Skocz do zawartości
IGNORED

Klub polskich kabli Solid Core Audio

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.09.2022 o 21:56, TubeAudioMusic napisał:

Sieciowy No1 Pro o długości 1.45mtr sprzedam.

Witajcie.

Oferta nieaktualna.

Przepraszam za brak reakcji.

Przewód zostaje u mnie w systemie. 
wszystkiego dobrego w 2023.

• 1 rok później...

Dołączam do klubu Solid z moimi dwoma No1 Pro. System mam już dobrze spasowany od dłuższego czasu a brakowalo mi już tylko konkretnego zasilania. Mam je dopiero od kilku dni więc sppro czasu keszcze zanim sie ułożą ale od początku podoba mi się ich fantastyczna charakterystyka dzięki której cały zebrany dźwięk jest trzymany w magicznej całości. Miałem wcześniej isoteki initium które wprowadzały dużo lepsze brzmienie od standardowych kabelków ale na tych kablach czuć że dosłownie wszystko się zgadza. Powielam także wszystkie informacje od innych forumowiczów czylo glównie to jak bardzo trzymają pasmo w niezmiennej formie. Dól pasma jest pełny z wybrzmieniami i kontrolą o jakiej można marzyć. Wybitna średnica o wielobarwnej czytelności i góra otwarta, przyjemna i dokładna. Dźwięk od lini kolumn i mocno w tył. Boki rownież max możliwości sprzętu. Mam jeszcze tylko dylemat z ustawieniem polaryzacji zasilania wzmacniacza, gdyż po obróceniu wtyczki w gniazdku od wzmaka dźwięk jest inny. W jednej pozycji dźwięk jest delikatnie mniej wypełniony i bardziej oddalny od słuchacza a w odwrotnym podłączeniu jest bliższy i bardziej wypełniony. Mam phaser Oehlbacha do badania podłączenia prawidłowej fazowości komponentów audio i niewiem czy mogę zaufać temu urządzeniu w 100%. Urządzenie defintywnie stwierdza, że dźwięk z wzmacniacza jest w fazie kiedy mam efekt grania z punktem bardziej oodalnym od słuchacza. Czyli odwrotnie niż wskazywało by to zasilanie w wzmacniaczu gdzie widać ewidentnie że faza znajduje się zgodnie z standardem wtyku EIC patrząc że kabelek jest koloru brązowego. Wzmacniacz to roksan blak. Czy dźwięk w fazie rzeczywiście powinien być odpowiednikiem tego co opisałem czyli z efektem większego skupienia po środku sceny ale i oddalnia i mniej efekciarskiej sceny? Macie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie? Wolalbym żeby wzmacniacz był podlączony jednak prawodłowo a wynik z pomiaru wskazuje że jest odwrotnie niż wskazuje to sama polaryzacja wskazana na kabelku solida. Pomiar na odwarzaczu jest już zgodny z tym co na wtykach kabla solida. 

• 3 miesiące później...

Zmieniłem wzmacniacz , więc trochę muszę także pozmieniać w kablach zasilających. 

Miałem No.2 Pro do wzmacnaicza LAR 120 H, teraz jednak Pathos Logos bardziej polubił No. 2 Premium. 

Sprzedam Solid Core Audio Power No. 2 PRO , długość 1,5 metra.

Możliwa zamiana na Solid Core Audio Power No. 6 PRO , także 1,5 metra. 

• 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...

Zobaczcie jakie lipne kable są w listwie SC wersja premium. Tzn. to jest listwa Sc pro ale z wnętrznościami od premium. Producent stosuje tanie kable belden 19364. Wymieniłem kable  na acustic revive spc reference II i gra teraz rewelacyjnie. 

Mam tez przewód no 1 i do zasilania listwy czy wzmaka on się nie nadaje natomiast jest bardzo dobry do źródła. U mnie gra w pre gramofonowym.

20241103_180632.jpg

• 2 miesiące później...

Sieciowy NO.1 Pro długość 1.45mtr. Poproszę na PW, gdybyś był zainteresowany. Cena 700 złotych plus przesyłka. 

Powód sprzedaży. Przestałem „słyszeć” kable. Słyszę tylko pogłos, korekcję dsp w najniższym paśmie, kolumny i moje planary. Pozdrawiam.

• 2 miesiące później...
9 minut temu, Andrew149s napisał:

no to jest niemała afera.

Użytkownicy No1, uważajcie

Żadna tam afera.Zwykla konfidencka k.....w....a z Tonu składowego 😉

18 minut temu, Andrew149s napisał:

Chyba jednak sprzedaż spadnie panu SCA teraz...

