Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie Końcówki mocy do wzmacniacza Pioneer a301.

Biały miś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamierzam zbudować sobie pokaźnego suba. Chciałem żeby grał na końcówce mocy i mam pytanie mam wzmacniacz Pioneer a301 i nie wiem czy on posiada wyjście pre out ma coś takiego jak adaptor i jest tam out i in i to jest zmostkowane. W jaki sposób połączyć końcówkę ze wzmacniaczem żeby to dobrze zagrało? Nie jestem znawcą więc proszę o wyrozumiałość.

W instrukcji na tych gniazdach pokazują podłączony korektor. Jedno podstawowe pytanie- sygnał na nich zależy od pozycji pokrętła głośności, czy nie? Jesli zależy, możesz (zamiast zworek) z wyjścia rozgałęzić sygnał i puścić na wejście i subwoofer. Dla zmniejszenia interakcji pomiedzy kanałami, dobrze by było, gdybyś na wejściu suba dał bufory- nawet proste, na wzm. operac.

Gdyby to jednak była pętla o stałym poziomie, trzeba suba nakarmić sygnałem wysokopoziomowym, najlepiej z terminali wyjściowych B. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.