Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy subwoofer do 2000 zł

Marcin Keniol

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, k4mil3k napisał:

Miałem podobną sprawę, lecz ostatecznie ze względu na budżet wybrałem Klipsch R-120SW. Ma bass reflex z tyłu, założyłem w port BR wkładkę z pianki akustycznej i goni całkiem fajnie w 46m2 bez najmniejszego problemu. Wkładki nie ma w komplecie, trzeba ją ewentualnie zrobić samemu.

To znaczy co zrobiłeś z portem zaślepiłeś tubę? Czy dobrze rozumiem?

Tak, wyciałem odpowiedni "wsad" do portu bass reflex z grubej pianki. Niskie tony nieco wyrównały się bo miałem z nimi problem - w różnych punktach salonu występowało różne natężenie bardzo niskich częstotliwości.

Pomieszczenie masz bardzo duże także w grę wchodzi albo duży Klipsch R120SW albo nawet rozważyć zakup 2 x R-100SW. Klipsch robi świetne subwoofery, które sprawdzą się zarówno w kinie domowym jak i w stereo ale z większym naciskiem na kino. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

30 minut temu, Piter_muz napisał:

Tak się zastanawiam, bo nie mogę znaleźć czym się różni Klipsch R-120SW od R-12SW? Może ktoś ma taką wiedzę?

OK już znalazłem sorry za pytanie, które już tu wałkowaliście...

Tak na marginesie to dalej zastanawiam się jak wybrać:

1. Klipsch R-12SW ok 1200 zł (nowy)

2. Onkyo skw-940 ok 850 zł (używany)

3. MONITOR MRW-10 ok 1300 zł (nowy)

Wdzięczny bym był o doradzenie osób które znają sprzęt ?

3 godziny temu, Piter_muz napisał:

OK już znalazłem sorry za pytanie, które już tu wałkowaliście...

Tak na marginesie to dalej zastanawiam się jak wybrać:

1. Klipsch R-12SW ok 1200 zł (nowy)

2. Onkyo skw-940 ok 850 zł (używany)

3. MONITOR MRW-10 ok 1300 zł (nowy)

Wdzięczny bym był o doradzenie osób które znają sprzęt ?

Klipsch z tej tej trójki wydaje się być spoko opcją tylko to nie będzie grało z kulturą w muzyce. W kinie będzie trzęsło ? 
Spójrz może na Heco Aurora Sub 30, jest według mnie znacznie lepszy wybór jeśli mówimy o użytkowaniu suba 50/50, z nowych produktów.

4 minuty temu, S4Home napisał:

...tylko to nie będzie grało z kulturą w muzyce. W kinie będzie trzęsło ? 

Co masz na myśli możesz rozwinąć temat?

Cena wspomnianego przez Ciebie Heco za wysoka ok 2000 zł, to już bym wybrał SVS SB12-NSD.

1 minutę temu, Piter_muz napisał:

Co masz na myśli możesz rozwinąć temat?

Klipsch w kinie spełnia oczekiwania ponieważ potrafi sporo basu wygenerować, lecz w muzyce, nie koniecznie to jest priorytetem. W muzyce potrzeba szybszego sub'a z lepszą kontrolą, najlepiej konstrukcja zamknięta, ale wiadomo to jest już inna kwota. Aurora lepiej poradzi sobie w twoim wypadku.

4 minuty temu, Piter_muz napisał:

Cena wspomnianego przez Ciebie Heco za wysoka ok 2000 zł, to już bym wybrał SVS SB12-NSD.

Zapraszam po rabat na priv. w ten czas przemyślisz sprawę ?

Klipsch R12SW będzie dobrym wyborem i w kinie domowym zrobi najlepszy efekt. W przypadku stereo będzie trzeba zapewne trochę pobawić się z ustawieniem potencjometrów. Bas jest obszerny ale w stereo faktycznie może trochę brakować kontroli. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.