Skocz do zawartości
IGNORED

Wnioski z tragedii Notre Dame.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ proszę się nie urażac. Nie mam nic do muzułmanów sam mam znajomych  i nie jestem katolikiem nie mam nic wspólnego z jakimkolwiek kościołem.

A co do muzułmanów to odkąd fala pseudoemigrantow zalala Europe to w cudowny sposób narasta fala dziwnych przypadków podpalen czy innej przestępczości. Zenujaca jest polityka m. i n. mediów zacierajacych wszelkie informacje na temat szczegółów- to albo przypadki albo wariacji z reguly. 

Jest taka o ile pamiętam napisana dobre 10lat temu dot. procesu ekspansji i zawladniecia przez islam Europą jakiegoś eksperta francuskiego w tej chwili niestety nie mogę znaleźć. Jakoś spełnia się z przerażająca dokładnością. Spróbuję znaleźć może jeszcze gdzieś ją mam. Też była odbierana jako sci fi. 

34 minuty temu, blomin napisał:

Ależ proszę się nie urażac. Nie mam nic do muzułmanów sam mam znajomych  i nie jestem katolikiem nie mam nic wspólnego z jakimkolwiek kościołem.

A co do muzułmanów to odkąd fala pseudoemigrantow zalala Europe to w cudowny sposób narasta fala dziwnych przypadków podpalen czy innej przestępczości. Zenujaca jest polityka m. i n. mediów zacierajacych wszelkie informacje na temat szczegółów- to albo przypadki albo wariacji z reguly. 

Jest taka o ile pamiętam napisana dobre 10lat temu dot. procesu ekspansji i zawladniecia przez islam Europą jakiegoś eksperta francuskiego w tej chwili niestety nie mogę znaleźć. Jakoś spełnia się z przerażająca dokładnością. Spróbuję znaleźć może jeszcze gdzieś ją mam. Też była odbierana jako sci fi. 

Przesada. W latach 70-ych było z tym gorzej, a teraz wiadomości po prostu rozchodzą się szybciej.

Mój komentarz odnosi się tylko do współczesnej fali leniów z reguły. Ogólnie to fajni ludzie ale swojej wspólnoty trzymaja się kurczowo i to dla nich sprawa priori. Zresztą szacunek za to ta jak pod tym względem Żydów czy Romów. 

Bywam w wielu krajach i lepiej się tam czuję niż w Polsce, jeśli mam okazję zwiedzam z naciskiem na oryginalne  w stanie pierwotne zabytki i zwyczajnie widzę i szlag mnie trafia co dziwnie w ostatnim czasie wyprawia się z m. in.  z europejskimi nie mowiac o krajach arabskich po tym najezdzie. Mam wielu znajomych tubylców różnowyznaniowych i coraz więcej z nich prywatnie mówi jak to robi "się" cudownie. Tak że proszę nie określać mojego światopoglądu jako nienawistny. Po prostu głuchy czy za przeproszeniem ślepy nie jestem. Niefiltrowane wiadomości to nie to samo co tvn, tvp, polsat czy inne

Żadnej na temat wątku teorii nie snuje ciekaw jestem zwyczajnie co za plecami wycieknie a co pójdzie oficjalnie. A zachowanie władców katolandu z Watykanu to w ogóle inna kwestia. 

3 godziny temu, toptwenty napisał:

Przesada. W latach 70-ych było z tym gorzej, a teraz wiadomości po prostu rozchodzą się szybciej.

To prawda. Jesteśmy bombardowani informacją jak Hiroszima bombką atomową pod koniec II WŚ. Ale druga prawda jest też taka, że ten niekontrolowany napływ emigracji i mieszanie kultur w niczym nie pomaga. Na miejscu ważnych świata i mogących to i owo, zająłbym się przede wszystkim i od początku Afryką i starał się tam stworzyć warunki do życia, rozwoju świadomości i edukacji, a póżniej dopiero pomyślał o ewentualnym mieszaniu kultur. W tym punkcie niestety, białaski nie popisały się niczym, najperw grabiąc ten kontynent, a póżniej zostawiając samopas. Jak dla mnie, niezrozumiałym jest i będzie, że dla jednego dylematem jest jakiego koloru krasnala porcelanowego za pół miliona dolców do przedpokoju kupić, a dla drugiego skąd zdobyć wodę do picia i jak przynieść z odległości pięciu kilometrów wiaderko tej wody, żeby nie zostać w najlepszym razie dziesięc razy zgwałconym po drodze.

Parker's Mood

A jak już jesteśmy przy katedrach i sprzęcie high-end :-))).  Dziś w radiu jeden organomistrz powiedział, że cena organów w kościele waha się pomiędzy kilkaset tysięcy a kilka milionów :-). I gdzie przy tym ceny naszego sprzętu ;-) ? 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Kończąc moja wypowiedź o brodatych proszę się nie tarzać o określenie k... a jak się pyta znajomych muzułmanów jak między sobą określają nas czyli Europejczyków to byście zdebieli, bynajmniej nie niewierni. 

Co do odbudowy zabytków to jak ze starówka w wawie. Poza trudem niewiele warta. Dobrze ze z katedry maja foty 3d. Tylko mur to mur cegly da się znaleźć ale więźbę? Gdzie takich belek szukać. Będzie dobrze ale dla japońcow. O zabytkowym wyposażeniu szkoda mówiąc, gorzej niż po rewol. francuskiej. I co symbole czy w ogole warte? 

37 minut temu, blomin napisał:

jak się pyta znajomych muzułmanów jak między sobą określają nas czyli Europejczyków to byście zdebiel

A jak zwykli Polacy określają Czechów i Francuzów?

38 minut temu, blomin napisał:

Poza trudem niewiele warta

Czy mierzysz jej wartość?

38 minut temu, blomin napisał:

dla japońcow

Korciło Cię, żeby napisać "żółtków"?

Nie? Masz szczęście.

2 minuty temu, Chicago napisał:

Mnie, szczerze mówiąc, bardziej drażnią polskie i ruskie karki niż czarni, młodociani bandyci z południa Chicago.

Oooo!

Mnie też się nie podobają karki neonazisci i wiele innych. Żyjemy z każdymi z nich i bardziej lub mniej nie tolerujemy ale lubienie czy nielubienie nie ma nic wspólnego z nazewnictwem. Tak jak ja jestem polaczkiem czy białasem tak samo czarny to czarny, żółtek to żółtek czy żyd to żyd albo turas, kufaj i inni. Ja nie mam problemu ze wspgółegzystencją więc proszę się tak poprawnie politycznie nie napinać to powoduje niestrawność a w trakcie świąt to chyba tym bardziej niepożądane 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.