Skocz do zawartości
IGNORED

Miniwieża do kuchni - tanio i dobrze :)

Dennonek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję sprzęt grający do kuchni, na półkę. 60% radio, 40% muzyka z cd.

Jako że porządnych radioodtwarzaczy cd już nie produkują, wybór padł na mini/mikro wieżę.

Cenowo tak do 1000-1200zł, ale nie więcej.

Moje typy to:

Yamaha B020 - jeszcze gdzieniegdzie dostępna ( wymiarowo najfajniejsza )

Panasonic  PMX 80

Onkyo cs375

Denon DT 1

Możecie coś doradzić, czy tutaj każdy wybór będzie dobry?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) szczerze to każda miniwieża będzie dobra do kuchni, jeśli chodzi o radio internetowe to bym szukał czegoś z wifi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podobno rysy są.
Jakbym miał kupić to to bym wybrał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Dziękuję za propozycje.  Zastanawiam się czy nie dołożyć 200zł i nie szarpnąć się na Denona M41 - gdzie by nie czytać to wszyscy go polecają i chyba nie ma konkurencji w swojej cenie pod względem brzmieniowym.

23 godziny temu, Dennonek napisał:

Dziękuję za propozycje.  Zastanawiam się czy nie dołożyć 200zł i nie szarpnąć się na Denona M41.

Tak bym zrobił. To pierwsza grając,a nieplastikowa wieża :)

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ostatecznie wybór zawężam do Denona m41 i Panasonica PMX80 - nie wiem na ile prawdziwe są dostępne opinie, ale ponoć dorównuje małemu Denonowi, a są i takie , że głosnikowo/dźwiękowo jest nawet lepszy. Poza tym jest trochę tańszy. No i nie "plastikowy" - choć mało urodziwy...

Słuchał ktoś z Was tego panasonica? Możecie potwierdzić bądź zaprzeczyć tymże doniesieniom?

poczekaj ewentualnie jeszcze trochę na nowe PianoCrafty od Yamahy, modele MCR-B270D/MCR-B370D. Powinny być za tydzień-dwa.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Widziałem je - pojawiły się w ofercie jednego ze sklepów. Tylko że tu jeszcze bardziej przekraczam budżet. Wspomniany Panasonic w tej chwili jest dostępny za połowę ceny takiej Yamaszki i rodzi się pytanie czy płacąc prawie dwukrotnie otrzymam niewspółmiernie lepszy dźwięk.

Miałem okazję posłuchać Panasonica PMX80 i Denona Dt-1 - w markecie co prawda , więc odsłuch z lekka beznadziejny - jakkolwiek szału nie ma. Panasonic gra jaśniej od Denona, który jest cieplejszy i jakby przyjemniejszy w odbiorze, no ale i sporo cichszy, wiadomo. PMX80 - wrażenia na mnie nie zrobił , szczerze to te gałki od tonów niskich i wysokich to chyba na siłę się w nim znalazły, bo jak by nie kręcić  jest tylko gorzej. Odnoszę wrażenie, że mój 25 letni radioodtwarzacz cd Sony grał lepiej.

Z małych systemów mam Denona dm-40 i Yamahę Pianocraft mcr-640. Grają z chromecastem i airplay (airport express). Polecam obie wieże, ze wskazaniem na Yamahę do większego pomieszczenia. Gra w kuchni/jadalni ok. 24m2 i świetnie daje sobie radę. Głośniki są dość blisko ściany i bas dzięki temu jest wystarczający jak na kuchenne odsluchy.

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.