Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie kolumn do samego dvd?

himera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Odrazu na wstępie zaznaczam,że nie bardzo oriętuje się w DVD i mam takie pytania.

1.Czy jest takie dvd do którego można podpiąć aktywne kolumny? pytacie sie po co mi takie cuś,ano wpadł mi pomyśł żeby podpiąć dvd do mojego zestawu stereo,czyli frontami byłyby by paradigmy napędzane wzmacniaczem, a do dvd byłyby podpiete jakies aktywne kolumny:) ale wykąbinowałem hehe.Jest to w ogóle możliwe?Tzn. takie podłączenie jakie opisałem.

2.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39321046 co o tym myslicie?Nowa nagrywarka za 200 zł?hłe hłe, kumpel sie napalił,ja mu odradzałem ale wiadomo,może to jakies cudo:D

3.a ja byłbym za kupnem takiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co możecie o nim napisać? Poza tym zależy mi na tym żeby odtwarzał divix'y bo kompa w domu niemam a kumpel ma ze 400 filmów w divixie.Z góry dziękuję za pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiscie mozna zrobic tak, jak proponujesz. Czyli jesli dobrze zrozumialem, to przednie kanaly w KD obslugiwala by Yamaha i Paradigmy, zas tyly i centralny glosniczki aktywne (pewnie komputerowe?:).

W sumie jest to bardzo proste, potrzeba do tego tylko odtwarzacza dvd ze zintergrowanymi dekoderami dolby digital i dts oraz z wyjscie analogowym 5.1. Wystarczy wtedy tylko za pomoca przejsciowek chinch->maly jack stereo podlaczyc glosniczki i bedzie gralo (troche niewygodne ze wzgledu na osobna regulacje glosnosci 'przod' i 'reszta', ale idzie sie do tego przyzwyczaic).

Problemem moze byc niestety znalezienie takiego odtwarzacza, wiekszosc bowiem obecnie produkowanych ma juz tylko wyjscie analogowe stereo + wyjscia cyfrowe (ze wzgledu na taniejace amplitunery z dekoderami). Ale moze uda sie Tobie cos takiego znalezc.

Zycze powodzenia i pozdrawiam.

P.S. Takie bylo wlasnie moje pierwsze 'Kino', glosniczki Creativ podlaczone do dvd...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.