Skocz do zawartości
IGNORED

Naim XS + Dali Rubicon 2

Krzysz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Obecnie gram na Naim Unitiqute jako źródło podpiety do Naim XS jako koncówki mocy. Głośniki to Dali Opticon 2.

Czy zamiana na Rubicon 2 ma sens ekonomiczno/jakościowy biorąc pod uwage , że słucham głownie Rocka i Radia internetowego. Czyli zadnych audiofilskich brzmien.

Rubicony moge miec nowe za troche ponad 5tys. Ale wole sie tych pieniędzy nie pozbywac. Brzmienie Dali najbardziej mi odpowiada. Opticon 2  sa swietne.

Mam kilka opcji:

1. NaitXS+ ND5XS+ Flatcap XS i dokupic Rubicony 2. (spore wydatki)

2. Naim Unitiqute + Nait XS i zostawic Opticon 2 ( czyli tak jak jest)

3. Naim Unitiqute. + Opticon 2 (sprzedaje Naim XS i Flatcap XS - sporo na plusie)

Ktore z tych rozwiązań bedzie najrozsądniejszym kompromisem? Pokoj 17m, nie słucham krytycznie. Lubie prostote. 

PS; Posiadam tem Dali Gran Coupe ( i mimo, ze sa wspaniałe to Xs nie wyrabia przy nich) oraz RLS Callisto III (tez obiektywnie lepsze od opticon 2 ale w mojej muzyce niekoniecznie)

https://www.audiostereo.pl/topic/143889-naim-xs-dali-rubicon-2/

Witaj,

Opcja pozbycia się wzmacniacza XS jest najgorsza opcją - to naprawdę dobry wzmak i poradzi sobie z Rubiconami. Rubicony grają dostojniej, mają lepszy bas, lepszą głębię. Przeskok powinien być zauważalny, powinieneś być zadowolony. Oczywiście dokupienie znakomitego CD jakim jest ND5xs a do tego jeszcze zewnętrznego zasilacza byłoby rozwiązaniem referencyjnym dla odsłuchu płyt polecam ale co do samego wzmocnienia czy kolumn, opcja Rubicon plus Naim XS jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam,

Michał.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuje za porady. Spodziewałem sie takich odpowiedzi.

(Jak mi Q21 wypożyczy i ew. sprzeda Rubicon 2 w dobrej cenie, obojetnie jaki kolor,  to chętnie (Q21: mam juz Flatcap XS a ND5XS to nie Cedek))

2 godziny temu, Krzysz napisał:

Dziękuje za porady. Spodziewałem sie takich odpowiedzi.

(Jak mi Q21 wypożyczy i ew. sprzeda Rubicon 2 w dobrej cenie, obojetnie jaki kolor,  to chętnie (Q21: mam juz Flatcap XS a ND5XS to nie Cedek))

Daj znać na priv w tej sprawie z nr telefonu kontaktowego, na pewno znajdziemy rozwiązanie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.