Konfidencka powiadasz, chciałbyś żeby ci się sprzęt zjarał?

Ja rozumiem, że z czytaniem ze zrozumieniem bywa różnie, ale tutaj wystarczy posłuchać. Czy obejrzałeś filmik, który sam wrzuciłeś i wiesz co zostało nakazane właścicielowi firmy SCA ? Wątpię, inaczej byś takich głupot nie pisał. 

Edytowane przez zycie_to_gra

Po twoim komentarzu da się zauważyć że jesteś tak samo zdolny jak frajerstwo z tonu składowego.Pa za tym już wystarczy że mamy konfidenta na YouTube na forum już nam nie potrzeba 

Edytowane przez pawel k

Godzinę temu, pawel k napisał:

Po twoim komentarzu da się zauważyć że jesteś tak samo zdolny jak frajerstwo z tonu składowego.Pa za tym już wystarczy że mamy konfidenta na YouTube na forum już nam nie potrzeba 

po to jest forum, żeby móc się wypowiedzieć, jak dla mnie 300V to jest sporo poniżej normy, a jakość połączeń w tym kablu, to dramat, nawet tylejek przy takim splocie producent nie zastosował, wygląda to jak składane na kolanie.

Godzinę temu, zycie_to_gra napisał:

Ja rozumiem, że z czytaniem ze zrozumieniem bywa różnie, ale tutaj wystarczy posłuchać. Czy obejrzałeś filmik, który sam wrzuciłeś i wiesz co zostało nakazane właścicielowi firmy SCA ? Wątpię, inaczej byś takich głupot nie pisał. 

Tak oglądałem filmik cały i podtrzymuję swoje zdanie, i co zabronisz mi? Nie dziwię się że stajesz w obronie tego producenta skoro sam masz od niego sporo produktów. Popatrz sobie na filmik jak No1 jest wykonany-chałupa po całości w dodatku z kabla mikrofonowego i miedzi sterowniczej, wtyczki i połączenia wewnatrz nich to jest dramat chcesz to broń takich produktów, mnie to lata, ale nie próbuj robić z innych nieuka.

po to jest forum, żeby móc się wypowiedzieć, jak dla mnie 300V to jest sporo poniżej normy, a jakość połączeń w tym kablu, to dramat, nawet tylejek przy takim splocie producent nie zastosował, wygląda to jak składane na kolanie.

Tak oglądałem filmik cały i podtrzymuję swoje zdanie, i co zabronisz mi? Nie dziwię się że stajesz w obronie tego producenta skoro sam masz od niego sporo produktów. Popatrz sobie na filmik jak No1 jest wykonany-chałupa po całości w dodatku z kabla mikrofonowego i miedzi sterowniczej, wtyczki i połączenia wewnatrz nich to jest dramat chcesz to broń takich produktów, mnie to lata, ale nie próbuj robić z innych nieuka.

Nie planowałem robić z nikogo nieuka, ale nie muszę się nawet starać, radzisz sobie doskonale sam. 

Wrzucasz filmik obrazujący jednego z największych pasożytów w audio, szkalujący produkt którego zebrali się tutaj zwolennicy, dziwisz się reakcji ? Filmik tworzony dla zasięgów, jak zwykle w przypadku tego niedojrzałego emocjonalnie osobnika zawierający w zasadzie same bzdury. 

Ps. Nie posiadam w systemie żadnych kabli SCA, choć moim zdaniem w relacji cena/jakość są bardzo dobre. 

23 minuty temu, Andrew149s napisał:

Dla mnie mogą być składane na kolanie na Marsie i wyglądać jak paszkwil z tonu skladowego.Ale jeśli poprawiają jakość brzmienia jak kable 3 lub 4 razy droższe znanych wielkich firm i producentów  mających wszelkie pieczątki to będę za nimi obstawał.Koniec kropka.

Ale posiadasz listwę a producent jest ci dobrze znany. 

Tak masz rację ton składowy to prześmiewca, nie popieram jego działań  jednak jego film oprócz sarkazmu pokazał również jakość tego kabla, a co ważniejsze tragiczne wykonanie które może doprowadzić to niebezpiecznych sytuacji. 

Nadal podtrzymuje to co wcześniej napisałem sprzedaż tych kabli spadnie, bankowo, bez względu na to co ty lub inni zwolennicy tej marki tutaj napiszą

Sam kilka lat temu posiadałem te kable i chwaliłem je sobie za jakość dźwięku.

