Skocz do zawartości
IGNORED

PCM2702 karta muzyczna USB

karibe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam interesują mnie wszystkie części jak i płytki potrzebne do złożenia bo wykonawce elektronika mam już tylko musze mu dać części aby polutował przy okazji troche się przyoszczędzi, mógłby ktoś z łaski swojej użyczyć listy aktualnej podzespołów oraz płytek, które są potrzebne do wykonania tejże karty ? Bo nie wiem jak budowa tej karty zmieniła się przez te 500 wypowiedzi. Z góry dziękuje

zasdniczo sie nie zmienila, projekt plytki wg msfalcona:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (link byl juz na forum)

niedlugo bedzie zamowienie na plytki wiec mozesz sie zalapac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może stworzyć wersję opisu zaktualizowaną o elementy a których wymiana względem pierwowzoru poprawi brzmienie ? O ile z dostępem do wzmacniaczy operacyjnych część osób może mieć pewne problemy o tyle generatory kwarcowe są łatwo dostępne...

- wykorzystanie generatora kwarcowego zamiast rezonatora

- zastąpienie opa2604 innym wzmakiem AD8066 lub AD797

A może po 1/2 roku czas na wersję V3 :).

Co głównie przeszkadza audioholikom... jak im coś szumi :).

popatrzmy w specyfikację tego cUDA by Philips

UDA1325 vs pcm2705

SNR => 90dB vs 105dB

THD+N: 0.0032% do 0.01 % vs 0.002%

Dynamika => 80dB vs 100dB

Chyba nie chciałbym go usłyszeć ;).

Jak by ktoś szukał to znalazłem tanio Trafo TS-15/6 2x15,7V/2x0,3A - 6,3V/0,4A z naddatkiem wystarcza do zaopatrzenia w prąd, wymiary 60x56x53 a cena... 5,5 pln jest miła dla oka i kieszeni (w paru innych sklepach chcą po 24 pln za sztukę) co prawda minimalne zamówienie 25 pln - ale po dobraniu LM-ów i paru innych części (jak by ktoś szukał RB157 to trzeba na piechotę w mostkach okrągłych bo search nie znajduje) bez problemu się nazbierało.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam pytanie do praktykow - czy mozna zmiksowac sygnal audio wertykalnie tzn. dwa moduly USB->SPDIF na PCM2702 podlaczone do dwoch portow. Hi/Lowpass jako kanal lewy prawy. Lub bardziej ogolnie czy da sie taka karte wykonac wielokanalowo.

może i mógłbym - ale najpierw musiałbym wiedzieć ile tego ma być i czy w ogóle tam to jest - bo może się okazać, że nie mają tego na stanie (ostatnio chciałem tam kupić mikrokontroler, który był w spisie a go nie mieli)

Niestety trafo kosztuje niestety : 11,77zł - ale cena jest nadal w miarę atrakcyjna biorąc pod uwagę jego marną dostępność w niektórych miejscach.

Uhh ja się dzisiaj przejechałem na Javoreczku - pytam na gg czy są kondy 10uF FC "jak nie są wystawione to nie ma" - no pewnie, nie było, więc kupiłem Oscony - po kilku godzinkach FC które chciałem zostały dodane :-/

Szem ~ wiesz, Javoreczek ma pewnie ze 100 zapytan o rozne elementy dziennie - sam czasem poganiam 2, 3 dni odpowiedz. Jak by wszystko chcial dokladnie sprawdzac to musial by caly dzien poswiecic na infolinie :) Nie wiem ile sztuk brales od niego ale jak bedziesz bral po 200, 500 albo wiecej kondensatorow za jednym zamowieniem (a to i tak detal) to wierz mi ze dokladnie Ci sprawdzi co jest dostepne - to bardzo porzadny sprzedawca - ja bardzo polecam - biore od nich bardzo duzo kondensatorow i zawsze jest full service :)

Ktoś miał styczność z OpAmp-em Lineara ??

LT1677 - parametry całkiem całkiem =>

Ukryta Zawartość

Jak nie to się sam pobawie - sample w drodze :)

Ukryta Zawartość

Jak napisałem o tym trafo to skończę... Cena się zmieniła chyba dlatego, że zainteresowanie wzrosło :).

Trafo to historyczny model Unitra Zatra TS15/6/676 produkcja sądząc po stanie aluminiowych styków i praktycznie niewyczuwalnym zapachu to wczesne lata 80-te.

Informacje dodatkowe, jak by ktoś zamówił, bo noty katalogowej do tego nie ma. Na podstawie noty współczesnej z Indel-u i miernika stwierdza się co następuje (tzn. sprawdziłem zgodność przewodzenia między stykami):

12 – 11 => 15,7 V i 0,3A

11-9 => 15,7 V i 0,3A

2-10 => 6,3 V i 0,4A

2-3 => 10V i 0,25

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

polecam artykuł o karcie Terratec na FireWare

Ukryta Zawartość

na stronie producenta jest też inne wersje w tym USB

Ukryta Zawartość

post-3291-100005552 1170286781_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeszcze schemaciki funkcjonalne kart usb i fw

Ukryta Zawartość

post-3291-100005551 1170286782_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Płytki powinny dzisiaj być, jednak rano się dowiedziałem, że jeszcze maska nie jest położona i będą w poniedziałek/wtorek. Jak tylko odbiorę, to postaram się je jak najszybciej porozsyłać.

Irex, w poprzednim tygodniu napisałem do Ciebie maila, jednak 2-krotnie otrzymałem zwrot wiadomości, z informacją, że to co wysłałem zostało zablokowane przez jakiś super inteligentny i wielce nadgorliwy system anty-spamowy:/ Spróbuje się jeszcze raz skontaktować, jak nie otrzymasz wiadomości, to najlepiej napisz do mnie z innego konta.

Witam do mnie także płytka wczoraj doszła czy lista elementów na stronie mcfalcona jest aktualne czy są jakieś aktualizacji coś lepszego gorszego ? Gdzie kupowaliście PCM2702 bo coś na allegro nie ma aktualnie i reszte np. OPA itd. Z góry dzięki za pomoc, Kuba.

Witam

Wczesniej padło takie pytanie ale nie widzialem odpowiedzi:

Czy za pomocą tej karty usb mozna uzyskac 4 kanały ?

Potrzebuje miec do miksera wyjscie 4 kanałowe a nie wiem cyz mozna takie 2 karty pod usb dac?

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.