Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Odin(clone ?!) - kable na mefedronie

caralooh

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Svawo napisał:

napiszcie potem co z tego wyszło ?

Po ostatnich wydarzeniach w jednym z tematów w dziale hi-end średnio chce mi się tu pisać o swoich subiektywnych odczuciach. 

Nie mniej jednak ciężko mieć jakieś konkretne oczekiwania od takiego odsłuchu.  Kable albo zagrają,  albo nie,  będą grały w konkretnym systemie i będą słuchane przez osoby o konkretnych preferencjach co do sposobu prezentacji dźwięku. Sens miało by porównanie ich z oryginalnymi. 

Zobaczymy co z tego wyjdzie. 

Ja się tak tylko wtrącę. Przestrzegam wszystkich przed kupowaniem podrabianych towarów.

W naszym kraju jak i w całej UE w świetle przepisów k.k. paserstwem jest przestępstwo polegające na nabyciu rzeczy uzyskanej za pomocą czynu zabronionego (podlega karze grzywny lub w ekstremalnych przypadkach do 2 lat odsiadki).

Miłego pisania ?, choć wydaje mi się, że temat tego wątku wyczerpałem.

Słucham tylko muzyki.

22 godziny temu, caralooh napisał:

Tak naprawdę rodzi się pytanie, czy to są fajki. Dla mnie odpowiedź jest oczywista: NIE ?

Jak już te kable wygrzejesz, to należałoby je porównać w Twoim systemie z prawdziwymi Nordostami. Może na początek wypożyczyć jakieś oryginalne Nordosty nawet z serii Heimdall do porównania. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Godzinę temu, Koobal napisał:

W naszym kraju jak i w całej UE w świetle przepisów k.k. paserstwem jest przestępstwo polegające na nabyciu rzeczy uzyskanej za pomocą czynu zabronionego (podlega karze grzywny lub w ekstremalnych przypadkach do 2 lat odsiadki).

Kupione w salonie audio. Więc nie wiem w czym problem ?

58 minut temu, Top Hi-Fi Poznań Woźna napisał:

ak już te kable wygrzejesz, to należałoby je porównać w Twoim systemie z prawdziwymi Nordostami. Może na początek wypożyczyć jakieś oryginalne Nordosty nawet z serii Heimdall do porównania. 

Porównanym z czym się będzie dało.

1 minutę temu, caralooh napisał:

Porównanym z czym się będzie dało.

Nie ważne gdzie kupiłeś. Kupiłeś podróbki więc pod paragraf podchodzisz

1 godzinę temu, MrSalieri napisał:

Nie mniej jednak ciężko mieć jakieś konkretne oczekiwania od takiego odsłuchu.  Kable albo zagrają,  albo nie,  będą grały w konkretnym systemie i będą słuchane przez osoby o konkretnych preferencjach co do sposobu prezentacji dźwięku. Sens miało by porównanie ich z oryginalnymi. 

Mam nadzieję,że wszyscy będą obiektywni i wychwycą zmianę jakakolwiek by ona nie była.
Na oryginały mnie nie stać, ale jak zagrają np. na poziomie kabli  za ok.5000, to de facto za 500zł mam turbo kabel.

2 minuty temu, caralooh napisał:

Chińskie prawo nie obowiązuje w Polsce. Ty tylko udajesz głupiego prawda?

Słucham tylko muzyki.

14 minut temu, caralooh napisał:

To czym są to podróbki to domniemanie ?

Teraz to już zaprzeczasz sam sobie i wcześniejszym swoim wpisom. Chyba jednak nie udawałeś (i to jest faktycznie domniemanie :))...

Słucham tylko muzyki.

Mam powyżej 110 iq to się wypowiem.

Po pierwsze, ceny "metkowanych" kabli doszły do granic absurdu. Z tym się każdy zgodzi.

Po drugie próby oszczędzania na no-name niby z tej samej chińskiej fabryki to również oszukiwanie samego siebie. W 99% to nigdy nie jest tak, że Chińczyk ma jakąś nadprodukcję uznanej marki i ją opycha bez metki za ułamek ceny. Wierzcie w to lub nie. Coś o tym wiem. Często jest tak, że to partie produktu, które nie przeszły kontroli jakości lub zwyczajne podróbki niemające nic wspólnego z oryginałem.

Godzinę temu, Top Hi-Fi Poznań Woźna napisał:

Jak już te kable wygrzejesz, to należałoby je porównać w Twoim systemie z prawdziwymi Nordostami. Może na początek wypożyczyć jakieś oryginalne Nordosty nawet z serii Heimdall do porównania. 

Czy zaprezentowane w tym poście stanowisko jest zgodne ze stanowiskiem oficjalnego dystrybutora produktów firmy Nordost? Czy jako przedstawiciel tzw. branży  przymykasz oko na jawne łamanie prawa w zakresie handlu podrabianymi towarami?

Czy poinformowałeś dystrybutora produktów Nordost o swoim genialnym pomyśle czy ja mam podesłać mailem link do Twojej błyskotliwej i nad wyraz genialnej wypowiedzi? A może bezpośrednio powiadomić producenta? To byłoby ciekawe rozwiązanie ?

• cir zablokował(a) ten temat
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.