Ps

Ta twoja szermierka słowna udająca inteligentną jest typowo polska. Brak poszanowania odmiennego zdania ewidentnie widoczny w tym narodzie czego jesteś świetnym przykładem

39 minut temu, pawel k napisał:

Dla mnie mogą być składane na kolanie na Marsie i wyglądać jak paszkwil z tonu skladowego.Ale jeśli poprawiają jakość brzmienia jak kable 3 lub 4 razy droższe znanych wielkich firm i producentów  mających wszelkie pieczątki to będę za nimi obstawał.Koniec kropka.

Rozumiem cię sam tak kilka lat temu myślałem, tylko pamiętaj że twoja ocena opiera się na aktualnym ułożeniu systemu, i tym jak ten kabel się w ten system wpasował. A nie że ten przewód kosztując 2 400 jest lepszy od takich za 6 czy 8 tysięcy.

12 minut temu, Andrew149s napisał:

Tak masz rację ton składowy to prześmiewca, nie popieram jego działań  jednak jego film oprócz sarkazmu pokazał również jakość tego kabla, a co ważniejsze tragiczne wykonanie które może doprowadzić to niebezpiecznych sytuacji. 

Nadal podtrzymuje to co wcześniej napisałem sprzedaż tych kabli spadnie, bankowo, bez względu na to co ty lub inni zwolennicy tej marki tutaj napiszą

Ps

Ta twoja szermierka słowna udająca inteligentną jest typowo polska. Brak poszanowania odmiennego zdania ewidentnie widoczny w tym narodzie czego jesteś świetnym przykładem

Rozumiem cię sam tak kilka lat temu myślałem, tylko pamiętaj że twoja ocena opiera się na aktualnym ułożeniu systemu, i tym jak ten kabel się w ten system wpasował. A nie że ten przewód kosztując 2 400 jest lepszy od takich za 6 czy 8 tysięcy.

😉 I kropka 

14 minut temu, Andrew149s napisał:

Ale posiadasz listwę

Nie posiadam 😉

2 godziny temu, Andrew149s napisał:

Ps

Po prostu nie wiesz o czym piszesz. W budowie tego kabla nie widzę niczego, czego nie widziałem u wielu producentów nawet tych znacznie droższych i bardziej znanych. Brak tulei zaciskowych jest nagminny, bo wielu producentów uznało, że taki kabel im lepiej "brzmi". Z znając właściciela i jego podejście jestem pewny, że nie wypuścił by produktu który mógłby zagrozić czemukolwiek. Zadzwoń sam, pogadaj, dowiesz się dlaczego jest zrobiony tak, a nie inaczej, Mateusz poświęci Ci tyle uwagi i czasu ile potrzeba, jestem tego pewny. 

O sprzedaż się nie martwię, ktoś kto ma odrobinę oleju w głowie i wiedzy w temacie zobaczy ten filmik i się tylko uśmiechnie z politowaniem. 

A teraz co do Twojego postcriptum - przeginasz i manipulujesz. Twój wpis pokazał jak małym jesteś człowiekiem, dodałeś filmik, który nic nie pokazuje, nie znasz się, ale uważasz, że kabelek jest źle zbudowany, powołujesz się na to, że 300V jest poniżej normy - jakiej normy ? 🙂 Zrobiłeś to tylko po to, żeby komuś dowalić, nie wyszło, życzysz mniejszej sprzedaży - to też nie nastąpi. Szanuje odmienne zdanie, nie szanuje takiego chamskiego zachowania jakie pokazałeś. Nie będę pisał o cechach narodu jakie reprezentujesz, bo ja takich w Polakach nie widzę, ale widocznie otaczam się innymi ludźmi.  

8 minut temu, zycie_to_gra napisał:

Po prostu nie wiesz o czym piszesz. W budowie tego kabla nie widzę niczego, czego nie widziałem u wielu producentów nawet tych znacznie droższych i bardziej znanych. Brak tulei zaciskowych jest nagminny, bo wielu producentów uznało, że taki kabel im lepiej "brzmi". Z znając właściciela i jego podejście jestem pewny, że nie wypuścił by produktu który mógłby zagrozić czemukolwiek. Zadzwoń sam, pogadaj, dowiesz się dlaczego jest zrobiony tak, a nie inaczej, Mateusz poświęci Ci tyle uwagi i czasu ile potrzeba, jestem tego pewny. 

O sprzedaż się nie martwię, ktoś kto ma odrobinę oleju w głowie i wiedzy w temacie zobaczy ten filmik i się tylko uśmiechnie z politowaniem. 

