Skocz do zawartości
IGNORED

A może by tak system dzielony?

jaxcek

Rekomendowane odpowiedzi

Oj tak. I dlatego nadal nie powiedziałem definitywnego „nie”dla lamp. Ciekaw jestem jak brzmi najlepszy Cayin 845 i jeszcze mnóstwo innych. Zdecydowanie jednak dziś nie jestem gotów na systemy dzielone.

Myślę, że powinieneś przestać omijać szerokim łukiem ASR Emittera. Ma on absolutnie rewelacyjny stosunek cena/jakość - to trochę taka dzielonka, ale bez zbędnego pieprzenia się w dodatkowe kabelki.  Za 10-12k można dostać rocznik, który większość klocków ocierających się o 20k rozwali w pył - wystarczy porównać budowę.

To taka Leema Tucana meets Haiku Sol II - znakomite dociążenie w pełnym zakresie, absolutna kontrola nad membranami, a przy tym rozdzielczośc, barwa.

Bardzo dobre opnie zasłyszane krążą o produktach Trilogy - miałem wprawdzie okazję słuchać tylko niepozornego Pre gramofonowego tej firmy, ale zrobiło na mnie świetne wrażenie. 

No i wzmacniacze lampowe Line Magnetic na lampie 845 zdecydowanie wpisałbym na listę. 

30 minut temu, julius-6 napisał:

Myślę, że powinieneś przestać omijać szerokim łukiem ASR Emittera. Ma on absolutnie rewelacyjny stosunek cena/jakość - to trochę taka dzielonka, ale bez zbędnego pieprzenia się w dodatkowe kabelki.  Za 10-12k można dostać rocznik, który większość klocków ocierających się o 20k rozwali w pył - wystarczy porównać budowę.

To taka Leema Tucana meets Haiku Sol II - znakomite dociążenie w pełnym zakresie, absolutna kontrola nad membranami, a przy tym rozdzielczośc, barwa.

Bardzo dobre opnie zasłyszane krążą o produktach Trilogy - miałem wprawdzie okazję słuchać tylko niepozornego Pre gramofonowego tej firmy, ale zrobiło na mnie świetne wrażenie. 

No i wzmacniacze lampowe Line Magnetic na lampie 845 zdecydowanie wpisałbym na listę. 

Dorwanie ASR Emittera do odsłuchu w domu graniczy z cudem. Co do Line Magnetic 845/805 to mam  w planach i czekam na dostępność. Myślisz że jest lepszy niż Cayin na 845?

2 minuty temu, jaxcek napisał:

Dorwanie ASR Emittera do odsłuchu w domu graniczy z cudem. Co do Line Magnetic 845/805 to mam  w planach i czekam na dostępność. Myślisz że jest lepszy niż Cayin na 845?

A skąd jesteś ? Może po ludziach popytaj w okolicy? Wiem, że na Śląsku parę osób go ma, w Łodzi sprzedaje go lukag72

Co do LineMagnetic vs. Cayin - trudno powiedzieć, bo nie słuchałem ani jednego ani drugiego, ale w tej chwili to LM uchodzi za najmniej chiński z chińskich brandów i ponoć sporo dobrych bebechów tam pakują. 

I właśnie Line Magnetica polecił mi tez p. Kisiel - konstruktor moich Esa Neo.

ASR sprzedaje ktoś z Krakowa, spróbuję zagadać. Ale jak widzę ten wzmak na rolkach i jeszcze z extra zasilaczem to już się boję.

RCM zdaje się ma (miał?) dystrybucję ASR - może warto tam zapukać na odsłuch?

ASR słyszałem 2 sztuki - jeden nowszy chyba po 2013 ma mój kolega we Wro, a drugiego słuchałem chyba 1998 rok.
1998 na pewno mniej dynamiczny, ale cieplejszy, a ten nowszy... to jest torpeda. I nie potrzebujesz wcale kosmicznej wersji z 2 zasilaczami i pięcioma bateriami. Bez sprawdzania  parametrów prawie w ciemno obstawiam, ze nawet ten z pojedynczym zasilaniem ma z 2x większy zapas mocy niż to czego do tej pory słuchałeś. 

Ta nowsza wersja w moim odczuciu jest bardziej przezroczysta - nie ociepla już tak przekazu. 

W dniu 25.12.2018 o 21:26, kocurro napisał:

Przywołam krótkie zdanie jakie napisano w teście tego wzmacniacza z magazynu Audio-Video z lutego bieżącego roku z którym się zgadzam. 

(...) Jeśli miałbym krótko scharakteryzować ten wzmacniacz to najbardziej do niego pasuje określenie „gain wire” – w tłumaczeniu: „przewód ze wzmocnieniem”. 

Po odsłuchach wzmacniacza Audio-GD Master 10 w pełni się zgadzam. Mocarna maszyna, ze świetnym, neutralnie wyważonym dźwiękiem. Szkoda że Chińczycy nie zintegrowali DACa. Tak bardzo chwalony i reklamowany Hegel może Masterowi 10 co najwyżej polerować radiatory. Przynajmniej w moim systemie.

11 minut temu, jaxcek napisał:

Szkoda że Chińczycy nie zintegrowali DACa.

To wtedy kosztowałby 15-20 tys zł. Wsadzanie do takiego wzmacniacza najtańszego przetwornika za kilkaset zł nie ma sensu. Musiałby to być przetwornik na poziomie co najmniej R2R 1.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.