Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki max 1000 złotych

foka79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam dac słuchawkowy do komputera ASUS XONAR ESSENCE STU z którego jestem bardzo zadowolony i wysłużone słuchawki sennheiser HD 598. Dac działa jak należy, niestety słuchawki się kończą i czas na zmianę. Myślę nad hd 599 lub had 600 - różnica w cenie prawie x2. Nie wiem czy warto dopłacać do wyższego modelu, a może ktoś poleci inną opcję, może jakieś słuchawki półotwarte ( w zamkniętych bolą mnie uszy).

https://www.audiostereo.pl/topic/141711-s%C5%82uchawki-max-1000-z%C5%82otych/

różnica w cenie prawie x2. Nie wiem czy warto dopłacać do wyższego modelu,

Wypożycz i sprawdź sam. Inaczej się nie dowiesz. Tutaj kązdy prawie ci napisze, że droższe to lepsze.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam,

HD600 to wyższa półka niż HD599. Brzmienie jest bardziej rozdzielcze ale również ocieplone. Są to słuchawki szczegółowe i niemęczące.

Alternatywą mogą być Beyerdynamic DT990Ed. w wersji 600Ohm. Względem HD600 prezentują szybszy dźwięk z bardziej zwartym dołem.

Pozdrawiam

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oczywiście, że nie. Weź jeszcze pod uwagę produkty Audiotechnica. Seria monitor brzmi ciekawie. Nie dawno słuchałem A-990 Z.

Co prawda to inny dźwięk a niż HD600, ale moim zdaniem wygodniejsze na głowie.

W dniu 11.12.2018 o 14:42, foka79 napisał:

Chyba bez odsłuchów się nie obejdzie.. dziękuję serdecznie za poświęcony czas i Wasze propozycje.

HD600 to świetne słuchawki, HE400i też,  chociaż to inny sposób  prezentacji brzmienia i warto im się przyjrzeć.

Asus Xonar powinien sobie z nimi poradzić,  poszukaj jeszcze na rynku wtórnym, można trafić jedne i drugie w dobrym stanie za połowę ich ceny, czasem w parze z dobrym przewodem prócz fabrycznego.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Audiotechnica A-990 z, to słuchawki zamknięte do których nie jestem przekonany, a jeśli chodzi o używki to podziękuję..  Jestem umówiony na jutrzejsze odsłuchy w okolicznym salonie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.