A teraz co do Twojego postcriptum - przeginasz i manipulujesz. Twój wpis pokazał jak małym jesteś człowiekiem, dodałeś filmik, który nic nie pokazuje, nie znasz się, ale uważasz, że kabelek jest źle zbudowany, powołujesz się na to, że 300V jest poniżej normy - jakiej normy ? 🙂 Zrobiłeś to tylko po to, żeby komuś dowalić, nie wyszło, życzysz mniejszej sprzedaży - to też nie nastąpi. Szanuje odmienne zdanie, nie szanuje takiego chamskiego zachowania jakie pokazałeś. Nie będę pisał o cechach narodu jakie reprezentujesz, bo ja takich w Polakach nie widzę, ale widocznie otaczam się innymi ludźmi.  

Szach i Mat 😉👏👏.

Godzinę temu, zycie_to_gra napisał:

Naprawdę chcesz powiedzieć że ten przewód jest zrobiony "według sztuki"?

Poskręcany na kolanie, bez tulei zaciskowych, wiesz w ogóle że przewód pracuje pod śrubami dociskowymi i jeśli jest to skrętka wielożyłowa tak jak w tym przypadku, to po jakimś czasie niektóre nitki ukrusza się i będą latać sobie we wtyczce? Masz wyobraźnię co się wtedy może zadziałać? Chyba nie. Przyjrzałeś się jak zdewastowane są końcówki po demontażu? Po twoich wypowiedziach wnioskuję że albo nie, albo jesteś ignorantem w tej kwestii. Takiej ilości nitek w tak dużym przekroju nie montuje się w ten sposób, to jest niebezpieczne, po to są tuleje lub widełki zaciskowe żeby uniknąć potencjalnego zagrożenia przesuwaniem się końcówek przewodów pod dokręconą śrubą dociskową i wspomnianego uszkodzenia ukrywającymi się pojedynczymi drucikami. Zapewniam cię że wiem o czym piszę.

A twoje podsumowanie mojej osoby....no cóż żeby ci odpowiedzieć musiałbym się zniżyć do twojego poziomu, ale pewnie i tak byś mnie pokonał doświadczeniem.

Naprawdę chcesz powiedzieć że ten przewód jest zrobiony "według sztuki"?

Znowu próbujesz nieudolnie stosować manipulacje, czy masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ? 

A twoje podsumowanie mojej osoby....no cóż żeby ci odpowiedzieć musiałbym się zniżyć do twojego poziomu, ale pewnie i tak byś mnie pokonał doświadczeniem.

Doświadczeniem zdecydowanie . Ego z pewnością masz większe, tylko co z tego jak nie ma się o co podeprzeć 😉 

Co do środkowej części, to widocznie producent, który z tego żyje tego nie wie co robi. Pewnie kiedyś przeczyta i dzięki Tobie będzie robił jeszcze lepsze przewody 🙂  

Przy okazji ten kabelek jeździł ze mną na wiele prezentacji, był poniewierany tak, że napisów nie można było odczytać, nie zliczę ile razy go wypinałem, zaginałem ze względu na małą ilość miejsca i nadal bezawaryjnie cieszy kolejnego właściciela, więc chyba nie ma się o co martwić. Zwłaszcza, że tych kabli sprzedała się cała masa i jakoś nie słyszałem o uszkodzeniach sprzętu. 

12 godzin temu, Andrew149s napisał:

Nikt tak dobrze nie rozumie producenta jak inny producent

Możliwe. Moim zdaniem tu chodzi bardziej o empatię, ale ktoś kto postępuje jak ty, może tego nie rozumieć. 

7 minut temu, zycie_to_gra napisał:

Możliwe. Moim zdaniem tu chodzi bardziej o empatię, ale ktoś kto postępuje jak ty, może tego nie rozumieć. 

widzę kolego że ewidentnie masz jakiś problem, bo próbujesz się dowartościować poniżając innych.

Ty kolega z branży powinieneś mi zwykłemu userowi pokazać jakiś kierunek/poziom merytorycznej dyskusji, a tu chyba w każdym twoim poście adresowanym do mnie jawna bądź zakamuflowana krytyka. 

Najpierw pokaż swoją empatię i zrozumienie a dopiero potem pouczaj innych.

Każdy ocenia innych przez pryzmat własnej osobowości. 

Ja nie potrzebuję się dowartościować, chyba w przeciwieństwie do ciebie.  Nic również nie muszę nikomu pokazywać, i z tego prawa skorzystam.  Jesteśmy dorośli i sami odpowiadamy za swoje czyny. 

O empatię nie musisz się martwić, wczoraj zadzwoniłem do osoby, którą ten filmik mógł dotknąć najmocniej bo moim zdaniem tylko ona z naszej trójki zasługuje na współczucie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.