Skocz do zawartości
IGNORED

PCM2702 karta muzyczna USB

karibe

Rekomendowane odpowiedzi

zasilanie +/- 12V do AD8066 to troche za duzo - to maxymalna wartosc jaka on toleruje przy czym bardzo sie grzeje :( moim zdaniem najladniejsze brzmienie ma przy +/- 10V :) A co do plytki AVY to ciezko na niej cos lepszego wepchnac bo jest sama w sobie strasznie napchana :(

no tylko jak sami widzicie to mam raczej wielka lipe bo nic oprocz avt nie moge wykombinowac. msfalcon jak ktos pisal wyzej nie odpowiada na mejle a jego plytki juz raczej nie da rady dostac wiec co robic jesli nie avt?

co do zasilania to ew. moge zrobic takie zasilanie jakie jest w standardzie od tego avt tylko ze juz wtedy jest wiecej z tym zabawy. chyba ze ma ktos na zbyciu plytke od msfalcona ?

swoja droga ile kosztuje zrobienie dobrego zasilania np. takiego jak chumi (?) mial w tym pudelku od zasilacza do comodore ? :) bo taki antenowy stabilizowany to stoi gdzies powiedzmy ~12zl

przepraszam za dubble posta ale nie wiem jak edytowac poprzedniego :(

wyczytalem tutaj na forum ze warto zrobic taki trik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i teraz pmoje pytanie jest takie: szukalem na google i niestety nigdzie nie znalazlem, dlatego tutaj kieruje moje pytanie. Gdzie dostac: Black Gate NX Hi-Q 0.1uF ? ew. czy mozna to zastapic czyms innym?

Ukryta Zawartość

mam ten sam problem co sector. a w zasadzie to kilka problemow.

mam pcmke na avt-no coz, bedzie musiala zostac. czekam na ADa, tyle ze ja mam OPa wlutowaneog, no i teraz pytanie-gdzie dostane podstawke DIP8?

Drugi problem to zasilacze-mam zamiar zmienic zasilacze i wladowac all do jednego pudelka, ale wczesniej jechalem najakis antenowych stabilizowanych, co radzicie w zamian?

Podstawke w elektronicznym dostaniesz.

Zasilanie ja bym zrobił p2p a jeśli tak nie chcesz to może jakaś płytka uniwersalna?

Zamówienie u Petera już jest chyba zamknięte.

Ja osobiście nie rozumiem za bardzo roli C8...

Aktualnie mam tam FC 10/50 ale może warto by było tam wsadzić coś innego?

ZL, OSCON a może jeszcze co innego?

A może by tak płytka z "Elektora" ?!?

Ukryta Zawartość

post-9894-100007591 1170283636_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę bardzo :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no pady pod niektore kondensatory przydalo by sie powiekszyc :) moze by tak namowic msfalcona na drobne korekty i na puszczenie nowej serii plytek ??? co wy na to ??? byli by chetni - tzrba by pewnie zebrac tak z 20 osob - znaczy ludzi na 20 drukow :)

ludzie by sie napewno zebrali tylko problem w tym ze msfalcon wogole nie odpisuje na meile, ja juz przedsiewzialem srodki na zrobienie tej plytki metoda zelazkowa, ale wiadomo ze plytka msfalcona byla by o niebo lepsza :]

Bacek

wtedy płytka nie wejdzie tak ładnie do obudowy np. KM50 gdzie mieści się z transformatoerm 6W 2x15V i wszytkimi gniazdami, wyłącznikami. Można o 1 cm poszerzyć tak do 8x9 max. :)

Panowie, msfalcon to biedny student:)

On teraz sesje ma, wiec mu sie nie dziwie:)

Proponuje chwilke poczekac bo jak juz mowilem Veteran ma zamiar oddawac plytki pod pcm2706 czyli praktycznie to samo + dodatkowy bajer....

no wlasnie :) msfalcon ma sesje wiec musimy poczekac :) ale jak juz bedzie mial wszystko pozamykane na uczelni to sam bym chetnie wzial z 5 sztuk plytek wedlug jego projektu :) wiec mysle ze uda sie puscic zamowienie :) osobiscie obsadzilem juz chyba z 10 sztuk takich plytek i poza kilkoma mankamentami w stylu nadmiernej miniaturyzacji to plytka jest super :)

no to widac ze moze cos z teog bedzie. chyba narazie wstrzymam sie z kupnem tych plytek z avt. bo mialem na dniach robic jeszcze 2 karty, ale jesli jednak uda sie wypuscic jeszcze jedna serie plytek msfalcona to wole poczekac. w razie czego jakbym sie nie oddzywal to na 100% wezme 2/3 plytki.

Witam,

Czy wymiana C7 i C8 na jakieś WIMY na tej samej zasadzie co C16 i C18 może przynieść jakieś pozytywne efekty? Tak wiem sprawdź to się przekonasz ale czy intnieją do tego jakieś podstawy.

Mnie bardziej zalezy na wyjsciu SPDiF/I2S, ktore oferuje PCM2706/7. Na plytce mojesce na:

- cyfrowe wyjscia coaxial (buforowane i niebuforowane) i optyczne

- wyjscie I2S

- audio z wewnetrznego DAC

- audio z zewnetrznego DAC na TDA1543 (zostalo troche miejsca na druku)

- zasilanie z portu USB lub zewnetrzne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A i owszem, sesja sesją, ale najfajniejsze są projekty semestralne, na które zawsze jest wiele czasu, do czasu aż się okazuje,że go już brakuje:) Czytam, że jest zainteresowanie płytkami, wobec tego mogę wykonać kolejną partię. Tylko, jako, że sesja właściwie jeszcze trwa i nie śledzę forum systematycznie, proszę o krótkiego maila o temacie PCM2702 i treści, kto oraz ile sztuk by respektował. Powiedzmy, że do poniedziałku. We wtorek zobaczę ile jest płytek, zorientuję się jakie będą koszty oraz jeśli wszystko będzie ok (znaczy wystarczająca ilość), to zlecę wykonanie.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.