Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz sieciowy

kuba007

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Chodzi mi po głowie zakup odtwarzacza sieciowego. Jestem użytkownikiem integry Hegel h160 + Audio physic Avanti 30th universary. Główne źródło to gramofon, jednak od pewno czasu chodzi mi po głowie zakup streamera np. Cambridge Audio Azur 851N + Bt100

Czy przy mojej konfiguracji zakup ma sens ? Na ten moment jeżeli nie winyl (sporadycznie cd) podłączam do hegla laptopa (głownie spotyfi)

z góry dziękuje za porady 

pozdrawiam 

Kuba 

https://www.audiostereo.pl/topic/144389-odtwarzacz-sieciowy/
Dzień dobry,

Chodzi mi po głowie zakup odtwarzacza sieciowego. Jestem użytkownikiem integry Hegel h160 + Audio physic Avanti 30th universary. Główne źródło to gramofon, jednak od pewno czasu chodzi mi po głowie zakup streamera np. Cambridge Audio Azur 851N + Bt100
Czy przy mojej konfiguracji zakup ma sens ? Na ten moment jeżeli nie winyl (sporadycznie cd) podłączam do hegla laptopa (głownie spotyfi)
z góry dziękuje za porady 

pozdrawiam 
Kuba 
Jeśli ma być tylko Spotify to po co Ci streamer? Dobry BT z aptX będzie miał i tak nieco wyższy birate niż plikii ze Spotify. Ten BT Cambridge to jakoś dziwnie wygląda - nie można znaleźć info czy ma wyjścia cyfrowe. A podłączanie analogiem jest bez sensu.
Ten Hegel można obsługiwać przez Bubble albo mconnect? Jeśli tak to może lepszym rozwiązaniem jest przejście na Tidala albo Deezera(tylko na mconnect)? Wtedy w ogóle nic nie będziesz musiał kupować.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

CA 851N do Spotyfi?  W zupełności wystarczy jakaś "przystawka" zwiększająca funkcjonalność obsługi serwisu streamingowego w cenie do kilkuset złotych. Nie ma sensu kupować sprzętu, którego możliwości nie masz zamiaru wykorzystywać

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, dzarro napisał:

Ten Hegel można obsługiwać przez Bubble albo mconnect? Jeśli tak to może lepszym rozwiązaniem jest przejście na Tidala albo Deezera(tylko na mconnect)?

Może , kolega nie musi nic kupować .Wystarczy wpiać h160 do sieci i to wszystko.

To Tidala potrzebuje apki mconnect lub bubbleupnp ale do spotify już nie.

Screenshot_20190511_103839_com.spotify.music.jpg

Może , kolega nie musi nic kupować .Wystarczy wpiać h160 do sieci i to wszystko.
To Tidala potrzebuje apki mconnect lub bubbleupnp ale do spotify już nie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Nie znalazłem info czy ten model obsługuje Spotify. W tym serwisie musi być chyba to całe Spotify Connect - tę funkcję ma model 190.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 godziny temu, kuba007 napisał:

chodzi mi po głowie zakup streamera np. Cambridge Audio Azur 851N + Bt100

Do Spotify wystarczy Stream Magic 6.

2 godziny temu, dzarro napisał:

Ten BT Cambridge to jakoś dziwnie wygląda - nie można znaleźć info czy ma wyjścia cyfrowe.

BT100 podłącza się pod wejście USB w Cambridge.

Hegel podłączony już do sieci, tidal hifi wykupiony. Plan zakupu streamera porzucony.

ps: Moje pytanie dotyczylo miedzy innymi czy uzyskam lepsza jakość ( nie było dość precyzyjne) 

Bardzo dziękuje za podpowiedzi ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.