Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha As-701 + Yamaha CD700 + Elac Debut F6.2

Scorza

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Jestem posiadaczem zestawu stereo jak w temacie + Yamaha WXAD 10, okablowanie RCA Atlas Element Integra, kable głośnikowe Chord Clearway. Mam do Was pytanie odnośnie ulepszania zestawu, a dokładnie wymiany odtwarzacza CD na Yamaha CD 1000 byłaby zauważalnym podniesieniem jakości zestawu? Ewentualnie takie odtwarzacze jak Myryad Z210, Rotel RCD 1572, Musical Fidelity M3scd byłyby lepsze? Ma ktoś doświadczenia wyżej wymienionych odtwarzaczy ze wzmacniaczem As-701? Czy może lepszym pierwszym krokiem byłaby wymiana wzmacniacza?

Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki ;)

Różnica pomiędzy odtwarzaczem 700 A 1000 jest bardzo duża. Od budowy, po jakoś dźwięku. Choć wydaje mi się, że lepszym posunięciem byłaby zmiana wzmacniacza na wyżej.

realnia zmiana to rzecz jasna zmiana wzmacniacza, ale potem zacznie się pogoń za źródłem. możesz poszukać jakiegoś dobrego DACa i CD-S700 wykorzystać jako transport.

jak już przy wyglądzie jesteśmy , as 701 , inna budka i brak tunera i mamy coś koło amplitunera stereo rx 797 za ok 700 zł ale nowy model ochy achy jak to piknie gra za 3x większą cenę 

Aktualnie masz system zbudowany z podobnej klasy komponentów. Wymiana jednego elementu na znacznie lepszy oczywiście wpłynie korzystnie na ostateczną jakość dzwięku, ale nie wykorzystasz pełnych możliwości jakościowych nowego urządzenia. Jeśli zależy Ci na wyraźnym skoku jakościowym, moim zdaniem najlepszą opcją jest przeznaczenie trochę czasu i posłuchanie wielu różnych kompletnych konfiguracji. Po znalezieniu systemu docelowego możesz etapami zmieniać poszczególne elementy systemu. Pamiętaj, system gra jako całość odpowiednio dobrana a nie solo elementy.

Zapraszam do nas na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 31.12.2018 o 15:50, Scorza napisał:

Cześć wszystkim!

Jestem posiadaczem zestawu stereo jak w temacie + Yamaha WXAD 10, okablowanie RCA Atlas Element Integra, kable głośnikowe Chord Clearway. Mam do Was pytanie odnośnie ulepszania zestawu, a dokładnie wymiany odtwarzacza CD na Yamaha CD 1000 byłaby zauważalnym podniesieniem jakości zestawu? Ewentualnie takie odtwarzacze jak Myryad Z210, Rotel RCD 1572, Musical Fidelity M3scd byłyby lepsze? Ma ktoś doświadczenia wyżej wymienionych odtwarzaczy ze wzmacniaczem As-701? Czy może lepszym pierwszym krokiem byłaby wymiana wzmacniacza?

Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki ;

Witam.

Sama zmiana CD wniesie trochę świerzości w twoim zestawie audio(zdecydowanie poprawi jakość brzmienia), lecz sądzę iż lepszym wyborem była by zmiana wzmacniacza. Co chciałbyś poprawić w swoim systemie?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.