Skocz do zawartości
IGNORED

PCM2702 karta muzyczna USB

karibe

Rekomendowane odpowiedzi

Która :)

Bo już obie są kompletne, ta na elpodach czeka jeszcze na trafko.

A pierwsza gra i to całkiem, całkiem. W porównaniu z SB Live to komp zaczoł wkońcu wydawać normalne głosy. Chodź dopiero się przekonam jak wymienie reszte toru - nie należy do najlepszej klasy.

A co do Panasonic-ów to zalega mi ich trochę więc wykorzystałem - a co tam, jak szaleć to szaleć :P

No cena jest mniej więcej katalogowa :D Detaliczna cena pcmki za wielką wodą to ok 16$ u nas z dodatkiem vatu wychodzi ok 60-70, gdzieś z resztą widziałem w zwykłym sklepie ten układ.

Poszukaj lepiej w ofertach różne kostki do wzięcia lub poczekaj na allegro (cena ok 15 pln) - ew zamów sample z TI.

Moja obecna wersja (OPA627 bardziej mi przypadł do gustu niż AD797, OSCONY na lini 5V i 3,3V, NICHICON MUSE 10uF na próbę na lini +-15V i BYV27).

W przyszłosci będę chciał jeszcze powymieniać stabilizatory i może BG 10uF na wyjście zamiast WIMY, FC 1000uF w zasilaczu +-15V.

sorki za kiepskie zdjecia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-40-100001485 1170292966_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Płytki mam już w domu, potrzebne informacje powysyłałem na maile wszystkim tym, którzy mają go podanego w "o mnie". Proszę o kontakt mailowy osoby, które nie podały go na forum lub jakimś trafem nie otrzymały ode mnie wiadomości.

Witam,

Jestem tu nowy i nadszedł czas by się wykazać ;-). Układ PCM2702 widziałem na www.tme.pl. Mają go tam za niecałe 49zł za sztukę, niecałe 40zł/szt przy zakupie conajmniej 3 :D. Niedawno był jeden sprzedawca na allegro, pcmki stały po 15PLNów, wiem, bo sam zakupiłem sztukę do swojej karty.

Pozdrawiam,

I dzięki za cały wątek o karcie na USB!

marwi (Marcin)

Cześć, tak wiem, że za mało. Niedawno parę rzeczy brałem na allegro i zostały mi grosze na koncie to se wziąłem jeszcze te kondensatorki.

Tak mnie zastanawia o jak wiele była by róznica po dołażeniu osobnego zegara na 12Mhz, np. omawiany na forum Jocko Clocko.

Powoli zjeżdżają do mnie klocki na PCMkę. W związku z tym, że liczy się dla mnie również estetyka chciałem mieć "trzymającą klasę" obudowę - coś co połaczy dwa światy - komputerowy i audio. Poszperałem w piwnicy i znalazłem coś co powinno spełnić oczekiwania. Obudowa jest jednak dość niska i miałem problem ze znalezieniem trafa które by się do niej zmieściło. Znalazłem i zanabyłem takie które się mieszczą. Efekt widać na fotce. Mieszczą się, jednak piny prawie dotykają obudowy - planuję je zamontować na płytce uniwersalnej, pociagnąć kawałek ścieżki i wyprowadzić je na złącza na wierzchniej stronie płytki. Konieczne staje się jednak odizolowanie od spodu płytki. Pytanie brzmi czym ? Musiałoby być to na tyle twarde żeby uniemożliwić przebicie się przez ten izolator pinów. Pytanie co to może być ? Pewnie lamerskie ale ja początkujący jestem... Sytuacja widoczna na fotce. Gdyby to coś było cienkie i sztywne to mogłoby stanowić dno "szuflady" wsuwanej do obudowy.

Przy okazji możecie skomentowac wybór transformatorów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dj_zibi - powiem Ci jak odpalę :] Przyszły do mnie dzisiaj z TME. W ogóle ta przesyłka to porażka. Wysłali mi to GLS-em za pobraniem mimo, że zaznaczyłem że chce przelew. Na moje zapytanie o nr konta dowiedziałem się, że przesyłka już została wysłana. Kurier GLSu jeździ w godzinach 9-16 czyli akurat jak jestem w pracy. W związku z tym dzisiaj pofatygowałem się do ich siedziby - Gądki pod Poznaniem (kilkanaście km w jedną stronę). Oczywiście wdepnąłem w remont drogi - na 2,5km przed zwężeniem ruch szedł ślimaczym tempem... potem oczywiście przejechałem odpowiedni skręt i nadrobiłem jakieś 1,5km. Następnie musiałem dostać przepustkę na bramie i urządzić rajd przez bazę logistyczną Rabena... no i finalnie po wpłacie, wylegitymnowaniu się otrzymałem upragnioną paczuszkę. Wrócić musiałem oczywiście przez tę samą bramę...

Wiem - marudzę, ale może ktoś inny będzie przynajmniej wiedział jak wygląda zamówienie w TME ;) Dobre dla firm, dla osób fizycznych nie bardzo. Muszę ich jednak pochwalić za jakość pakowania - są The Best. I trzymają linię - kiedyś gdy zamawiałem na firmę też tak było. Każdy woreczek strunowy zawiera dany rodzaj produktu, na tym jest naklejka informująca co to jest, wszystkie woreczki spakowane w jeden duży worek z fajnym przesuwadełkiem ułatwiającym otwieranie. Tenże worek w kartonie opasanym dwoma taśmami opakowaniowymi (takie sztywne).

Z ofertą u nich jest różnie - high-endu nie uświadczysz ale kilka rzeczy da się ułowić - OPA2604 w każdym razie były (12,4 netto), jak i też podstawki precyzyjne do nich po jedyne 56gr netto sztuka.

Ten GLS to masakra!!! Powinni brac przyklad z innych firm kurierskich gdzie dzwonia do klienta i sie pytaja kiedy bedzie. DO mnie ostatnio przyszły braki z poprzedniego zamowienia, zastalem awizo, pozneij 2razy sie umawialem z kurierem i nie dotarł palant do mnie. Poszedł zwrot. Najlepsza firma wg. mnie to TNT.

Pozdraiwam

koszty pozytywnie mnie zaskoczyły - koszt paczki z pobraniem to 15.74pln. Spodziewałem się więcej. Notabene na akturze jest przesyłka "Szybką paczką" ;) No ale SS, GLS i Raben to jedna bajka.

Lol... dowcipnis chyba jakis ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cooger

Do mnie TME pierwszym razem też wysłali GLS'em, GLS coś pokręcił w adresach i mimo wielokrotnych umówionych terminów dostarczenia paczki a w końcu moich prób odebrania paczki osobiście, została ona odesłana do nadawcy z adnotacją że odbiorca odmawia przyjęcia przesyłki. Następnym razem wysłali już pocztą i tym razem już nie było problemów. Poczta przynajmniej jest blisko i moge tam zawadzić w pasującym mi czasie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.