Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch rp-260f jaki dobrac wzmacniacz?

Lukasz_63280

Rekomendowane odpowiedzi

Wszedlem dzisiaj w posiadanie kolumn klipsch rp-260f i teraz czas na dopasowanie odpowiedniego wzmacniacza,muzyka jaka mnie interesuje to glownie house,techhouse ale slucham rowniez innych typow muzyki bo sluchac tylko jednego rodzaju to jak jesc codziennie ziemniaki ;)

Za kazda rade z gory dziekuje

Sent from my Alpha using Tapatalk

Czy Onkyo A-9010 lub Onkyo A-9030 bedzie dobrym wyborem??

Do Klopsch RP-260F najlepiej szukać wzmacniacza o szybkim brzmieniu, ale także dobrej plastyce, wypełnieniu i raczej ciepłej charakterystyce, łagodnej górze pasma. Wspomniane wzmacniacze ostatecznie mogą być, chociaż w połączeniu z Klipsch uzyskamy dźwięk raczej suchy, techniczny bez wypełnienia. Znacznie lepszą opcją będzie niestety trochę droższy, ale wyraźnie lepszy Advance Acoustic X-i50BT, może NAD C326 BEE lub z droższych urządzeń Cyrus One.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Umnie podobne klipsche grają z HK 980 i mi się podoba. Źle było z sony TA F435R oraz z Onkyo 8670, krew z uszu:( bardzo fajnie było natomiast z NAD 3400 monitor oraz luxmanem L-190 (prawdopodobnie bo to dawno temu było słuchane. równie dobrze mógł to być L210 )

Miałem chwilę te kolumny. W kinie dawały sobie świetnie radę. W stereo słabo. Została reszta od kina a fronty wyleciały. 

Te wzmacniacze to śmiech do tych kolumn. Minimum nad 326 bee. Mimo jego błędów konstrukcji polecam ci go. Też miałem. 

Albo coś z hybryd lub wzmacniaczy lampowych. Bez ciepła w dźwięku się nie uda.

Dzieki,dosyc ciekawe opcje I raczej onkyo sobie odpuszcze.mysle ze wybor padnie na jeden z tych trzech:
Advance Acoustic X-i50BT
HK 980
NAD C326 BEE
nie ukrywam ze cenowo 2 ostatnie zachecaja (tansze niz onkyo)
Ale drozszego (pierwszego) tez biore pod uwage
Pytanie z ktorym beda brzmialy najlepiej?
A moze jeszcze jakas inna opcja?

Miałem chwilę te kolumny. W kinie dawały sobie świetnie radę. W stereo słabo. Została reszta od kina a fronty wyleciały. 
Te wzmacniacze to śmiech do tych kolumn. Minimum nad 326 bee. Mimo jego błędów konstrukcji polecam ci go. Też miałem. 
Albo coś z hybryd lub wzmacniaczy lampowych. Bez ciepła w dźwięku się nie uda.

Obawiam sie ze lampowy przekrocza moj limit cenowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.