Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Luxman L-400 i CD NAD514

Makalu

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

aktualnie grają z Mission M73, chcę zmienić na coś lepszego - zależy mi na pełniejszym dźwięku przy niższej głośności, lepszym basie, scenie i przejrzystości - generalnie zmiana ma być na odczuwalne lepiej :)

kable bi-wire Talk Talk 3.1

salon 25m2 otwarty na kuchnie łącznie 50m2

myślałem o Kef Q5, Infinity Reference 50, może jakieś HECO

prośba o opinie lub inne rekomendacje

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/142855-kolumny-do-luxman-l-400-i-cd-nad514/

Miałem L-400 z dali 505 i jmlab cobalt 815 (obecny focal) . Ogólnie szukałbym skutecznych kolumn  raczej jaśniejszych i nie wymagających dużo "prądu" , z cobaltami grało naprawdę super ale myślę, że dali np. 450 lub wyżej też powinno być dobrze pomieszczenie masz spore... 

Nie napisałeś jaki budżet?

7 minut temu, zibi079 napisał:

Miałem L-400 z dali 505 i jmlab cobalt 815 (obecny focal) . Ogólnie szukałbym skutecznych kolumn  raczej jaśniejszych i nie wymagających dużo "prądu" , z cobaltami grało naprawdę super ale myślę, że dali np. 450 lub wyżej też powinno być dobrze pomieszczenie masz spore... 

Nie napisałeś jaki budżet?

Dzięki za odpowiedź

budzet myśle ze 1-1,5 tys chyba ze będzie coś super, te które wymieniłem mieszczą sie

dzwiekowo m73 są ok ale chciałbym mieć pełnie dźwięku przy cichszym słuchaniu i brakuje mi niższego basu, z oddechem :)

W takim budżecie szukałbym właśnie coś z jmlab/focal te cobalty powinieneść znaleźć w takiej kwocie. Ale nie ograniczaj się tylko to tej firmy tak jak pisałem kolumny powinny być skuteczne i raczej jaśniejsze. 

Przy cichym słuchaniu z z włączonym loudnes na cobaltach było ok ale u mnie grały w 23m. 

zerknij na to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

te :

Ukryta Zawartość

brałbym w ciemno jedno zawieszenie średniotonowca trzeba poprawić ale to dramat nie jest zwłaszcza, że można urwać coś jeszcze z ceny. 

Pytanie tylko skąd jesteś i czy luxman je "uciągnie"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, zibi079 napisał:

zerknij na to :

Ukryta Zawartość

te :

Ukryta Zawartość

brałbym w ciemno jedno zawieszenie średniotonowca trzeba poprawić ale to dramat nie jest zwłaszcza, że można urwać coś jeszcze z ceny. 

Pytanie tylko skąd jesteś i czy luxman je "uciągnie"

dzięki za propozycje, poczytam o nich

stad moje zainteresowanie Infinity Reference 50 -  wstęga i dobre opinie o Watkinsie, ale każdy typ jest wart przemyślenia

Luxman powinien sobie poradzić, 2x55W tylko muszę poczytać do jakiego zejścia impedancji wytrzyma, bo wiem że Infinity potrafią zejść do 1-2 :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxman l-400 to niewątpliwie fajny wzmak ale nie sugeruj się tym, że ma 2x55W, optonica i hitachi które miałem odpowiednio optonica niecałe 40W hitachi chyba ok 50W ale za to max pobór z sieci  cos ok 350W optonica i 430W Hitachi. Wszystkie 3 podłączałem do ATL 308s i niestety luxman wypadł najgorzej, ATL 308 wolą chyba bardziej wydajne prądowo wzmaki. Stad moje obawy czy lux poradzi sobie z dali 850 ??? Infinity jako takie raczej wolą wydajne prądowo wzmacniacze wiec, obawiałbym się takiego połączenia bez odsłuchów.

Pamiętaj, że masz sporą przestrzeń   do nagłośnienia, stad moja propozycja dali 850 - to najwyższy model serii czerwonej  dali imo naprawdę wart zainteresowania. Nie znam hierarchii serii reference Infinity - pogoogluj, może zadaj pytanie w klubach miłośników tych marek na audiostereo.

Niby to tylko papierowe dane ale ten model ninfinity nie schodzi jakoś  nisko z basem.

Pewien jestem, że luxman zagra b.dobrzez jmlab cobalt 815, ale naprawdę warto się też zainteresować tymi dali nawet jak luxman nie da rady zawsze go sprzedasz w uczciwej kwocie i bez dopłacania dostaniesz bardzie wydajny prądowo wzmak.       

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.