Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Yamaha rn602

Faustusg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam ogromna prosbe o pomoc w doborze sprzetu. Planuje zakup Yamaha rn602 (muzyka glownie z sieci, pen drive, itp. jestem raczej zdecydowany i na chwile obecna nie rozwazam nic innego). Nie wiem natomiast jakie dobrac glosniki. Interesuja mnie jakies male podlogowki tak do max. 90cm, myslalem tutaj glownie o Dali Zensor 5, Monitor Audio Bronze 5 czy Monitor Mr4.Pokoj okolo 20-22 m2, kolumny beda staly okolo 2 metrow od siebie i okolo 3m od sluchacza, muzyka to glownie death, black metal. Chcialbym zaznaczyc, ze przebywam w UK, wiec interesuja mnie modele dostepne tylko na tutejszym rynku. Powyzszy zestaw z Zensor 5 to okolo £700 co wydaje sie byc dobra cena. Bedzie to moj pierwszy zestaw. Za wszelka pomoc bede wdzieczny. 

https://www.audiostereo.pl/topic/142606-kolumny-do-yamaha-rn602/

Witaj,

do takiej wielkości pomieszczenia najbezpieczniej będzie wstawić małe kolumny podłogowe. Yamaha R-N602 nie jest demonem mocy, więc trzeba zwracać uwagę na kolumny łatwe do napędzenia. Nasi klienci do tego modelu wybierali najczęściej kolumny od Indiana Line (np Tesi, Diva) i Mission, do tego pomieszczenia LX-3. 

Zapraszamy do naszych salonów na prezentacje w/w zestawów 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Wśród wymienionych Zensor 5 to najbardziej bezpieczny wybór, ale nikt nie zna Twoich

wyobrażeń o dobrej barwie a nade wszystko o wymaganej szybkości zestawu.

Do cięższych gatunków sam wybierał bym coś na jednym wooferze i raczej monitor.

Posłuchać nie zawadzi ;-))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.