty problemu nie zauważasz. A że w tych szczegółach też nie do końca masz rację... szkoda czasu.

-----

4 godziny temu, tomek11 napisał:

Dzięki za sugestię, przyznaję, tego nie próbowałem. Ale to już jutro:)

Za rok znaczy się 🙂

Edytowane przez szymon1977

Jutro to nie rok. 

Rok to odstęp czasu między jednakowymi ustawieniami planety. Co trwa 365 dni. Chodź nie dokładnie.

Lepiej sprawdzić "jutro" 🙂

wszystkiego dobrego w nowym roku

• 2 tygodnie później...

Hola! Mam prośbę o podpowiedź w kwestii kabla do suba - jaki sprawdzi się najlepiej w roli kabla do wejść wysokopoziomowych? Posiadany przeze mnie kabelek RELa jest zbyt krótki i w jego miejsce zastosowałem przewód instalacyjny 3x1,5mm2. Niestety działa on jak antena i początkowo słychać było jakieś dźwięki, jakby audycja radiowa, w kolumnach. Obecnie tego efektu nie słyszę, ale niepokój pozostał, bo zapewne dodaje on nieco szumu do sygnału. Macie jakieś sprawdzone rozwiązania?

38 minut temu, mood napisał:

Hola! Mam prośbę o podpowiedź w kwestii kabla do suba - jaki sprawdzi się najlepiej w roli kabla do wejść wysokopoziomowych? Posiadany przeze mnie kabelek RELa jest zbyt krótki i w jego miejsce zastosowałem przewód instalacyjny 3x1,5mm2. Niestety działa on jak antena i początkowo słychać było jakieś dźwięki, jakby audycja radiowa, w kolumnach. Obecnie tego efektu nie słyszę, ale niepokój pozostał, bo zapewne dodaje on nieco szumu do sygnału. Macie jakieś sprawdzone rozwiązania?

Owin go w folie aluminiowa. Kabel Rela to tez kabel instalacyjny bez ekranu.

10 minut temu, BlueDot napisał:

Kabel Rela to tez kabel instalacyjny bez ekranu.

No to słabe jest trochę. Bez hejtu, ale specjalista od subów, jakim jawi się REL, nie powinien pozwalać na "wycieczki" swoich subów po pokoju (a jako remedium nie powinien też polecać podklejania ich taśmą dwustronną), czy choćby właśnie na kable bez podwójnego ekranowania. Tym bardziej, że nie są to tanie zabawki na tle konkurencji.

Edytowane przez tomek11

11 minut temu, BlueDot napisał:

Owin go w folie aluminiowa. Kabel Rela to tez kabel instalacyjny bez ekranu.

Dzięki za sugestię! Kabel RELa ma dwie żyły osłonięte plecionką podłączaną do masy i wygląda na to, że pełni ona też funkcję ekranu.

38 minut temu, mood napisał:

Dzięki za sugestię! Kabel RELa ma dwie żyły osłonięte plecionką podłączaną do masy i wygląda na to, że pełni ona też funkcję ekranu.

To kup kabel od Rela i juz.

46 minut temu, tomek11 napisał:

No to słabe jest trochę. Bez hejtu, ale specjalista od subów, jakim jawi się REL, nie powinien pozwalać na "wycieczki" swoich subów po pokoju (a jako remedium nie powinien też polecać podklejania ich taśmą dwustronną), czy choćby właśnie na kable bez podwójnego ekranowania. Tym bardziej, że nie są to tanie zabawki na tle konkurencji.

Mialem kilka roznych modeli i nie zaobserwowalem ich spacerow po pokoju. 

30 minut temu, BlueDot napisał:

To kup kabel od Rela i juz.

Nie wydaje mi się, by warto było kupować kabel wykonany z aluminium. Stąd moje pytanie o sprawdzone przez inne osoby rozwiązania.

1 godzinę temu, mood napisał:

Nie wydaje mi się, by warto było kupować kabel wykonany z aluminium. Stąd moje pytanie o sprawdzone przez inne osoby rozwiązania.

A kto powiedzial ze on jest aluminiowy?

Godzinę temu, BlueDot napisał:

A kto powiedzial ze on jest aluminiowy?

Stwierdzone organoleptycznie. Być może jest to stal, a nie aluminium. Mowa o kabelku, który był dołączony do mojego suba.

• Pokaż nowe odpowiedzi