Skocz do zawartości
IGNORED

Castle Pembroke czy Kef Cresta 3?

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwa typy na oku. Do pokoju żony, która dzięki mnie ? zaczęła doceniać dobre brzmienie. Nie sądzę, żeby poszła dalej więc chcę jej kupić za 500 zł jakieś miło i w miarę poprawnie brzmiące kolumny. Będą grać z Musical Fidelity E10. 

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/144294-castle-pembroke-czy-kef-cresta-3/

Kefów nie znam, ale te Pembroki grają zaskakująco dobrze.Z wyglądu nikczemne pierdziawki(wykończenie ładne) ale dźwięk dość duży, przyjemny.Wywiozlem je kiedyś do teściów i tak im się spodobały, że nie chcą oddać.?

Kilka podłogowych modeli Castle ( których słuchałem ) miało problemy z szybkością

na dole pasma, więc w ciemno bym ich nie wybrał, więc trzeba posłuchać; albo Cresta ? 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Za mały budżet żebym jechał i słuchał. To do pokoju żony więc tak naprawdę mógłbym wybrać cokolwiek. Zależy mi jednak, że jak tam usiądę to żeby dźwięk był choć przyzwoity ?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Przy takim kryterium wybierz np. wg alfabetu; oba grać będą przyzwoicie.

Ładniejsze są Castle ? ale to wg. mnie.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.