Skocz do zawartości
IGNORED

TOPPING DX3 Pro - opinie

czort

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wschodniej aukcji znalazłem coś takiego 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Szukam czegoś co zastąpi tradycyjny odtwarzacz CD i będzie odtwarzało muzykę na podobnym poziome jakościowym.

W powyższym urządzeniu jest możliwość podłączenia źródła dźwięku bezprzewodowo lub kablem USB - źródłem dźwięku będzie smartfon jako baza z bezstratnymi plikami audio.

Może ktoś z Was używa takich urządzeń na co dzień więc prosiłbym o jakieś opinie i ewentualnie inne urządzenia tego typu w rozsądnej cenie (800 zł).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/141901-topping-dx3-pro-opinie/

Tu masz pomiary i recenzję 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Ja mam uboższego brata Topping D10 i nie mogę złego słowa powiedzieć. Ten DX jest na lepszej kości AKM i w tej kategorii cenowej wymiata konkurencję. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Dzięki Mariusz. Myślałem też od Topping D50 ale niestety nie ma BT, a wątpię żebym usłyszał różnice pomiędzy D50 a DX3 PRO (oczywiście na kablu). Także zamawiam i zdam relacje po dostawie :) 

• 1 miesiąc później...

Obiecałem więc piszę :)

DAC doszedł w całości w przewidywanym terminie (18 dni). Sprzęt prezentuję się bardzo dobrze, co do wrażeń dźwiękowych to ja jestem bardzo zadowolony. Sterowniki dla WIN10 dostępne na stronie producenta, instalacja i wykrycie urządzenia bezproblemowa.

Częstotliwość próbkowania z kompa do 192kHz 24bit. Telefon z funkcją OTG po podpięciu do portu USB bez problemu wykrywa zewnętrzne źródło dźwięku i tutaj częstotliwość próbkowania 96kHz (Honor View 10) i 192kHz (Samsung Galaxy J6).

Jeżeli chodzi o połączeni BT częstotliwość próbkowania 44.1kHz dla Honora i Samsunga. Przy Honorze wykorzystywany jest kodek aptX HD.

Jakość dźwięku jak dla mnie bez różnicy jeżeli chodzi o komputer i smartfon.

Ludzie na Audio Science Review raportowali jakiś szereg problemów z tym modelem. Mam nadzieję, że Ciebie ominą. 

Do mnie właśnie przyszedł Topping DX7s do kompa.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

Możesz napisać coś więcej o tym DACu?

Chciałbym kupić jakiś w cenie 2000-2500 i rozważam także DX7s. Słuchałem u siebie kilka Daców: XiangShenga 05A, SMSL M9, SMSL M10, Aune S6. Najbardziej podobał mi się M9, ale szukam dalej. Jest też opcja zakupu Audiolaba 8300CD, tam też jest chwalony DAC na przetworniku Sabre.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

chyba...

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.