Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do monitor audio silver rs6

ondraszko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Aktualnie moje monitor audio rs6 graja z nastoletnim juz amplitunerem onkyo.

Zamierzam wymienić amplituner na coś nowego posiadającego opcje radia internetowego, możliwości słuchania spotify Ale równocześnie podłączonego do dekodera tv /tv. Tak aktualnie puszczam dźwięk z dekodera tv przez amplituner.

Wpadł mi w oko onkyo tx8250 teraz też tx8270...

Mam pytanie - jaki z amplitunerow stereo "pasuje" do tych kolumn?

Używane są do dźwięku z tv , muzyka to głównie queen, dire straits, ale też zdarza się coś mocniejszego jak ac/dc, metallica itp...

Coś mi poradzicie? Bo sprzęt i na rynku jest masa przeroznego.  Budżet im niższy tym lepszy Ale tak w 2.5k chciałbym się zmieścić.

3 godziny temu, ondraszko napisał:

Budżet im niższy tym lepszy Ale tak w 2.5k

Hej jeżeli jesteś zadowolony z swojego obecnego sprzętu i brakuje Ci tylko opcji internetowych to może lepiej kupić taniego jak barszcz hromecasta audio :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo jeżeli potrzebujesz czegoś bardziej zaawansowanego :

Ukryta Zawartość

albo z pilotem i możliwością podpięcia pędraka z muzyką : 

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję za podrzucenie linków- kupię na pewno i powędruje razem z tym stareńkim onkyo do warsztaciku. W salonie jednak chciałbym dać nowy amplituner tak żeby pozbyć się kabli (przetwornika optycznego) zyskać pilota . Ogólnie ten mój stary ampli wizualnie niezbyt się prezentuje A że żona daje zielone światło... :)

A w przypadku amplitunerów stereo z możliwością podpięcia tv po hdmi to tylko te Onkyo  tx8270 podchodzi .

Może ktoś słyszał je z Twoimi kolumnami ale z tego i tak nic nie wynika bo każdy słyszy co innego ;). 

Najprościej będzie kupić przez neta jeżeli Ci nie podpasują to zawsze masz 14 dni ma zwrot , albo poszukać sklepu audio w swojej okolicy i po prostu wypożyczyć .

Musisz sam posłuchać czy taki sposób grania jest dla Ciebie odpowiedni .

Pozdrawiam 

Dziękuję za porady.

Jak rozumiem to w zasadzie mam do wyboru albo onkyo albo kino domowe - z racji funkcjonalności jaką oferują sprzętu.

Mam nadzieję, że to zestawienie (MA + tx-8270) zgrają się ze sobą i brzmienie spodoba mi się.

A z innej beczki - czy podstawki granitowe (albo drewniane bo też mi gdzieś mignęło) mogą coś wnieść do pracy kolumn? pomieszczenie ok 32m2, 4x8m kolumny na wąskiej ścianie, mebli niewiele, sufity i ściana za kolumnami to rigips pozostałe ściany tradycyjnie wykończone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.